Zambia, besöka den berömda Victoria Falls

Lorett Lundmark December 27, 2015 Underhållning 31 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Zambia ligger i Afrika och kallades tidigare norra Rhodesia. Zambia gränsar till Kongo, Tanzania, Malawi, Moçambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia och Angola.

Innehållsförteckning

 • Innehållsförteckning
 • Allmän information
 • Städer i Zambia
 • Naturen i Zambia
 • Bästa tiden för Zambia
 • Klimat i Zambia
 • Visum och pass
 • Hälsa i Zambia
 • Zambias kwacha
 • Engelska
 • Skapande

Allmän information

 • Kontinent: Afrika
 • Original namn: Zambia
 • Språk: Engelska
 • Valuta: Zambias kwacha

Städer i Zambia

Lusaka
Lusaka är Zambias huvudstad. Staden är centralt beläget och ligger på en platå med en höjd av 1280 meter. Tio procent av befolkningen i Zambia bor i staden. I staden kan du enkelt knyta kontakter med alla typer av människor. Du kan flytta runt lätt i Lusaka. Bara fick gå i takt med ?? kväll. På kvällar och nätter Lusaka är ingen säker plats. Lusaka har många utomhus marknader, som är mycket trevlig att besöka. En av de mest kända är Kamwala marknaden. Med barn, kan du tillbringa en dag på Kalimba Reptile Park, med en imponerande samling av krokodiler, ormar och kameleonter afrikanska. Lusaka Du kan också hitta många konstgallerier, mycket givande att se. Den mest kända är Henry Tayali Visual Arts Gallery.
Livingstone
Livingstone ligger nära den världsberömda Victoriafallen och folk brukar stanna där för att beundra vattenfallen på nära håll. Staden har också en hel del turistanläggningar såsom hotell, restauranger och turistbyråer. Du kan göra många aktiviteter i området, såsom en rafting tur på floden eller ett bungee jump från Victoriafallen. Inte alltför långt från Livingstone har Mosi-oa-Tunya nationalpark. Du kan göra det här vilda safari ?? s och observation vilda djur. Det finns också flera museer i Livingstone, till exempel, ett av vattenfallen. Det finns många historiska byggnader i Livingstone, varav de flesta byggdes på artonhundratalet.

Naturen i Zambia

Zambias består huvudsakligen av böljande platåer, med en genomsnittlig höjd av 1100 meter. I Zambia finns också Tanganyikasjön, som är 676 kilometer lång och även den djupaste sjön i världen. Sjön består av en sjättedel av allt sötvatten i världen. Du har också i Zambias Kariba sjö med en längd av 274 kilometer. Många speciella djur där lever i Zambia, som elefanten, krokodil, flodhäst, zebra och impala ?? s ?? s. Det finns också bor många arter av fåglar.

Bästa tiden för Zambia

Den bästa tiden att resa till Zambia från april till november. Temperaturen är trevlig och du har den lägsta risk för regn. Regnperioden är vanligen från november till maj. Du kan också resa väl än till Zambia. Naturen är som bäst och mest djur pojke under denna period. Victoriafallen är de vackraste i april och maj, strax efter regnperioden.

Klimat i Zambia

Zambias har en ganska konstant klimat. Det finns en regnperioden mellan november och maj. Resten av året är det torrt och medeltemperaturen mellan 25 och 30 grader Celsius. På vissa ställen kan temperaturen stiga över 40 grader Celsius. I vissa områden är det ?? kväll ganska coolt, men oftast är det på nätterna ganska trevlig.

Visum och pass

För en resa till Zambia, behöver du ett visum. Detta kan köpas vid inträde i Zambia, i tullen. Du måste vara betalade $ 50 för detta visum. Du behöver också ett giltigt holländsk pass. Passet måste efter att ha lämnat Afrika under minst sex månaders giltighet. Har du inte en holländsk identitet? Då kan du bäst kontakt med ambassaden.

Hälsa i Zambia

När du går på turné Zambia, därefter rekommenderas vaccinationer mot DTP, tyfus och hepatit A. Malariamyggan är aktiv i Zambia, så malariatabletter rekommenderas starkt. Det är också klokt att ta en bra myggmedel. En som företrädesvis innehåller DEET. En myggnät är inte en lyx. Den medicinska vården i Zambia är bra, men inte överallt. Ta alltid med en första hjälpen-kit när du går på vägen.

Zambias kwacha

I Zambia betalas av den zambiska kwacha. Det sedlar finns på 20, 50, 100, 500, 1000, 5000, 10000, 20000 och 50000 zambiska kwacha. Pins kan bara vid Zambia International Airport. Krediten är särskilt användbart för att ta några pengar från en bank. Normalt är det klokt att få kontanter i euro eller dollar ?? s take att byta. Det är i Zambia också brukligt att lämna ett tips för utförda tjänster.

Engelska

Den enda officiella språket i Zambia är engelska. Här väljs i det förflutna, för att ha en enhet i landet. Engelska är det enda språk som talas i undervisningen. Det finns dock fortfarande lektioner ges i skolor i andra språk, ofta beror på var du befinner dig. Som turist du går så bra med engelska i landet. Detta kommer aldrig orsaka problem. Det är dock rekommenderat att inga diskussioner om politikens språk för att köra eftersom detta kan vara känsliga för folket.

Skapande

Befolkningen i Zambia är oftast väldigt kreativ. De har en stor kärlek för musik och det finns också en hel del traditionell musik. Denna musik har en stark rytm och är gjorda av, bland andra, panflöjter, trummor och piano ?? hand. Det är också verk mycket populär i Zambia, såsom korgar tillverkade av bambu blad papyrus och sisal. Både män och kvinnor är inblandade i att göra denna speciella korgar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha