Wienervals

Det är en dans där tempo mycket dansas till sin egen axel. För att undvika yrsel dansare vänder sina ögon på en fast punkt i balsalen. Sträckningen av kanterna, utan att behöva lyfta armarna, är av stor betydelse. Paren ser bra men för att ställa in matchen på sin partner så att de får varandra ur balans när man dansar.

Ursprunget till wienervalsen

Denna dans är förmodligen den äldsta danser alla standard. I den 12: e och 13-talet fanns det en dans som kallas `Nachtanz`, och denna dans var grunden för den senare wienervalsen dansades vid hovet i 18th century. Rullen är att kontrastera hans namn inte österrikisk, men kallades bayerska och tyska vals i början. Den franska, men skriver i tidningen Paris La Patire 'på 17 Januari, 1882 en artikel om vals han redan dansade på November 9, 1178 i Paris, men då kallades Volta.
I början var denna dans inte helt accepterat och vårdas moralisk oro. Wienkongressen av 1814-1815 sammankallades för att samla hur att forma Europa efter kampanjer i Napoleon. Under denna konferens fick så många bollar som socialt rulla accepteras. Den wienervals utsågs kung av dansen
År 1790 det wienervals i det revolutionära Frankrike var ett uttryck för medborgerlig frihet uttryck, och omkring 1825 blev händerna på musik Joseph Lanner och Johann Straus och europeisk danskompani. Den wienervals börjar i dag den mest populära dansen, även bland de unga dansare.

Hur dansen dansas?

Dansen är en mycket ansträngande dans som inte bara roteras vänster och höger, men par gör en annan snabb körning på plats med en check. De balanserade rörelser, med många vrida kvantiteter och högt tempo, är det inte så i wienervals små figurer dans. Dansen är en social dans med en betoning på första takt med musiken.
För att undvika yrsel dansare vänder sina ögon på en fast punkt i balsalen. Sträckningen av kanterna, utan att behöva lyfta armarna, är av stor betydelse. Paren ser bra men för att ställa in matchen på sin partner så att de får varandra ur balans när man dansar.

Där musiken dansas?

Wienervals musik består av en tre-beat rytm och ett tempo på 60 slag per minut. Det är känt att det första verkliga vals musik kommer ut i 1770, nämligen Auch du Lieber Augustein. Johan Strauss Jr. genom hans kompositioner av valsar bidrog säkert till populariteten av denna dans, vilken musik André Rieu igen ge liv.
Inte all musik i 3-4 tid och med denna takt är lämplig för att dansa wienervals. Karakteristiskt för att kunna dansa är något fördröja den andra och tredje beats. Den kända Sinterklaas Song `Det finns geklopt` dörren är också en wienervals.

Musik som kan dansas

  • Johann Strauss jr., An der schönen blauen Donau
  • Johann Strauss jr., Wiener Blut
  • Adré Rieu, Second Waltz
  • Harry Potter, Potter Waltz
  • David Aledandre Winter, oh lady mary
  • Klaus Hallen, jag känner mig ganska

Läs Ballroom Dancing

  • Tango
  • Waltz
  • Quickstep
  • Slowfox
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Jag letar efter musik att dansa valeta, som jag ännu inte har hittat. I mitt sökande kom jag över denna webbplats som gav mig mycket information om olika danser. iI tror att det är mycket intressant. Keep it up.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha