WIA: höjd, längd och villkor

Den här artikeln förklarar vad nivån på en invaliditetsersättning och villkoren där för att kvalificera sig för handikappersättning. Vad är WIA nytta, hur kan detta tillämpas, vad är den omfattning och under hur lång tid beviljas ett funktionshinder nytta?

Vad är WIA?

WIA står för arbete och lön efter arbetsförmåga. WIA ger en inkomst som anställd i mer än två år är sjuk eller arbetsoförmögen. De första två åren finns det en fortsatt utbetalning av lön vid sjukdom skyldighet för arbetsgivaren. Om det inte finns någon fast arbetsgivare, är arbetstagaren omfattas av sjukdom. Efter tvåårsperiod han är berättigad till invalidpension.

Skillnad mellan WAO och WIA

WIA kan ses som efterträdaren av WAO. När WIA dock tonvikten på att finna arbete och återinträde på arbetsmarknaden. WAO var en jämn, ofta stora system som arbetstagare inte är tillräckligt uppmuntras att gå till jobbet.
Anställda för införandet av WIA redan i WAO fortsätta att ha en invaliditetsersättning.

Villkor WIA fördel

För att en invaliditetsersättning för att vara berättigad, måste de sökande ha två års sjukdom och därför kan tjäna 65% eller mindre av den gamla lönen.

Tillämpningar av WIA nytta

WIA fördelar kan uppnås med den digitala ansökningsblanketten på webbplatsen för UWV. Om du är en arbetsgivare, måste du bifoga ett antal dokument, bland annat en utvärdering och medicinsk information från företaget.

Kontroll för WIA

Om du skickade blanketter, är du inbjuden till en intervju med läkaren från UWV. Som kommer att kartlägga din fysiska och psykiska problem. Efter att ha talat med läkaren efter en intervju med sysselsättnings specialist. Han tittar på det arbete du kan göra och hur mycket du kan tjäna det. Han bestämmer graden av funktionshinder. Denna information är nödvändig för att fastställa förmånens storlek.
Efter bedömningen efter en dom från UWV: beslutet. Detta är ett brev som anger om du kommer att beviljas förmånen.

Objekt

Du får göra invändningar inom sex veckor om du inte håller med beslutet av UWV.

Höjd WIA fördel

Vad är WIA? Detta beror på graden av funktionshinder.
WIA har två olika system, nämligen IVA och WGA. I detta arrangemang funktionshindrade kurser, beroende på hur stor andel av funktionshinder.

Höjd IVA och WGA fördelar

Mängden av IVA fördel är cirka 75% av den tidigare lönen.
Höjden på WGA förmånen beror på situationen. Om förmånen är inkomstrelaterad, är det de två första månaderna, 75% av månadslönen minus intäkter från arbetet och 70% därefter. Looonaanvullende förmån för WGA beror på inkomst som den anställde förtjänar.
(0)
(0)
Tidigare artikel Kontakt spöken
Nästa artikel Test - Är du svartsjuk?

Kommentarer - 3

Hej, jag är Priya. Jag får sparken i oktober efter en nedgång på 2 år av min arbetsgivare. Jag är för närvarande återintegreras i organisationen och åtföljs av ett program för en anpassad funktion. Jag skulle verkligen vilja veta vad höjden på WIA fördel är när jag loggade in på UWV.

Hej, jag är nu nio månader 100% funktionshindrade, som har effekten efter två år med min veckopeng eftersom min fru arbetar också 28 timmar. Jag kommer sedan att dras från min fördel, eftersom jag hör någon annat zeggen.en det finns en plats där för att hitta rätt igen is.alvast bedankt.mvg Adrie Neijssen

Vad är namnet på dina klagomål är ännu inte känt, trots alla dina ansträngningar att låta dig utreda klagomål men ... Jag följer åtta sjukhus tiden, fortfarande inte bakom vad jag har. Jag följer ett återanpassningsprogram. har redan ansökt om WIA, men han / hon kan mig på grund av att det finns ingenting som är kända för mig alls / delvis ogillar?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också