Yttrande Israel 21: enkät ?? mer religiösa israeliska judar under 2012

En undersökning genomfördes i januari 2012 visar att israeliska judarna själva kommit att betrakta som hans mer religiös. Antalet sekulära och anti-religiösa judar sedan 1999 har minskat med 6% på bekostnad av de religiösa och ultra-ortodoxa judar. Den procentandel av de judar var oförändrad jämfört med 1999. Är detta en positiv utveckling och Israel skulle så småningom också en mycket religiös stat borde vara? Ja, förbundet med Gud kräver.

Ökning av andelen religiösa judar i Israel

 i samarbete med Avi Chai stiftelsen)

Uttryck av tro

 i samarbete med Avi Chai stiftelsen)

Vilka lagar allt som Toran eller staten?

 i samarbete med Avi Chai stiftelsen)

Vision Etsel

För många icke-religiösa judar är en religiös stat en mardröm. Emellertid har ultra-ortodoxa judar och religiösa judar mycket mer strikt i undervisningen varit och vilja se ett tillstånd där de Torah lagarna följs. Trots aversion av många sekulära judar mot en religiös stat visar att religionen fortfarande kommer att spela en allt viktigare roll i Israel. Hur man hittar en jättestor 85% av judarna som de judiska högtiderna bör firas på traditionellt sätt. De vill så håll dig till judiska traditioner. Å andra sidan vill man bevara individuell frihet och rädsla för att förlora det just i bildandet av en religiös stat.
Mardrömmen av sekulära judar är att Israel är en judisk Iran där religionen har en deprimerande effekt på människor. Inte för inte de släpper på ultra-ortodoxa judar som är strikt i läran. Men hur skulle en religiös stat egentligen ser ut?
Den Lubavitcher Rebbe har vissa saker sade om det i sin bok "meningsfullt liv. Enligt honom bör delstatsregeringen skapar en balans mellan gemensam och individuell bra. Detta är bara en Gud under moral och rättvisa, i enlighet med ordning och regelbundenhet. Sekulära myndigheter här inte lyckats förrän nu. Det finns två extrema typer av regeringar: en totalitär regim där välfärden i samhället på bekostnad av den berörda personen och ett demokratiskt system där individen är av största vikt. I båda fallen, det är mänskligt dom som är mottagliga för partiskhet, subjektivitet och oförutsägbarhet av individer och intressegrupper. Rättvisa, enligt Rebben bara uppnås genom att lita till gudomliga värden. Detta leder till ståndaktighet. Åtskillnad mellan kyrka och stat är nödvändig för att förhindra en religion tas ut, men detta bör inte ske på bekostnad av tron ​​på en Gud. Det är viktigt att inse att lagstiftning kommer från de tio budorden som kommer från Gud.
Med denna kunskap om Rebbe i åtanke, är det intressant att se hur detta kan tillämpas på Israel. Rädslan för sekulära judar som Israel är en judisk Iran hotar att vända sig till när religiösa judar kommer att införa en totalitär regim, som hände i Iran. Detta måste undvikas i alla lägen. Det kommer också att sträva efter en balans mellan de gemensamma och enskilda intressen. En judisk religiös stat lyckas kommer det att vara en välsignelse för alla judiska folket. Naturligtvis bör ta hänsyn till de olika rörelserna inom judendomen och religion icke-judar.
Israel är fortfarande känd som heliga landet även för icke-judar. Det är en trevlig namn, men om det inte fortsätter i praktiken kommer att betyda lite. Sekulära judar kan argumentera för en sekulär judisk stat men Judisk-är fortfarande riktigt gillar förbundet mellan Gud och folket av Israel. Var det Covenant inte hade varit där så finns det inga judiska folket och ingen mark i Israel. Dessutom, bara en judisk stat förbli judisk om inget blandat sekulära äktenskap. Och vad är en judisk stat utan judiska traditioner? Sekulära Israel kan vara stolta över att Tel Aviv har nyligen valts till den mest populära destinationen bland homo män i världen, men detta måste verkligen ingenting att göra med den judiska traditionen av kärlek mellan man och hustru och ger den icke-judiska världen utanför ett felaktigt intryck i det Heliga Landet allt är möjligt. Naturligtvis skulle det uppenbarligen ha varit dåligt om Tel Aviv röstades minst vänligt resmål för homosexuella män. Judendomen är inte gay hatiskt religion. Men homosexuella beteende måste fördömas.
Israel måste inte vill visa vägen i frågor som är viktiga för den judiska sekulära världen. Israel måste föregå med gott exempel i fråga om moral: ett rättvist samhälle där Guds rättvisa triumfer. Gud har gett instruktioner hur man fyller i skapelsen. Israel måste därmed vara ett ljus för folken. Detta innebär att en stor roll bör spelas av Torah lagar. Religiösa judar bör inte frukta denna reaktion av den sekulära judiska världen. Under upplysningstiden i Europa, många judar tros likna icke-judar genom att avstå från sina judiska traditioner. De var besvikna. Under andra världskriget, judar var mer än någonsin åtalas. Avsägelse av judiska traditioner har slagit slint. Även med upprättandet av staten Israel har visat en sekulär judisk stat relation med den icke-judiska världen finns det verkligen inget bättre. Dessutom är det mycket svårt att förklara för världen varför Israel är en judisk stat kommer att vara lika judendomen gömt. Den judiska staten kan bara upprätthållas om det finns gott om utrymme för judendomen. Många israeler ser att alltför. Därför tillväxten som nu skall beaktas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha