Xiaomi Yi Sports Kamera: GoPro Billiga konkurrent

Med action kameror, är det möjligt att tömma fast dina bästa sport stunder. Ofta ser kamerorna monterade på en hjälm, en cykel, en motorcykel eller en pinne. Med en sådan åtgärd kamera kan fånga dina vackra sport stunder, ofta under vatten eller i slow motion. Den mest kända tillverkare av action GoPro kameror. Det kinesiska företaget Xiaomi har dock även släppt en åtgärd kamera nu. Och så ofta med kinesiska produkter, är denna kamera mycket billigare än konkurrenternas GoPro.

Vad är Xiaomi

Xiaomi är en kinesisk elektronik företag baserat i Kina. Xiaomi är mest känd för sina mobiltelefoner. Kända Xiaomi telefon serien, Redmi och Mi-serien. Xiaomi är det främst för att publicera produkter som, om man jämför dem med konkurrerande produkter från andra tillverkare, är relativt billiga. Förutom Xiaomi telefoner har även släppt andra produkter, såsom ett gym armband för sport användning, en makt bank att ladda telefonen, till exempel, och tv. Xiaomi har inga filialer i Europa, och även över internet är det inte möjligt att beställa direkt från deras webbplats till Nederländerna. Jo, det finns massor av webbplatser som säljer sina produkter till Europa, så det är fortfarande möjligt att beställa Xiaomi produkter i Nederländerna.

Xiaomi Yi Sports kamera

I stället för en telefon Xiaomi har nu släppt en åtgärd kamera. Kameran har specifikationer som rimligen motsvarar modeller av kända tillverkare GoPro och det förefaller därför att Xiaomi vill konkurrera med GoPro. Nedan är de viktigaste specifikationerna för Xiaomi Yi Sport Kamera:
  • Bildprocessor: Ambarella A7LS
  • Sensor: 16 megapixel Sony Exmor R BSI CMOS
  • Batteri: 1010mAh - utbytbara
  • Bildförhållande: 16: 9
  • Bildvinkel: 155 grader
  • Anslutningar: Bluetooth 4.0, mini-HDMI, Wifi
  • Beslut: 1080p 60FPS / 60FPS 960P / 720P 120fps / 480p 240 FPS

Det finns ingen bild på kameran. Det finns dock en särskild app som låter dig ansluta kameran via WiFi din smartphone. Det är då möjligt att överföra media för att styra kameran eller via telefon. Utbudet av anslutningen till kameran via WiFi skulle vara högst 100 meter. Appen är inte hämtade från Play Store. För iOS-app väntas i april 2015 med samma funktioner som Android app. Eftersom det inte finns någon skärm på kameran är samtliga institutioner bör också göras via appen. Så du behöver en smartphone för att använda kameran på rätt sätt.
Kameran är 42 mm hög och 60,4 mm bred och 21,2 mm långa. Vikten av kameran är 72 gram. Minnet av att kameran kan levereras via en Micro SD-kort med en maximal lagringskapacitet på 128 GB. Xiaomi rekommenderar en klass för att använda Miro 10-SD-kort.

Tillbehör

Kameran säljs i två versioner. Den första versionen är bara en enda kamera i den vita färgen. Den andra varianten är "Travel Edition, där bredvid kameran i grön / gul också selfie stick ingår.
Förutom selfie stick också aviserat ett kit som gör det enkelt att montera kameran på ditt husdjur. Slutligen finns det också ett vattentätt fodral för kameran, som du kan ta kameran upp till 40 meter under vatten med det.

Tillgänglighet

Xiaomi ger denna kamera så långt ifrån ensam i Kina. Priset för en kamera är 399 Yuan, vilket omräknat uppgår till cirka 60 euro. Det är redan möjligt att få kameran till andra platser i Nederländerna, men är du snart 25 € förlorade mer, importkostnader inte räknat dem.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha