YELLOW MELONER: 10 intressanta fördelar


Sandra Ianculescu - Melon är jättegott. Dess doft och smak är unika, och när ätas kall, är en sann delikatess. Utöver detta ger melon fantastiska fördelar för hälsan.
Bland komponenterna i melon, de viktigaste är vitamin A, C, E, B3, B5, B6, B9, kolhydrater, fetter, fibrer, magnesium och kalcium. Dessutom har frukten en låg i kalorier.

1. Melon innehåller endast 80 kalorier per 200 gram, vilket gör det till en idealisk mat i kost gå ner i vikt;
2. melon hjälper vyn - en bit melon innehåller högst 56 kalorier, men ger en stor mängd av vitamin A, ett ämne som förbättrar sikten. Dessutom ger förbrukningen av melon kroppen den nödvändiga andelen betakaroten.
3. melon hjälper i kampen mot diabetes - även om det är sött, innehåller melon nyttiga ingredienser som kalium, kalcium, vitamin A, B, C, som krävs för att upprätthålla den metaboliska balansen av personer med diabetes.
4. melon förhindrar cancer eftersom det är rikt på antioxidanter. Studier har visat att människor som konsumerar produkter rika på antioxidanter har en lägre risk att få cancer.
5. melon stöder immunförsvaret och hjälper kroppen att bekämpa infektioner orsakade av innehåll folsyra.

6. melon är en bra avgiftande och kan även användas för att behandla förstoppning.
7. Det används med framgång för att behandla anemi och ätstörningar såsom anorexi.
8. melon har visat sig vara mycket effektiv för optimal funktion i sköldkörteln, vilket är varför det rekommenderas att en daglig konsumtion. Personer i åldern 16-34 år ska konsumera 600 gram melon per dag, medan de i åldern 35 till 49 år - 750 gram per dag; för äldre personer - 400 gram per dag.
9. melon används framgångsrikt i kosmetika. Massagen med melon juice toner och ger elasticitet till huden, lugnar irritation och förhindrar solbränna. Melon bidrar också till att regenerera vävnader. Applicera kalla skivor av melon att lugna irriterade områden eller för en toning mask för ansiktet.
10. Hur kan du konsumera melon? Melon kan ätas precis som det är, kan användas som en grundläggande ingrediens i fruktsallader, eller kan omvandlas till nektar tillsammans med 2-3 tsk honung till smak.
I vissa rätter såsom italienska, är melon konsumeras som en riktig delikatess, med parmaskinka.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha