Wormstekigheid och blad som livnär sig på äppelträd

Alberta Ahlgren Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Skador på blad och frukter av äppelträdet kan orsakas av larver av äpplevecklaren och vinter mal. Dessa larver är bland annat bekämpas genom deras naturliga rovdjur för att locka trädgården

Wormstekigheid

Den äpplevecklare är en liten mal som bara aktiva på natten temperatur från 13 grader och 15 grader från början att lägga ägg. Fjärilen börjar flyga från skymning. Under sommarmånaderna ägg på de unga frukt, blad, skott och blad från äppelträdet läggas. Larverna som kläcks ur ägg är vitaktig och har en mörk huvud. De borrar sig igenom äpplet till kärnan och det äter omogna frön. I äpple är synligt borr korridorer och boorselproppen.
Efter ungefär en månad, är larv fullvuxen, gör en tunnel på utsidan av äpplet och övervintrar i en lös bit bark eller på marken på norra sidan av trädet. Den vanliga äpplevecklaren kan orsaka en varm sommar för en annan generation äpplevecklaren. Vid en högre temperatur fortsätter utvecklingen snabbt. I mitten av juli den första larverna förpuppas och sedan se till att nästa generation. Dessa påverkar äpplena sedan strax före skörden där skadan är större.
Med tiden äpplena släppa i ett tidigt skede av trädet. Mogna, sjuka äpplen kan inte sparas, men i själva verket omfattas av exempelvis. Äppelmos. Skär i det här fallet, de drabbade delarna av äpplet. Den förtida hösten äpplen kan vara fördelaktigt om trädet bär mycket frukt. På ett naturligt sätt överskottet reduceras till frukter. Emergency Mogna fallna äpplen ofta påverkas av moniliaschimmel. Denna svamp angriper äpplet till att penetrera dem via borrhålen. Ta fallit och angripna äpplen.
Larverna kan styras med hjälp av sina naturliga fiender.

Journal Frosseri

Vintern mal kommer i slutet av hösten och början av vintern på jakt efter en hona. Honorna är vinglösa och krypa ut ur marken genom trädstammen upp till kronan. Efter befruktning, de lägger sina ägg där. Äggen kläcks på våren, slutet av mars. Dessa larver är larver span vilket innebär att de flyttar genom att göra slingor. De äter hål i de färska bladen spunnits tillsammans. Caterpillar låter sig en tråd av löv faller på det ögonblick han störs och vänta tills faran är över. I mitten av juni, larver mogna och lät sig sjunka ner genom en spunnet siden tråd, krypa i väg och förpuppas. Dockorna kvar i jorden fram till oktober och sedan cykla runt.
Mindre nedskrivning är inte skadligt men som löv, blomma och frukt äts principen trädet bär ingen frukt. Journal korrosion är i första hand på ekar utan också fruktträd inklusive äppelträd och andra lövträd som bok, poppel, ask etc.
Larverna kan styras genom att anbringa början av oktober tejper vid en till 1,5 meter på stjälken. Ta bort tejp slutet av januari bort. Kvinnor kan inte klättra och inte gödslas. Dra naturliga fiender såsom insektsätande fåglar och getingar. I skogsområden, inte slåss inte hjälpa eftersom larverna med vinden blåser. Vintern mal är en av de mest skadliga fjärilsarter av fruktträd
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha