Yogaställningar ?? Virabhadrasana III

Virabhadrasana I och II förbereda dig för denna svåra yogaställning, den "hörnsten" av tre matchande asanas. Virabhadrasana III för "lindansare" bland oss. Bra gjort denna övning symboliserar harmoni, balans, självförtroende och styrka. Även denna inställning är uppkallad efter Virabhadra, en oövervinnelig krigare av indisk mytologi. En hjälte som tog på Daksha, son till Brahma. Vem kontrollerar den inledande arbetsställningar, kommer att ha lite problem med Virabhadrasana III. Personer med högt blodtryck och hjärtsjukdomar kan undvika detta asana bättre.

Innehåll

 • Origins of Virabhadrasana III
 • Teknik
 • Försiktighetsåtgärder
 • Effekt
 • Hälsoeffekter av Virabhadrasana III

Origins of Virabhadrasana III

Virabhadrasana III är ett klassiskt, stående pose från hatha yoga. Asana är en "trilogi" med Virabhadrasana I och II. Ordet kommer från "Virabhadra" en vilde, oövervinnerlig inkarnation av Shiva. Daksha, överstepräst och en av de många söner Brahma, förde en brännoffer och hävdade under ritualen av Sati, hans dotter och även älskade hustru av Shiva, härskare över kosmos. Sati var förolämpningar av sin far och gick offer eld, varefter en sjudande Shiva förvandlade sig till en "monster", en hjälte som besegrade armé Daksha och översteprästen halshöggs. Vid slutet av den mytiska berättelsen reinkarnerar Sati, varefter de två älskande hitta varandra igen.
Virabhadrasana III genom B.K.S. Lyengar

Teknik

I Virabhadrasana III saldon på ena benet. Så det tar ganska mycket av din känsla av balans. Asana är en intensifierad uppföljning Virabhadrasana I och II. Det är viktigt att först få dessa två asanas behärskar innan Virabhadrasana III.
 • Stå i tadasana.
 • Sträck armarna vertikalt ovanför huvudet, handflatorna tillsammans. Ta ett djupt andetag och sätta upp till en halv meter isär fötterna.
 • Följ sedan de sista stegen i Virabhadrasana I, där du svänger höger ..
 • En gång i Virabhadrasana jag andas dig. Böj bålen framåt tills bröstet på resten höger lår. Armarna stickande nu rakt fram, handflatorna är fortfarande mot varandra. Stanna i detta läge.
 • Andas ut och lyft vänster ben. Samtidigt som du räta ut höger ben. Den vänstra ben har horisontellt i linje med armarna rakt.
 • Fortsätt ungefär en halv minut i Virabhadrasana III och andas lugnt.
 • Andas ut och komma i omvänd ordning tillbaka till läge 2. Upprepa denna asana vänster. Koppla av i tadasana eller savasana.

 • Försiktighetsåtgärder

  Se till att du förbereda allmänna platser Virabhadrasana I och II, och en del av utthita trikonasana, observera. Det är viktigt att du gör en sväng till höger eller vänster sida av höfterna. Från position fem balanserar kroppen på höger ben, armar och vänster ben rakt och parallellt med golvet. Håll höger ben som du står så rak som en pinne. Slappna nackmusklerna och dra abs i. Detta hjälper till att hålla ryggen rak. Håll foten platt på golvet, inte lutande, och försöka slappna tårna. Gör inte denna övning om du har hjärtproblem eller lider av högt blodtryck. Med svaga hamstrings och svaga buk- och ryggmuskler, den första sak att göra vissa förberedande övningar som Virabhadrasana II.

  Effekt

  Den sista pusselbiten i Virabhadrasana serien utstrålar stolthet, mod och uthållighet av en orädd krigshjälte. Det är en utmärkt övning för att träna benmusklerna. Dessutom är bukorganen masserade och musklerna i armar, axlar och mage stärkas. Virabhadrasana III är både en komplett balansträning som ett sätt att främja viljestyrka och uthållighet, vilket även gäller Virabhadrasana I och II.

  Hälsoeffekter av Virabhadrasana III

  Liksom alla yogaställningar Virabhadrasana III har positiva effekter på hälsan. Övningen symboliserar rätt viktfördelning på fötterna, som tadasana som producerar, som du dra magmusklerna. Asana symboliserar smidighet i kropp och själ. Enligt de klassiska yogaböcker Virabhadrasana III har en terapeutisk och stödjande, men inte nödvändigtvis en läkande effekt på en eller flera av följande symtom, sjukdomar och sjukdomar:
  • Förstoppning.
  • Svaga benmusklerna.
  • Svaga hamstrings, buk- och ryggmusklerna.
  • Brist på känsla av balans och inre balans och flexibilitet.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha