Wild mejram, glädje över bergen

Evalotti Lundell December 27, 2015 Hus & Trädgård 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Glädje över bergen, Oros - Ganus dvs oregano är fritt översatt namnet på vår inhemska eller Origanum vulgare Oreganum. Det är förvisso inte alltid en anläggning av bergen, men en ört torr, kalkhaltig och soliga platser.

Min hemliga plats Ardennes

Han föredrar att växa på den södra sidan av sjunkna vägar i Ardenngränsregionen, tillsammans med timjan, borstkrans, Wild Onion och våra blåklockor. Ibland på högre bergssluttningar, till exempel, en av mina hemliga ställen i närheten Belvau du vår Mount Joy i sällskap med den sällsynta backsippa Lime Aster och den blanka Gamander. En rock med en provensalsk smak sensation!

Oregano i typer

Redan växer i Belgien finns det bara en typ av oregano, men det finns mycket förvirring om de olika sorterna och särskilt om namnet. Den holländska botaniska namn är Origanum, Origanum vulgare latin men torkade örter i köket är ofta kallad oregano, Origanum Majorana medan arten kallas också mejram eller mejram.
Andra arter såsom Origanum vulgare ssp. hirtum och Origanum onitis växer främst i Medelhavsområdet, särskilt i Grekland och Turkiet. De är också oftast starkare luktade arter säljs som en kulinarisk ört. För trädgården är också den låga Origanum compactum och gula blad ?? Aureum ?? intressant att använda dessa sorter är också i den låga stenparti.
En taxonomisk genomgång av släktet Origanum skapades 1980 av den holländska botanisten Ietswaart som förde så många som 38 arter namn. Förutom detta är båda Lippia-, Plectrantus- och Thymussoorten erbjuds under namnet oregano. Således, den berömda spanska oregano eterisk olja botanist sett Coridothymus capitatus. Förvirring uppstår också eftersom många labiates såsom timjan, salta och oregano deras användning i köket och har läkemedlet beror på samma doft med ett högt innehåll av tymol och carvacrol. Hon doftar så lite samma! Kvaliteten på våra inhemska Origanum på grund av dess mindre doft med mindre carvacrol därför tyvärr inte så lämplig som pizza ört. Bättre kan du sedan använda Origanum compactum och särskilt grekiska oregano, Origanum heracleoticum, arter växer också bra i vårt klimat.

Eterisk olja av Oregano: tymol och carvacrol

Origanum vulgare ssp. hirtum med många carvacrol är främst inflammatoriska och kan vara precis som Thyme for förkylningar, hosta och astmaliknande förhållanden används. Den doftande Origanum majorana har mycket mer av en kramplösande och avslappnande effekt, det har en så kallad parasympatiska effekt och används därför i vegetativa spänningar såsom magkramper, täthet i luftvägarna, nervositet och även sexuell span.
Den Mejram har traditionellt också tagit en salva med tre teskedar pulveriserad torkad oregano majorana, en timme drog 1 msk vinsprit, blanda sedan med 2 matskedar smör, alla 5 minuter i en bain marie, genom gasväv siktning och salvan är klar . Detta är det första verktyget för att använda mot magont och kolik hos spädbarn ?? s, kallt till näsan gnugga och särskilt bra för att lindra smärtan av blåmärken.
Kanske just värmeälskande växter som lämpar sig för en extra varm ?? ?? att uppnå världen. Jag skulle vilja säga ?? Varma Umbelliferae och eldiga labiates förenar! ??
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha