Yoghurt, inte bara för mat utan också för att smörja

Victorie Wikström Februari 6, 2016 Hälsa 120 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Yoghurt är naturligtvis speciellt att äta. Men du kan också smeta den på din kropp. I själva verket är det mycket bra för huden. Mjölksyran skurade och gör huden fuktig och unga. Dessutom yoghurt ganska bra med bränd hud.

Vad är yoghurt?

Yoghurt har funnits så ?? s fyra tusen år. Det är faktiskt av en slump, troligen i Centralasien. Att det alltid var mycket varmt och bakterierna så frodas det var omöjligt att hålla mjölk där. Mjölken började värma nämligen jäsa. Men resterna som blev kvar i tunnorna där mjölken hölls sedan utvecklades det till en krämig typ substans. Som åts och kan betraktas som den första yoghurt. Endast i det tjugonde århundradet var verkligen en yoghurt produkt som säljs. År 1919 Isaac Carasso förde den till marknaden i Barcelona. Hans son Daniel kallade han Danone handeln tog senare över och bildade Danone varumärke. Yoghurt var mycket populär, ännu mer populär än vaniljsås som själv kom ut på marknaden.

Custard-Flip

Eftersom insatserna var stora, ville uppfinna produkter något som både yoghurt och vaniljsås många köptes. De kom därför fram med vaniljsås-luckan. År 1963 introducerades denna dessert. Vaniljsås-Flip är ett högt glas som innehåller vaniljsås, ett skikt av yoghurt och tillbaka saft på den. Saft var läcker söt dessert.

Yoghurt är bra för huden

Yoghurt är inte bara bra för människor eftersom det innehåller bakterier som är bra för tarmfloran, men också för att smörja huden. En yoghurt mask till exempel undrar. Och det kostar nästan ingenting. Bara lite yoghurt på en ren hud och låt det sitta i femton minuter. Sedan plocka upp med varmt vatten. Denna mask gör följande:
 • Skurade mjölksyra
 • Mjölksyran ger tillbaka fukt i huden
 • Döda hudceller lossas
 • Huden känns sedan smidig och mjuk

 • Yoghurt solbränna

  Yoghurt är också lugna en solbränna av solen. Coat huden som bränns i mejeriet och han omedelbart blir svalare. Det lugnar också.

  Hur många nederländska människor äter yoghurt?

  Holländska livsmedel genomsnittet 20 kilo yoghurt per år. Nederländska äta mycket ändå mejeriprodukter, nämligen 125 kilo per år. De hävdar därför mejerikonsumtionen i Europa.

  Vilken yoghurt är mest ätit?

  • Dutch är särskilt förtjust i billigare omrörd yoghurt.
  • Andra européer föredrar att äta yoghurt monter. Detta är en mycket tjockare och fastare yoghurt som vad kallar klumpar. Om en sked sätts i, då kommer det att finnas en viss fukt direkt till ytan. Detta är inte fallet för omrörd yoghurt.

  Varifrån kommer namnet yoghurt ifrån?

  Namnet yoghurt kommer från det turkiska ordet jugurt. Detta innebär tjock mjölk.

  Gör Tzatziki

  Tzatziki är en knubbig sås, serveras med grekisk mat. Gör din egen är mycket enkel. Gör därför en del yoghurt i en skål och tillsätt några vitlöksklyftor, finhackade mynta, salt och peppar. Riv en skalad gurka och göra det med yoghurt blandningen. Ge den till kött eller naan bröd.

  Dressing med yoghurt

  Alla vet att klä med majonnäs innehåller mycket kalorier. Men de flesta klänning skapelser kan också skapas med majonnäs. Sedan lägga till några örter som koriander eller gräslök igenom. Men ett dopp gjord av yoghurt är mycket lägre i fett och ofta mycket bättre.

  Yoghurt bort mögel

  Vem mögel i badrummet kan smörja den bästa yoghurt där. Låt det blöta, skölj väl och borste och svampen är borta, enligt traditionen.

  Yoghurt hjälper till att förhindra cancer i urinblåsan

  Enligt den svenska Cancerfonden hjälper att äta två portioner yoghurt om dagen mot att få cancer i urinblåsan. Människor som två gånger om dagen äter lite yoghurt var 40 procent mindre risk att utveckla sjukdomen än människor som inte äter yoghurt. Forskningen gjordes bland 82 000 i Sverige.

  Allt om mjölk

  Den särskilda på mjölk är att läsa allt om ämnet. Läs om det i: Mjölk

  Särskild hudvård

  Den särskilda på ansiktet hudvård kan läsa hur någon kan se till att hans hud är bra underhåll. Läs allt om det i: Hudvård

  Special på mat som är bra för din hud och slutar åldrande

  Den särskilda på skönhet mat är att hitta allt om vilken mat du ska äta till din hud, ditt hår, dina tänder och hålla dina naglar ung. Läs allt om det i Skönhet mat, mat som motverkar åldrande
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha