Yttrande Israel 108: Van Agt stöder den palestinska terrorn stat

Jetten Degermark April 24, 2016 Miscellanea 6 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Dries van Agt, tidigare premiärminister i den demokratiska Nederländerna stöder inrättandet av en diktatorisk palestinsk terror stat. Han är mycket aktiv under de senaste åren för att angripa det demokratiska Israel medan han är tyst om arabiska diktaturerna i Mellanöstern, inklusive Gaza. Det är utan motstycke att en advokat och före detta politiker Van Agt, som har tillbringat större delen av sitt liv med rättvisa och demokrati, baserad på slutet av hans liv just diktaturer och terror. Även Dries van Agt i överensstämmelse med folkrätten är att skydda den förespråkar skapandet av en palestinsk terror stat diktatoriskt när men det är helt klart strider mot internationell rätt. Vad är fel med den här killen på?

Gaza, en mini-terror tillstånd

Vad kännetecknar en demokrati?

En demokrati har fyra fildelning:
 • initiativrätt; varje deltagare av demokrati måste ha förmåga att ta egna initiativ och att lägga fram ett lagförslag eller ändring;
 • rätt att tala; varje deltagare demokratin ska ha samma möjlighet att informera de andra deltagarna och diskutera med dem om förslaget på bordet;
 • röstning; varje deltagare av demokrati måste kunna rösta om förslaget. Ett förskott som anges majoritet av rösterna om förslaget antas eller inte;
 • jämställdhet; varje deltagare av demokrati bör vara lika med en annan deltagare i den demokratiska processen, både under röstning och genom att lika representerade.

 • Dessutom, i en demokrati talar om frihet och folket har makten. Valen måste vara fri. Det finns ingen blodspillan. När folket i en regering vill utvisa kan du göra genom valurnorna. Det finns mer än en part som kan väljas. En fungerande demokrati har också maktdelning: lagstiftande, verkställande och rättsväsendet kan urskiljas. Också en bra demokrati har en fjärde eller femte makt, pressen informerar allmänheten. Nära besläktat med demokrati, mänskliga rättigheter. I en bra demokrati, respekt för de mänskliga rättigheterna. Eftersom förre premiärministern Van Agt så insisterar på de mänskliga rättigheterna i konflikten mellan Israel och Palestina, skulle han behöva använda enorma för demokrati i de palestinska områdena, där de mänskliga rättigheterna kränks på rätt sätt. Märkligt tillräcklig för gott, det gör han inte.

  Vad kännetecknar en diktatorisk statlig terror?

  Egenskaperna hos en diktatur är motsatsen till en demokrati. Maktdelning inte är närvarande. Det misslyckas ett demokratiskt mandat. Hanterar även diktaturen mot konstitutionen. Motståndare till regimen och andra dissidenter undertrycks. Det finns inget oberoende rättsväsende. Ofta finns det valfusk. Det talas om själv anrikning och andra övergrepp av regimen.
  I alla arabländer, är islam statsreligion som inte tål demokratin. Enligt Jan Jaap de Ruiter islam och demokrati är en omöjlig kombination. Men muslimer och demokrati, enligt honom mer än möjligt. Det bör därför vara möjligt för arabländerna så småningom kommer att acceptera en demokrati. Av denna anledning är det otänkbart att mr. Dries van Agt inte längre arbetar för demokrati i de palestinska territorierna och övergreppen tenderar dem.

  Vad folkrätten säger om diktaturer och terror?

  Det säger sig självt att internationell rätt inte är positiva till diktaturer och terror. Det finns i själva verket inte haft några val och mänskliga rättigheter kränks. I de palestinska områdena har hittills bara två gånger val och som faktiskt misslyckats eftersom de första valen 1996 egentligen bara Fatah deltog och efter det andra valet 2005 striderna mellan Hamas och den palestinska myndigheten att utbrott makten.
  Dessutom definierar FN terrorism enligt följande: "Den olagliga och avsiktligt orsaka dödsfall eller kroppsskada eller allvarlig skada på egendom när syftet med beteendet, genom sin art eller sammanhang hot mot en befolkning eller tvinga en regering eller en internationell organisation att vissa åtgärder eller att avstå från den. " Både Hamas och den palestinska myndigheten är skyldiga till terrorism. Av denna anledning, FN och Mr Van Agt borde därför motsätter sig skapandet av en palestinsk terror stat.

  Gaza är en terroriststat och Dries van Agt tyst

  Även Dries van Agt undersökningsuppdrag gör i Israel och de palestinska områdena på uppdrag av stiftelsen Forumet rättigheter det aldrig var en rapport om Hamasregimen i Gaza. Van Agt redan hade en av Hamas ledare för att diskutera och förklara för dem vad frihet och demokrati verkligen menar väl. Van Agt hade också Hamas ledare kan säga att Nederländerna har utsatts för terrorism molucker och den nederländska regeringen som slogs precis som den israeliska regeringen kämpar Hamas terrorism. Men den förre premiärministern vägrar att göra det. Han inser nog att det är en meningslös uppdrag blir att Hamas hatar bara demokrati och terrorism incensed. Ändå Van Agt skulle pryda om han skulle göra det. Då skulle han se en mycket mer trovärdig än nu.

  Arabländerna är diktaturer och Dries van Agt tyst

  Medan Mellanöstern brinner på grund av den arabiska Winter Van Agt förblir nära här ögonen. Att han redan gjorde när den arabiska Winter ännu inte hade börjat. Han accepterar närvaron av arabiska diktaturer uppenbarligen som ett faktum att inte göra någonting är en besvikelse. Snarare han fokuserar på israeliskt våld även om det finns fler dödsfall i arabländerna och dödade många fler oskyldiga människor. Just genom att ta en sådan ställning Van Agt är inte trovärdigt när det gäller internationell rätt att han bara önskar att ansöka till Israel.

  Palestinierna söka en Judenrein Palestina - är detta strider mot internationell rätt

  En av de viktigaste kraven från palestinierna, avveckling av judiska bosättningar. Judar måste ge plats för upprättandet av en palestinsk diktatur. Precis som innan européerna jagade judarna som palestinierna försöker göra nu. Formellt är detta naturligtvis strider mot folkrätten. Men konstigt nog, är Van Agt också åtagit sig att utvisning av judar från Judeen, Samarien och östra Jerusalem. Även om hans ställning strider mot internationell rätt Van Agt säger att utvisning av judar är just i enlighet med internationell rätt. Enligt hans definitioner Judéen, Samarien, östra Jerusalem, trots allt, ett palestinskt territorium. Men i själva verket dessa områden inte alls Palestina eftersom palestinierna aldrig haft sitt eget land. Så det är juridiskt felaktigt att påstå att judar upptar dessa områden. Faktum är att dessa områden utgör kärnan i den judiska landet.

  Palestinierna har ingen intresse av att upprätta en diktatorisk terrortillstånd

  Palestinierna branden kommer inte att bidra till att skapa en oberoende diktatorisk terror stat. När vi tittar på Gaza, där Hamas härskar sedan 2007, ser vi att under sju år, har Gaza ingenting uppnåtts. Det enda Hamas för befolkningen har gjort är att införa vapen, terroristgräv tunnlar och skjuter raketer mot Israel som lett till tre krig med Israel. Det finns knappast någon ansträngning att bygga upp området. Hamas och andra motståndare till Israel, eller kalla det, är detta Gaza den israeliska blockaden, men alla vet att om Hamas våld inte längre block kan användas. Hamas vill inte att avstå från våld, så att den blockerar utvecklingen av Gaza själv.
  Skulle Israel Judéen, Samarien och östra Jerusalem till palestinierna bort då blir det en liknande typ av situation som skapats i Gaza. I September 2014 tillkännagavs av Shin Beth att Hamas kommer att göra något för att störta den palestinska myndigheten, precis som det gjorde i Gaza 2007. Tanken att det skulle bli fred om Israel ger upp men nu de "ockuperade territorier är ett skämt. För den palestinska myndigheten, detta är bara ett mellansteg för att erövra resten av Israel. Hamas vill trots att göra en gång. En tvåstatslösning så skulle bara leda till blodsutgjutelse, inte minst för palestinierna själva.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (3)
  Gunleif Igelström
    Like 1   Dislike 1

  Ja du har rätt även protestanter, mycket kontroverser och mycket fel. Men även här pengar vi läser Ordet, men fyller sig. Dessutom, jag förstår det inte är så, och jag håller mig till Word, och leva som om Gud säger. Jag försöker genom trial and error. Jag kommer att läsa länkar som du ger av mig. Tack. Jannie Bakker

  Torfast Richardsson
    Like 0   Dislike 2

  Mr van Agt förvånade mig i åratal. Så du har med dig kommentarer om van Agt rätt. Men för mig som en kristen är förvånad över att Mr van Agt från katolska kretsar, måste Bibeln vet. Men allt tyder på att han inte läser. Den som läser Bibeln och ta honom bokstavligen utan eisegetik eller ersättningsteologi är bara en slutsats. Marken är Guds och nationen Israel har varit Eyeball. Har Gud sade att Israel kommer att leva och aldrig plockade upp kommer att vara där. Romarna 11. lämnar ingen annan tolkning än Israel älska och tjäna. Så van Agt göra är att upphöja sig mot de ädla olivkvistar. Mr van Agt vet inte vad Romarbrevet 11 säger om dem som upphöjer sig, eftersom han annars skulle vara tysta eller åtminstone ångrar av hans ogudaktiga väg. Jag ber för honom att han kommer att inse att Israels Gud inte hånade. Det är inte för sent ännu för Mr. Bakker Agt.Jannie

  Esbjörn Ulf
    Like 2   Dislike 0

  Katoliker är mindre trogna Bibeln än protestanter. Möjligen detta har att göra med det. Men trots att det är inom protestantiska Nederländerna divisioner över Israel. Läs hiervoor:http://mijn-kijk-op.site.nl/mens-en-samenleving/122772-opinie-israel-76-eo-congres-israel-verdeeldheid-christenen.htmlhttp://mijn-kijk-op.site.nl/mens-en-samenleving/102484-opinie-israel-35-christenen-worstelen-met-rol-van-israel.htmlGroet,Etsel

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha