YouTube: Broadcast Yourself!

Kiara Ceder Februari 28, 2016 Elektronisk 4 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Youtube är en av de mest besökta platserna för tillfället. Det är en videosajt där du kan låta din kreativitet till världen. För närvarande cirka 100 miljoner videovisningar per dag, och det finns 60 000 per dag upp. Här information om ursprung och en handledning om hur att sätta din egen video online.

Historia av Youtube

År 2005 grundade de tidigare PayPal anställda Chad Hurley, Steve Chen och Jawed Karim på YouTube, en sajt där du kan ladda upp dina egna videor. Parollen om sajten är: "YouTube Broadcast Yourself". I början, de kör hela innehållet från ett garage. Under 2006 platsen var redan i topp 10 mest besökta platserna i världen, och popularitet skulle bara öka. Den 14 november samma år, Google tog över platsen för 1,65 miljarder dollar. Det hade också gjort en liknande videotjänst, Google Video, men som ännu inte kommit i närheten av Youtube i popularitet.

Kritik på Youtube

Mycket kritik som uttrycks på Youtube:
 • Bildkvalitet. Kvaliteten på den uppladdade videon är inte så bra.
 • Olagliga filmer. Det finns många filmer som olagligt material visas i upphovsrättsskyddat.

Lås
Thailand nyligen blockerade YouTube eftersom webbplatsen var filmer som visade en negativ bild av regeringen. Även Iran, Turkiet och Brasilien blockerade alla av liknande skäl webbplatsens.
Ersättningar
Det har nu lanserat ett nytt projekt, ersättningen borde inse för filmer. Sekunder reklam skulle visas för varje video. Författaren av filmen kommer att få inkomster. Filmen måste vara helt hemlagad, utan något material upphovsrättsskyddat!

Holländska Site

Helt nyligen lanserade YouTube i ett antal länder en lokal plats, däribland Nederländerna. Sajten liknar, men är nu på holländska!

Också sätta din video på Youtube!


Visa på Youtube
Om du är ute efter den föregående mening fick också sätta dina visuella uttryck på nätet: en fullständig färdplan nedan!
Framställning
Först måste du skapa ett konto. Här är hur detta:
 • Besök Youtube.com
 • Längst upp till höger klickar du på "Registrera dig"
 • Just nu måste du fylla dina data. Genom kontotyp, välj Normal standard, utanför om du är en konstnär / regissör, ​​och du vill använda webbplatsen som en språngbräda för din karriär.
 • Tryck på Registrera dig. Du kommer att få en e-postbekräftelse. Om du klickade på länken aktivering, är du redo för dina videoklipp för att skriva!

 • Google nyligen också för funktionen att logga in med ditt Google-konto på Youtube. För detta, kolla dina länkar i registreringsskärmen, bland medlemmarna logga in. Det finns en länk "Logga in med ditt Google-konto. Om du klickar igenom detta, måste du först logga in med ditt Google-konto, och sedan kan du följa samma steg som en vanlig anmälan.
  Hantera ditt konto, gör dina videor och sätta dem på nätet
  Efter de tidigare stegen, kan du logga in på ditt YouTube-konto. Här är hur detta:
 • Högra hörnet, klicka på "Mitt konto"
 • Ange vänster på skärmen ditt användarnamn och lösenord.
 • Du är nu på din personliga administrationssida.

 • På toppen du ser din statistik: videoklipp som du har sett, några filmer, ...
  Höger ser du din inkorg. Bland de personer som prenumererar på dina videoklipp och personer som du prenumererar. Du kan också lägga till vänner och dela in dem i grupper.
  Länkar kan lägga dina videoklipp, hantera, Youtube ... Varje användare tilldelas en slags "TV-kanal". Detta är din personliga sida, där alla videoklipp som du har lagt upp stiga. Här är dina vänner, din geaboneerden, ... Du kan också skapa en profil.
  Nu, för att lägga till din egen film, gör du så här:
 • Klicka på "Ladda upp Nya videoklipp
 • Nu måste du bekräfta ditt lösenord och e-post. Ange ditt lösenord, vänta på e-post och bekräfta.
 • Du kommer till en sida där du måste ange all information om din video: titel, beskrivning, taggar ... Ge säkert bra, det är ett slags nyckelord som är din film. Hela sökningen är baserad på detta. Så om du vill att din video ska vara lätt att hitta, ger bra sökord i!
 • Om du har angett all information, tryck på "ladda upp en video"
 • På nästa sida kan du ange platsen för din film. Nu är det bara vänta tills det är upp och: din första video är på nätet!

 • Efteråt kan du organisera dina videoklipp via kanalinställningarna på sidan Mitt konto på din sida, och genom "mina videor" länken ovan för att skapa fler spellistor.

  Titta på filmer

  Dessutom, om du titta på filmer, erbjuder YouTube många möjligheter! Här är en översikt:
  • Du kan dela video, får du en kod som du kan klistra in din egen webbplats.
  • Nedanför video, ser du statistiken, hur många gånger videon har setts, ... och du kan lägga filmen till dina favoriter!
  • Längst ner ser du kommentarerna. Så du kan lämna ett videomeddelande som en kommentar, men bara ett textmeddelande.
  • Och så mycket mer ....

  Så om du vill att din kreativitet till världen för att dela, så finns det bara ett ställe: Youtube! Ok, tack för att peka ut!
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (2)
  Loulou Ekström
    Like 1   Dislike 2

  Om jag vill registrera mig, jag får alltid meddelande: "Tyvärr, du berättigade att registrera dig för YouTube." HuH?!?! :-(

  Borgunn Hansdotter
    Like 4   Dislike 2

  Länken under "beredning" avser inte bara till YouTube till Yotube. Tycker det är ett misstag.

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha