Yrke webbplats: sjuksköterska

Sjuksköterskor ibland är det svårt, men arbetet är mycket givande. Funktionerna varierar kraftigt, men har allt att göra med välfärd och hälsa hos patienten. Arbetstiden kan ske både dag och natt. Lönen är modala samtal. Termen sjuksköterska kan ersättas av en sjuksköterska, och, om tillämpligt, också för att läsas. Den professionella sjuksköterskan undersöktes.

Sjuksköterskeutbildningen

Att arbeta som sjuksköterska eller sjuksköterska man behöver en examen i omvårdnad. MBO-nivå är nivå 4, den högsta nivån är nivå 5 och motsvarar universitetsnivå. Omvårdnads Kursen varar fyra år. När det gäller utbildningsfonder HAVO, VWO eller MBO fyra diplom.

Lön

Hans sköterska är hårt arbete: både mentalt och fysiskt. Det ger också en hel del tillfredsställelse när man ser renovering patienten. Den genomsnittliga lönen för en sjuksköterska heter:
  • bruttoårslön: 27.000 euro
  • arbetstid: 36 timmar per vecka
  • Arbetslivserfarenhet: 3-10 år
  • Typ av kontrakt: tillsvidareanställning

Inkomsten är också relaterad till utbildningen, funktion, ålder och arbetserfarenhet. I sjuksköterskorna arbetar under olika nivåer, vilket gör lönen kan variera. Observera att ovanstående belopp är exempel. Detta innefattar belopp från år 2010. Inga rättigheter kan härledas.

Funktion sjuksköterska

Att arbeta i omvårdnad kan på många platser: på sjukhuset, i en anordning i människors hem, etc. funktionerna hos en sjuksköterska hans sårvård, administrera injektioner, rengöring och vård av onaturliga öppningar, såsom en stomi, den applicering och avlägsnande av en kateter eller infusion, sköljning sår, inzwachtelen, blodtryck och temperaturmätning, styrning patientens tillstånd, etc. Även, lyssna på patienten utgör en stor del av funktionerna; folk vill spendera sina klagomål och missnöje, och detta sker vanligtvis på första med vilka de kommer i kontakt med: sjuksköterskor. Kontakta och nära samråd med läkare är också en uppgift för sjuksköterskan.

Professionell organisation

NU'91 är en intresseorganisation för sjuksköterskor. Hon har ca 20 000 medlemmar. NU'91 företräder sina medlemmars intressen. Hon övervakar också kvaliteten på utbildningen och lagen. Dessutom finns det den A.V.V.V. Och det finns andra branschorganisationer för specifika sjuksköterskor. Det är alltid bra att vara ansluten som sjuksköterska eller sjuksköterska för att vara en professionell förening. Här kan du gå med eventuella frågor eller problem som du stöter på.

Sjuksköterska i nyheterna

September 2009: I en Pennsylvania sjukhus hade en sjuksköterska på en flicka på 18 år för att se hur du var tvungen att svälja naglar. Flickan var i den psykiatriska avdelningen och svalde fyra spikar och spikarna från magen måste tas bort. Sköterskan förklarade för domstolen att hon lider av en sjukdom där hon tenderar att svälja metallföremål. Sköterskan nu behandlas för denna sjukdom.
(0)
(0)
Tidigare artikel Crosne eller japansk potatis
Nästa artikel Alkohol och ungdomar

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha