Yohimbe förbjuden afrodisiakum

Torre Aspelund Februari 27, 2016 Hälsa 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Afrodisiaka! Potential! Åtgärder för att återställa eller förbättra sexuell njutning. Världen är redan tusentals år nu. Yohimbe är förmodligen trädet med den största rykte som afrodisiakum. Barken av detta stora vintergröna träd från Västafrika har använts i århundraden som ett afrodisiakum av Bantu stammar.
Yohimbe är en av de enda anläggningen som erkänts av den officiella vetenskapen som ett afrodisiakum. Det ökar blodflödet till erogena zoner och hjälper till att det drar längs venerna, för att hålla blodet där. Det fungerar för både män och kvinnor och ökar också nöjet och känslighet.
Yohimbe är straff grejer och bör därför användas med försiktighet. Effekterna kan vara långsiktig - vanligtvis två till fyra timmar, men ibland längre, under vilken tid det kan vara omöjligt att sova. Det kan orsaka biverkningar som illamående och i stora mängder, högt blodtryck och hallucinationer.
Det är därför bäst undvikas av personer med cirkulations eller blodtrycksproblem, diabetes, magsår eller njurproblem. Det bör inte tas med receptbelagda läkemedel eller med ost, lever, eller alkohol.

Alkaloid yohimbin

Den indoolalkaloïd yohimbin är den huvudsakliga aktiva medlet närvarande i barken av yohimbe Corynanthe Pausinystallia eller, som han officiellt kallas. Cortex innehåller, förutom yohimbin, relaterade alkaloider såsom yohimbiline, ajmalin och corynanthine. Dessutom är yohimbin också närvarande i ett stort antal andra tropiska växter, bland andra Alchornea floribunda, och olika typer av Apocynaceae aspidosperma quebrachoblanco. .

Tradition som ett afrodisiakum


Flera västafrikanska stammar använder dekokter från barken av yohimbe under bröllop och rituella orgier. Den populära namn som kärlek träd och potens trä, vittnar om detta. År 1896 var yohimbin upptäcktes. Kongo och Kamerun huvudleverantörer i 1950 var alkaloid först syntetiseras. Användningen av yohimbin som ett afrodisiakum är vanligtvis mycket kritiskt bedömas, sexuella effekter tillskrivs ökad perifer genital vasocongestion, snarare än stimulering av libido. Emellertid kan Yohimbine betraktas som ett afrodisiakum, med tanke på kvaliteten på den tillgängliga medicinsk dokumentation och de kliniska försöken. Framgångsrik behandling av impotens hos diabetespatienter ledde till intensiv forskning.

Vetenskaplig forskning erektil dysfunktion

5 dubbelblinda placebokontrollerade studier genomfördes mellan 1987 och 1990. De patientgrupper var mycket varierande. Ried et al. Behandlas övervägande psykogen impotens., Susset et al Studerade erektil dysfunktion hos allvarlig bakomliggande patologi, medan Riley Sonda et al. Och et al. Inte var begränsade till en specifik etiologi. De senaste studierna av Vogt et al., Som handlar om icke-ekologiska erektil dysfunktion. Beroende på konstruktionen och de grupper av patienter olika resultat noterades. Det finns dock en tydlig trend mot en förbättrad erektil funktion. Effekten var mest uttalad hos patienter med övervägande icke-organiskt erektil dysfunktion, men också effekt grundades mild till måttlig organiska orsaker.

Vad är ett afrodisiakum?


Om afrodisiakum ett ämne eller en växt kan övervägas, medför att erektioner, utan även en växt som ökar sexuell lust, utan närvaro av en extern sexuell stimulans. Yohimbine tillhör den första gruppen: orsakerna till erektil stimulering utan att öka sexuell lust. Trots rapporter, många användare att sexuella förbättring kombineras med "stickningar på höjden av bäckenet", "varma frossa längs ryggraden och till en ökad njutning av samlag och orgasm hos både män och kvinnor.

Använd Form och förordningar

Yohimbine har redan släppts ut på marknaden under många former, bland annat som en ren alkaloid, i form av växtextrakt, som homeopatiska utspädningar och kombinationspreparat. Runt 70 var yohimbin hydroklorid ofta används i kombination med andra medel för behandling av impotens. Ämnet yohimbin och trots att anläggningen är nu förbjudna i många europeiska länder och strikt reglerad. I Belgien, anläggningen på listan en i lagen om kosttillskott, i farliga växter som inte gillar eller livsmedel som bör användas.

Referenser utredningserektionsproblem

  • Ernst, E. och M.H. Pittler. 1998. Yohimbine för erektil dysfunktion: en systematisk genomgång och metaanalys av randomiserade kliniska prövningar. J Urol 159: 433 436.
  • Ris, T.-F. et al, 1996. Physicians 'Desk Reference, 50th ed Montvale, NJ: .. Medical Economics Company. 1283, 1322, 1363, 1892, 2552.
  • Riley, A.J. 1994. Yohimbine vid behandling av erektil störning. Br J Clin Pract 48: 133 136. Buffum, John. 1982. Pharmacosexology: Effekten av läkemedel på sexuell funktion-en översyn. Journal of psykofarmaka 14: 5-44.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Audi Historia
Nästa artikel Tips för att sluta röka
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha