WiFi förbud i daghem och förskolor i Frankrike

Birgel Södergren April 24, 2016 Miscellanea 20 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En första i Frankrike. Torsdag, 29 Januari, 2015, var ett lag som antogs som förbjuder Wifi i daghem och förskolor. Lagen säger ?? trådlösa enheter är förbjudna i utrymmen avsedda för huset, lugn och aktiviteter för barn under 3 år "En lag som också ger skolorna en skyldighet att inte använda WiFi, WiFi-router. byta. En lag med olika åtgärder för att bättre skydda det franska folket mot elektromagnetisk strålning.

Vägen till förbudet

Den 8 juli, 2009 är 23 parlamentariker i ett lagförslag på franska Assembée, för att minska elektromagnetisk strålning, som avges från mobiltelefonmaster. Detta är på grund av den enorma oro hos allmänheten där politiken ställs inför. Efter det sedan går till senaten tar upp denna 25 Juni 2014 ett preliminärt utkast till bättre avtal och reglering av exponering för människor när det gäller elektromagnetisk strålning.

Den nya franska lagen

Januari 29, 2015 är dagen: En lag som antogs i Frankrike med olika åtgärder för att bättre skydda allmänheten från elektromagnetisk strålning. Lagen ger förutom Wi-Fi förbud förskolor och grundskolor för att stänga av WiFi när användning inte krävs följande principer för moderation:
  • Trådlösa enheter måste innehålla en manual som beskriver hur Wifi kan inaktiveras
  • företag och institutioner som erbjuder offentliga Wifi bör ange detta med hjälp av en symbol
  • mer information för att sätta medborgarna och lokala industrier med avsikt master
  • uppmuntra användningen av handsfree-trådlösa samtal
  • reklam i miste förbjöd den trådlösa telefonen mot örat. Straffet kan vara upp till 75 000 €
  • en informationskampanj under 2015 som kommer att uppmuntra försiktig användning av en sladdlös telefon
  • förbud mot reklam för mobiltelefoni för barn
  • inrättandet av en nationell kommitté dialog som kommer att övervaka utvecklingen av befolkningens exponering
  • en officiell statlig rapport inom sex månader på elöverkänslighet

Den franska lagen är en första i Europa och namngav Abeille lag ?? ??. Uppkallad efter en av grundarna 2009, MP Laurence Abeille.

Varför denna lag?

Tekniken i form av trådlöst internet har verkligen tagit sin tillflykt i ett par år. En av tre EU-hushåll har en Internet-anslutning i 2015 med en Wifi router. Även om det är en teknik som är osäker på om det är säkert. Oavsett om det ger allvarliga konsekvenser negativa hälso- eller inte. Faktum är, som snart efter införandet av trådlöst internet, folk nämner hälsoproblem. Huvudvärk, oförmåga att sova och oförklarlig muskel och ledvärk. Dags att skydda medborgarna finner politiken i Frankrike.

Hur Wifi?

WiFi-teknik med hjälp av högfrekvent pulsad elektromagnetisk strålning, även kallade mikrovågor eller radiovågor. De frekvenser som används är runt 2,4 gigahertz och senare en kommer också att använda frekvenser mellan 5,1 och 5,8 GHz. När WiFi används användaren och andra närvarande i strålnings trådlös router med dess antenner. Underlåtenhet att stänga av routern, denna strålning där dag och natt, även när den inte används så. Wifi signal på 100 till 300 meter bort, genom väggar. Mer strålning från Wifi användning kommer från den bärbara datorn eller PC själv. Genom högfrekventa fält, lågfrekventa fält och magnetiska fält, kan elektromagnetiska fält vara mycket hög. Mätningar indikerar att strålningen vid användning av WiFi variera mellan 6 och 13 volt per meter. Om en sammanslutning av tyska bygg biologer, en grupp oberoende experter och svurit utsaga från områdena biologi, kemi, elektroteknik och anläggnings tyder på att människor inte ska utsättas för 0,6 V / m. och högre.

Vad ska man göra själv?


Internet är det bästa sättet att gänga för att köras på så lite strålning som möjligt. Det är också klokt att
?? S natten för att stänga av Wi-Fi-router *. Det finns routrar där detta kan göras manuellt, men inte varje router kan göra detta. Använd en timer. Sätt timern i utloppet till vilken routern är ansluten. Timern ser till att routern är avstängd vid angivna tider.
* En router tillåter flera enheter samtidigt till Internet. Dessutom gör ett modem Internet arbete. Ett modem och router kan vara två separata tabeller, men mer och mer Internetleverantörer som ger ett modem med inbyggd router.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha