WMO Office: Ha tålamod - kolumn Gerdien Boeringa

Lall Gunnarsson Februari 28, 2016 Miscellanea 5 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

WMO Bureau. Plötsligt hade ringa MO fallet. Eller kanske CIZ om jag kan tro bokstäverna som pryder fasaden på byggnaden. Sammanfattning: Office-lagstiftning social Support-Business-centralbyrån Indikation-Care. Jag hantera denna kropp och nu väntar jag på ett halvår. Jag väntar på ett svar. Jag väntar på en snygg finish. Jag väntar på en bekräftelse, jag väntar på ett positivt eller negativt beslut, jag väntar på klarhet. Redan ett halvår.

Januari 2015: Jag kallar K. Mo-fall Leeuwarden. Hon var en före detta kontakt, så jag trodde jag skulle närma sig henne. K. Jag berättar om en för mig stor stropp: stöld av en WMO anläggning. K. vet inte hur man ska hantera denna fråga och kommer att göra undersökningar med en kollega. När K. minns de lovade att kontakta mig. För att vara så fullständig som möjligt, kommer jag att skicka K. när fakta i historien och en kopia av polisanmälan. Jag vänta och vänta i veckor: inget svar från K. Jag kallar mig själv igen med Mo-fallet, man gör en återuppringning av K. ner. Jag väntar och väntar: Nej K. Jag kallar mig själv igen med Mo fallet. Återigen en gör en återuppringning till K. För femtielfte gången måste kasta en gång återuppringning på K. tiden bör nu från 8 januari till 10 sådana återanrop är på K.

Mitten av juli: K. har aldrig kontaktat mig. Detta ger mig en ganska usel känsla. Jag vill hellre ha ett brev med "Mrs Boeringa, du är en massa problem, tycker att det är en trevlig fest i sig; lycka till med allt, Aju och hälsningar "ignoreras av en delegat som representerar församlingen till ett organ som Mo fallet.

Mars: nu har jag besökare två gånger från "trevlig kille" arbetsterapeut R. jag be honom att stå fast vid mig i den besvärliga frågan. R. försöker också att komma i kontakt med K. förgäves. I mars, skriver R. en nätt liten rapport om min situation. Han analyserar, formulerar frågorna och kommer häri råd med tanke på hans bakgrund, kunskaper och färdigheter.

April: en representant för distrikts laget också kommer att göra ett hembesök för dem att anmäla situationen på plats och att inleda diskussioner med kunden. Jag fruktar det lokala laget hända men hittills är inte så dåligt nu. Min kontakt S. verkar glad över att vara en medkännande, no-nonsense, entusiastiska och energiska personal. S. beskriver också min situation, frågan formulerats från hennes disciplin, är viktig kunskap om lagar och förordningar och allt annat. Rapporten från R. terapeut hon tar i så att indikationen om tillämpningen av en sak väger ännu tyngre. Jag själv hade också gjort min läxa och jag levererar alla nödvändiga uppgifter i. Kort sagt, saknar arbetsterapeuten, socialarbetare i distriktet laget och kunden inte engagemang och motivation till något så komplett som möjligt för att få ut genom dörren.

Får jag läser eller hör ingenting av Mo fallet. Inget meddelande. Varken bekräftelse på mottagandet. S. vid distriktets ledarteam, frågar jag om hon kanske vet något. Nej. Men S. kunde berätta för mig att begäran har mottagits och ses av Mo fallet. Men, tillägger S., det kan ta lite tid innan du kan verkligen komma igång med det eftersom det är mottrycket i detta organ. Okej, det är upptagen, men jag är i kvarnen. Jag tror. Så jag väntar.

Juni: Och vänta, och vänta. Jag fortfarande kallar mig tillbaka hit med Mo fallet. Min hushållshjälp Y.'m fortfarande inte var de står från den 1 juli. Ska de släppa av timmar, behåller hon lön? När Mo-fall ser jag samma operatör, nu min röst är bekant för honom. Han tittar på min fil och säger att nästa vecka jag varsel kan förvänta när det gäller min hjälp. Yttrandet från grannskapet laget är där, men det har ännu inte "testas". På andra tillämpningar, t ex skoter han inte kunde kommentera eftersom "det är något under." "Det-is-fortfarande-något-nedan" Jag upprepar. Det är fortfarande tyst. "Och vad som ligger under?" Frågar jag. "Ja, tyvärr kan jag inte se" är svaret. Den anställde kommer att skicka min dokumentation till laget. Han säger.

Plötsligt jag i alla fall få ett brev från Mo-fallet på uppdrag av ålderman! Hurra! Det visar sig en inbjudan! Jag är valda för att delta i en undersökning om socialvårdslagen Stötta! Hur trevligt! ... Och får jag fråga också medlem granne eller familje att hjälpa mig att fylla! Jag är rätt nog av dessa -ondertoon och riva upp hela röran.

Mitten av juli: Jag har fortfarande inga nyheter i MO fallet när det gäller min begäran anno mitten av april. S. informerar mig. Mo fall skickas tillbaka henne: endast en del av ansökan har mottagits vid den tiden ... S. länkar detta svar tillbaka till mig. Det inser att detta "inte är bra" och skickar åter hela programmet. Samtidigt, min mun tappade öppna och jag stirrar tomt för ett ögonblick mig. Verkligen jag får en påminnelse om Mo-fallet på uppdrag av rådmannen. Mina svar på enkäten inte ännu, om jag vill skicka ännu. I detta!

Gertie Boeringa skriver varje vecka med ett skarpt öga på henne, inte alltid en dans på rosor är gradvis liv. Hennes kropp misslyckas det mer och mer och därmed är läkare, socialarbetare och besvärliga organ utbredd. Psykologisk sårbarhet, relationer, tidigare eller nuvarande: i denna kolumn, olika ämnen över. Som ett trumfkort en anständig portion humor och självironi ...

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (6)
Gunnie Blomstedt
  Like 4   Dislike 0

Sorgligt hur människor som behöver hjälp är inte bra rätt. Ta kvasten genom alla dessa organ. Gå hjälpa människor i rimlig tid.

Cynthia Hallnäs
  Like 5   Dislike 2

Otroligt. Och i Haag vågar de säger att det är allt bra?

Lillan Sjöholm
  Like 0   Dislike 0

Vad ett gäng solstolar! Jag tror inte att det finns tid att läsa den här kolumnen: alltför upptagen! Jag hoppas för er att det arbete som utförts till din tillfredsställelse. Börjar med en blombukett och en ursäkt?

Edvart Drakenberg
  Like 0   Dislike 0

Det är uppenbarligen inte rätt personer på rätt plats. Uppenbarligen aldrig hört talas om tjänsten!

Fale Isaksson
  Like 4   Dislike 0

Tja, här poängen kontor Wm-jerk-o bra med det. Jag undrar om din "svar" är också deltagit i resultatet av undersökningen ... ;-(

Leif Igelström
  Like 1   Dislike 2

Gevalletje Radar? Är inte normalt. Nedbrytningen av vård och Nederländerna börjar komma en bra bit över vatten. Men det är bra, eller hur? * Suck *

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha