Zentangle Teckning: kreativa mönster

Zentangle är ett sätt att dra. Det ses som en kombination av meditation och konsten. En ritning består av ett mönster, som kallas en härva. Fler och fler människor kommer att vila samtidigt som Zentangle ritningar. Hur kan du göra själv Zentangle och vilka saker behöver du? Vilka är de stora fördelarna med Zentangle?

Vad är Zentangle?

Ordet kommer från Zen Buddhism. Detta är en strävan efter fred, visdom och inre tomhet. Härva ​​är ett engelskt ord och betyder ungefär härva eller knut. Båda betydelser sammanfattar verkligen bra ihop exakt vad Zentangle. Du kommer att vila medan du ritar mönster. Exempelvis ?? n mönster kallas också härva. Zentangle att fokusera på en rörelse i taget. Ritningarna består av linjer, prickar, ränder och cirklar. Siffrorna är ganska lätt att göra och du vanligtvis inte behöver suddgummin. Det är viktigt att mönstren vid flera tillfällen för att komma tillbaka på ritningen.

Historia

Den konstform har utvecklats av calligrafe Mary Thomas och meditation munken Rick Roberts. De kommer från Amerika och var inspirerad av en bok som kommer från år 800. Boken heter The Book of Kells ?? ?? och det fanns alla typer av vackra mönster. Denna bok är skriven av Celtic munkar. Både Rick Roberts och Maria Thomas upptäckte snabbt att dra dessa mönster för en trevlig, avslappnad känsla gjorde, särskilt när de kunde arbeta på deras inre frid.

Hur kan du börja göra Zentangles?

Folk tror mycket snabbt att de inte är bra på att han rita en Zentangle. Men detta är nonsens. Alla kan lära sig och använda. Det är bäst att börja med att köpa en special Zentangle kit. Du kan sitta i fineliners du använder vid utarbetandet. Du får också en uppsättning special Zentangle kakel. Här är instruktioner som du enkelt kan börja rita. Efter att du kan göra dina egna skapelser instruktioner och dessa skapelser är olika för alla. Detta gör det så mycket roligt. Naturligtvis kan du också starta Zentangle ritningar med endast lite papper och penna. Det är också möjligt att följa en verkstad. Över hela landet är reglerade workshops där du lär dig att göra dig Zentangles.

Är inte det bara doodling?

Doodling är också mycket höft, men det är mycket olika. Den största skillnaden är väl att man ofta möter i klottra befintliga och igenkännbara siffror. Detta är absolut inte fallet med Zentangle.

Fördelar Zentangle

Zentangle har många fördelar. Så det kan verkligen vara avkopplande att dra Zentangles. Du skapar inre frid. Det kan också bidra till att koncentrera sig bättre och göra dig helt tom. Psykologer använder ofta Zetangle till exempel att hjälpa till med panikattacker, ångest och som ett botemedel mot stress.

Vad gör du med ditt skriftliga Zentangle?

Det finns otaliga idéer för dina signerade Zentangles. Så du skicka dem som vykort eller inrama den och hänga upp den. Dessutom, för att hela roliga och kreativa gåvor ge bort. Självklart måste du göra något med. Du kan också lägga in din personliga mapp.

Var hittar du inspiration till Zentangle mönster?

Särskilt i början kan vara ganska knepigt att hitta rätt inspiration till dina Zentangle mönster. Lyckligtvis finns det på nätet för att hitta en hel del information. Till exempel söker på Pinterest från Zentangle och hitta många exempel. När du tittar på YouTube kan du också hitta videor av människor som visar dig hur man gör Zentangles. Så du kan följa steg för steg instruktioner och göra dina egna skapelser.

Zentangle och målarböcker för vuxna

I många målarböcker för vuxna kan hittas Zentangle ritningar. Dessa kan sedan färglägga den. Färgerna alla kan vara mycket avkopplande det. Om du vill något annat kan du också anser sig göra dessa ritningar. Lycka till!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha