Yrsel och illamående och möjliga orsaker

Har du någonsin drabbats av yrsel och illamående? Då vet du att detta kan vara mycket irriterande. Speciellt yrsel kan göra dig mycket osäker. Men har du någon aning om var yrsel och illamående ifrån eller vad det kan innebära? Det har ofta att göra med ditt saldo, men det kanske inte alltid. Nu kan du läsa om några yrsel och illamående att göra med varandra och där det kan komma från.

Vad är svindel?

Det finns olika typer av svindel. En av dessa arter är svindel. Om det sker än vad det handlar om en störning i det vestibulära systemet. Du känner att allt omkring dig vänder sig om och när efter fyra dagar inte förbättras, då är det bäst att gå till doktorn. Det finns flera situationer där du kan bli yr. Det är när du balansera organ är inflammerad, men också när rören i vestibulära systemet igensättning. Om det finns alltför mycket vätska i rören, kan detta också vara orsaken till svindel. Det kan också vara så att blodtillförseln till ett organ för balansen rubbas. Det är också ett viktigt fenomen i ett antal störningar, inklusive BPPD, vestibularisneurit och Méniéres sjukdom.

Olika typer av yrsel

Det är inte alltid lätt att utse yrsel. Du kan uppleva olika symtom. Det kan vara så att du har den uppfattningen att allt rör sig runt dig. Men du kan också uppleva kräkningar, illamående, blekhet och rädsla. Du kan också känna yrsel.

Ménières sjukdom

Om du lider av yrsel och du är sjuk, kan det vara så att den hänvisar till Ménières sjukdom. Denna kännetecknas av attacker av svindel, men också av hörselnedsättning och tinnitus. Det finns ofta ingen direkt orsak kan hittas, men man tror att det är ett resultat av läckage av vätska i innerörat.

Känner du dig yr i huvudet?

Känner du att du har en lätt känsla i huvudet eller du kommer att svimma? Då kan också åtföljas av illamående. Din kropp är just förlorat. Detta gör att du kan bli orolig, kan detta också orsaka yrsel igen. Om du känner dig yr kan du panik och därmed bli sjuk igen. Du vågar inte gå upp och du inte känner dig bekväm. Då gör det enkelt. Du sitter i en cirkel, du är yr, det orsakar oro, denna rädsla gör att du är rastlös, vilket gör att du ännu mer ljus i huvudet kommer att känna etc. Avkoppling är vägen att må bättre. Detta är lättare sagt än gjort, eftersom det är svårt att slappna av när du är orolig, är du orolig, om du har en lätt känsla i huvudet.

DIAGNOSTISERA

Om du känner dig yr och du känner dig illamående kan också skicka detta snabbt. Det kan komma och gå, men det kan också vara så att du fortsätter att lida av kärlek, och det är klokt att besöka din läkare som då kan göra en diagnos. Yrsel och illamående kan vara relaterade till läkemedelsanvändningen. Du kan tänka på antibiotika, smärtstillande medel och diuretika. Dessutom kan sömntabletter säkerställa detta. Läkaren kan ta dig igenom om det kommer från medicinering eller att den har en annan orsak. Det är bra att det finns olika tester görs för att avgöra var yrsel kommer ifrån. Blodtrycket mäts, eftersom det kan vara så att du kommer att ha som yrsel och illamående symptom.

Till läkaren

Lider du av yrsel och illamående och gå till doktorn? Då är det bra att du redan kan svara på några frågor för dig själv, till exempel när det började, hur känner du, vilken typ av svindel du upplever, hur länge har du varit stör dig, du måste förbli liggande på sängen, vilka saker Du får eller inte får göra, har du vissa mediciner som kan orsaka det, finns det nyligen konstiga saker hände att göra yrsel och illamående kan orsakas?

Framställning

Se till att du är väl förberedda att gå in i GP. Detta gör att du kan gå igenom tillsammans alla klagomål och avgöra om det kan komma från. Ibland måste man undersöka och kan ta lite tid innan det är klart. I vilket fall som helst är det viktigt att du försöker vara lugn, du koppla av och gör vad du kan. Om det är att du måste ligga i sängen, då du bättre ta din vila efter en dag och försök igen. Försök att få upp en gång, eftersom är för långa kan orsaka yrsel. Dessutom kan det finnas en svår förkylning, bihåleinflammation i vägen som gör det möjligt för yrsel. En annan orsak kan vara att du behöver glasögon eller styrkan i dina glasögon är inte bra längre. När du läser hans namn en hel del orsaker till yrsel.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha