Westernridning: Västra rigg

I westernridning du har många olika typer av betsel, bitar och sadlar. Nedan har jag gjort ett litet urval.

Den västra rigg

Betslet med tränsbett
I westernridning ser du många betsel, kanske mer än du ser i dressyr. När en ryttare börjar med westernridning de kommer att börja med grunderna. Biten är ofta mycket annorlunda än vad du ser på lite avancerade skidåkare. Denna bit kallas tränsbett, ett tränsbett. Du har också olika slag häri, ringtränsbett exempel är ofta en bruten fotled och böjda munstycket. Också ofta används D-ringen tränsbett, har denna bit ringar i form av ett "D". Denna bit stöder islag. I allmänhet används ett ord träns utan näsa bälte därför ringarna i lite under hakan genom anslutna till varandra med hjälp av en hakrem. Den hakrem säkerställer att bitarna inte får dras genom munnen och att ringarna inte kommer att flytta / fladdrande under körning. I en träns med tränsbett alltid höra en främre rem och halsremmen.
Bitless
Många ryttare rida också bitless, innan du börjar med det är lämpligt att prova betslet utförligt i arenan innan den går ut ridning. En av bitless träns, t ex en mekanisk hackamore. Driften av denna hackamore är farligt när missbrukas och kan bryta hästens nasala ben. I matcherna dessa mekaniska hackamore är inte tillåtet. Det finns också en klassisk hackamore, sido dragning och en cowboys hackamore. Den klassiska hackamore kallas också en "Bosal". Näsan avsnitt är en flätad läder eller mocka. Den klassiska hackamore liknar ett traditionellt grimma, men det är inte lätt för detta att köra. Det är viktigt att få bra undervisning härmed. Cowboy på hackamore liknar den klassiska hackamore är nossektionen härmed tillverkad av en bit lasso. Som ett resultat, är den skarpare arbetar i. Sido drag är nossektion en nylonrep, många också använda en päls runt den. På sidan är ringarna och inte botten som en cowboy på Bosal eller hackamore.
De främre bälten
De främre bälten i västra tygeln finns i tre typer. Den främre remmen som vi känner den också kallas pannband. Den är kopplad till huvudstycket, och sitter framför öronen på hästen. Det finns också en två öron, där det finns band till öron hästen. Förutom de två örat finns också ett öra, bekräftas härmed en rem som går runt hästen med ett öra.
Den scharenbitten
När en stav alltid få drivs utan nosgrimma. De flesta stavar är skaror som är böjda bakåt, är en teori här fastnat på grund av böjd sax inflytande är svagare, kan folk inte dras horisontellt. En stav med raka knivar har en skarp åtgärd kan få så mycket press på tungan kan krossas och i allvarliga fall kan även bryta käken. Men detta kommer inte att ske till god användning. Det finns många olika typer av munstycken. Den lämpliga biten är beroende av formen på mynningen. En annan bit av värdar är tränsbett med skaft, en tränsbett med en sax. Denna bit fungerar i mjukare än ett stångbett.

Den västra sadeln

Det är viktigt när man köper en västerländsk sadel som kommer tillsammans med en sadelmakare affärssinne. En västerländsk sadel kan vara precis som alla andra stolen inte bara släppas ut på hästryggen. Även i västra sadlar finns en hel del olika slag. Rekreations sadeln är en sadel som är lämplig för personer som regelbundet gör en utanför rida, det är en ganska robust sadel. Det är också den billigaste plats i sitt slag. Pleasure sadlar kommer i många olika typer, med ett nöje sadel kan inte fungera som cowboys gör det till exempel när du arbetar på ranchen med kor. Den lasso kan inte knytas till knappen, hände det så finns det en god chans att den främre delen av sätet lossna. Reining sadlar har en stor rörelsefrihet i byglarna. Det är i detta en riktig sadel är möjligt under spins eller glid stopp. De stigbanden fästs tyngdpunkt av föraren och sadeln har en djupare sits. Skär Sadlar är utformad för en viss disciplin, kapning. Vid skärning hästen arbetar självständigt med ryttaren på ryggen, är det viktigt att ryttaren hästen inte hindrar rörelserna hos sadeln således har en djup och täthet. Knappen framför sadeln kallas horn, byglarna kallas fendrar. Under en västerländsk sadel ligger ofta en dyna eller filt. En filt är en vävd filt och vara enkel eller dubbel är placerad under sätet. En bana finns i många olika typer av material.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha