Woontrend 2013: robusta krukväxter

Krukväxter kan till stor del bestämma atmosfären hemma, särskilt i ett vardagsrum. Därför är det viktigt att justera växterna valts i det inre. Det betyder inte att det tar också hänsyn krukväxter trender som kommer och går. Under vissa perioder, vissa plantera några mer populära än andra. I år finns det avseendet finns det en anmärkningsvärd vändning i krukväxt sätt. Detta är bäst beskrivas som returen av 70 år ?? anläggning eller stora, robusta lövverk växt. Och det finns en historia bakom sig. Artikel arrangemang
 • Krukväxter i 70 år ??
 • Väder modet
 • Yucca och Dracaena
 • Calathea
 • Cactus
 • Andra gröna växter

Krukväxter i 70 år ??

Inom historien om krukväxt hände i 70 år ?? något anmärkningsvärt. För första gången var modern, ren inredning inom mode och ofta dök upp som de blomstrande växter som de gillar att vara i huset passade inte. Det tillgängliga området var därmed justeras så att anläggningar med stora gröna växter, träd och kaktusar. Dessa var mycket bättre i en ren och rak interiör.
Från och med då folk började växter som ficus, dieffenbachia, yucca, kaffe växter och stor, rak kaktus i deras hem plats. Den trenden kan fortsätta under en tid. I år ?? 90, dock växte nytt intresse för blommande växter som orkidéer och hortensior ?? s. Samtidigt blev det exotiska palm mest populära stora anläggningen i huset och höll benjaminfikus med relativt små blad länge.
 Prickblad

Väder modet

I år finns det en ny vändpunkt. Den robusta växtstemen och / eller med stora blad och stora kaktus är tillbaka. Detta har allt att göra med det faktum att den stela, raka interiören är populärt, liksom designklassiker från 50-, 60- och 70-talen.
Palmer och orkidéer hålla gör också, men benjaminfikus verkar i onåd. Detta Fédération Ficus med större typer av blad. Den dieffenbachia och dränkts igen modet. Observera i dieffenbachia, för det är ganska giftigt för husdjur.
Följande anläggningar är dock den mest trendiga.

Yucca och Dracaena

Yucca, även kallad maya trädet och Dracaena, även kallad drake träd är nära besläktade växtarter av släktet Agave. De har fortfarande en mindre kända syster, cordyline. Dessa är alla växter på stam eller snarare träd. Stammen långa spetsiga blad växer i en rosett fram. På nedre äldre löven faller av, lämnar stammen fortsätter. Det gör honom balder, men också mer karaktäristisk. Växterna passar denna form väl i en elegant interiör med massor av raka linjer.
Maranta i djungeln

Calathea

Calathea tillhör växtfamiljen av maranta ?? s som utmärker sig för sin särskilt vackra blad. Den Calathea är den vanligaste krukväxt och är för närvarande finns i överflöd. I själva verket var han bara i slutet av 90 ?? som en krukväxt upptäcktes i Sydamerikas djungler. Därför kom han i 70 år ?? interiör ännu inte.
Det betyder inte att Calatheas riktigt passar in i utvecklingen av stora gröna växter. Inuti vinnare är de nu inom de flesta bladen.
Den Calathea i många olika interiörer LÄMPLIGA, men verkar mindre lämplig för en lantlig stil. De flesta enheter har en ganska mörk blad som inte passar bra med någon inredning med ljusa färger. I ett rum med en hel del mörka färger, är han bäst.

Cactus

Små kaktusar har alltid varit populära, eftersom du har en lätt växt till det. Stora modeller var inte alltid på försäljning, för som ?? en stor hög full av törnen inte har någon i huset. Under senare år har dock kaktus startat ett nytt liv med nya namn för ett antal arter och underarter och mer intresse blommande kaktus. Det är bra nu rakt och slätt inredning igen växer i popularitet. I den den höga kaktus med sina raka linjer full rättvisa.

Andra gröna växter

Flera andra bladväxter som för närvarande går bra är:
 • Den bananplanta. Men se upp, eftersom det är en stor snabb odlare. I vardagsrummet kommer de naturligtvis överlämna alla ätliga bananer.

 • Sans Veria
 • De sanseveria. Under lång tid var det lätt att underhålla anläggningen med spetsiga blad baktalade som en gammaldags växt. Ett annat namn är säker ?? ?? fru tungor, men som blir mindre utsträckning. Särskilt nu att vissa mindre men typiska krukväxt äntligen erkänts som ett lämpligt komplement till alla moderna hem.
 • Bladet begonia. De fint dragna bladen av denna växt som kommer från Asien kan vara upp till 30 centimeter lång, så att anläggningen kan välta lätt. Försäljning därför som en stor, tung kruka med. Räkna denna anläggning är inte samma sak som med mindre blommor, blommande begonia ?? S.
 • Den Spathiphyllum. Helst denna anläggning är att det har fina stora blad, men också vackert formade blommor. Detta gör denna anläggning som lämpar sig för både klassiska och moderna interiörer.
 • Den bonsaiträd. Japanska bonsai kultur har också upptäckts på 70-talet. Senare blev mer något för älskare. Som förändras. Uppmärksamhet på denna speciella träd är bredare igen.
(0)
(0)
Tidigare artikel Varför vi gråter?

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha