Wilco Kelderman - biografi

Li Hammarberg December 26, 2015 Sport 18 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Wilco Kelderman föddes den 25 mars 1991 i Amersfoort. Han anses vara en av de största nederländska cykel talang.

Kategorier ungdoms

Wilco Kelderman började sin cykelkarriär som barn i WV Eemland. I kategorin ungdomar tycktes han inte vara en stor talang. Jämfört med sina kamrater, var han fortfarande mycket liten och han var en medioker sprinter. I ungdoms raser, som vanligtvis hålls på biljard platta banor och ofta hamnar i en grupp sprint, tjänade han föga imponerande betyg.

Debutanter

Under 2006 Wilco Kelderman var tvungen att göra övergången till kategorin Debutanter. När nybörjare gick klart bättre med cykel karriär Kelderman. Han var fysiskt mycket starkare, men han fick också tyngre kurser som presenteras i nybörjare tävlingar, där han kunde visa sin talang som en klättrare. Sexton års ålder vann han steg i internationella scenen lopp och blev trea på SM för nybörjare.

Barnkläder

I junior kategorin vände Kelderman till en av de största internationella talanger i sin ålderskategori. Han var bland mer trea i slut ställningar i den internationellt hyllade Fredsloppet och vann den totala klassificeringen i den tyska etapploppet ?? Inter 3-Rundfahrt stadier ??.

Löften

Tack vare sin prestation som en junior, fick han ett erbjudande om ungdomslag i Rabobank. I hans första säsong med laget gjorde han några mycket imponerande prestanda för en nybörjare löfte. Han vann finalen ställningar i stora etapplopp Tour Alsace och var tionde i slut ställningar i Tour de L ?? avenir. Under sitt andra år som ett löfte han vann bland annat Tour Norge, berömda Thüringen-Rundfahrt och holländska Time Trial Championship.

Profs

På Rabobank, blev vi övertygade om att Kelderman var en av de största nederländska talang i åratal. Som ett löfte han hade visat att han mycket väl kunde köra uppför och även mycket tid kunde rida väl. Efter två säsonger med ungdomslaget erbjöds åt med ett kontrakt för pro laget. År 2012 satte han upp som en neo-pro vissa extremt imponerande prestanda. I den starkt ockuperade Tour of California, var han, trots många tjänare som arbetar för Robert Gesink, sjunde i slut ställningar. I den berömda Critérium du Dauphiné, scenen ras som många slag att förbereda sig för Tour de France, Kelderman upprepade gånger tillhörde de bättre klättrare i klungan och han avslutade åttonde. Han var också sjunde i Tour Danmark. I alla dessa tre arrangerar tävlingar Kelderman vann unga ryttare klassificering.

2013

År 2013 Kelderman red sin första Grand Tour, Giro d'Italia. Ursprungligen han körde i den omgången i synnerhet som tjänare för Robert Gesink. Gesink sjuk efter misslyckades Kelderman var mer för sig själv kör. Han visade sin attackerande lust. Han så småningom även körde också en ganska bra överlag. Han var 17 däri. I ungdoms klassificeringen av Giro 2013 slutade han trea.
Kelderman uppnås 2013 också goda resultat i andra etapptävlingar. Han vann Tour Danmark, var femte i Tour de Romandie, sexa i Tour Down Under och sjunde i Eneco Tour.

2014

År 2014, det stora målet för Wilco Kelderman Giro d'Italia. Han börjar här som ledare Belkin.

Framtida

Många cykel experter är övertygade om att Keldermansstraat som klassificerings ryttare för Grand Tours, det största holländska talang för många år. Andra holländska runt ryttare som har brutit igenom under de senaste åren, som Gesink, Mollema och Kruijswijk, är särskilt bra klättrare, men eftersom tiden ryttare inte tillhör världen. Kelderman har potential inte bara som en klättrare, men också gå som tids Trialist i världen att höra.
Jämfört med andra fd talang som en ljus framtid förutsades och som var en utmärkt tid rättegång ryttare Thomas Dekker har Kelderman enligt hans handledare fördelen av att vara psykiskt mycket bättre arbeten. Hans tränare Mathieu Heijboer kommenterade. "Efter Thomas Dekker har jag inte sett en sådan stor talang. Men det är en mycket annorlunda rubrik. Wilco Jag är rädd att det kommer för fort, som håller båda fötterna på jorden. "
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha