Waterwratjes hos barn

Waterwratjes är vaxliknande papler som har en fördjupning i mitten. Ett annat namn för waterwratjes är kinderwratjes, bolhoedwratjes, kippenwratjes eller mollusker. Waterwratjes allmänhet inte kräver behandling. De läker spontant i de flesta fall inom en tidsperiod av 6 månader till 3-4 år. Waterwratjes oftast ses hos barn i ungefär fyra år.

Vad är waterwratjes?

Den medicinska termen för waterwratjes är mollusker. De orsakas av ett virus. Detta virus är i fukten av vårtor. Detta virus är ett virus från gruppen av poxvirus och kommer sannolikt att överföras genom direkt hudkontakt eller via föremål. Tiden mellan infektion och få waterwratjes är mellan två och sju veckor.
Waterwratjes är vanligtvis mellan två och fem millimeter i storlek, även om de kan också vara större. De är vaxliknande gupp med en slät yta som är i mitten av knölen är en grop, även kallad en delle. De har ofta en rosa pärlskimrande lyster och fylld med vätska. Den centrala delle en waterwratje kan trycka molluscumbrij. Om vårtor är inflammerad, kan det finnas rodnad och svullnad runt vårtorna. De är oftast ses på flera ställen på kroppen och oftast är grupperade tillsammans. Vad man kan se att det finns också, till exempel på insidan av armbågen är en grupp och att det också finns en grupp på den sida av skrovet är vid ökningar av gruppen till insidan av armbågen. Detta har ofta att göra med infektiviteten av waterwratjes, nämligen att fukt har resulterat i en bruten vårta från insidan av armbågen till kontamination på flygkroppen, där det finns därefter också representerar en grupp med waterwratjes.

Klagomål från waterwratjes

Klagomål av waterwratjes kan vara av estetisk natur. Dessutom kan de ge klåda. De kan också bli inflammerad som de kan vara smärtsamt. Kombinationen av eksem och waterwratjes ses ofta. Hos barn som har waterwratjes, ser du som förekommer i cirka 10 procent av dessa barns eksem runt vårtor.

Behandlingen av waterwratjes

Generellt waterwratjes läka spontant utan behandling. Det kan ta lite tid för läkning av varierande längd från 6 månader till 3-4 år. Botemedlet sker utan någon ärrbildning. Vilket indikerar en snabb återhämtning kan vara bildandet av en inflammatorisk reaktion av waterwratje. I vissa fall kan det vara så att en behandling utförs, till exempel på grund av att waterwratjes mycket lång finns och de gång på gång att ta hand om infektioner. Behandlingen kan ske på olika sätt, såsom avlägsnande av de waterwratjes med en vass sked eller vid beröring på waterwratjes med flytande kväve. En annan metod för behandling är att uttrycka vårtor med comedones-quetscher, varefter de sedan vidröras med Betadine jodtinktur. Men dessa behandlingar är relativt smärtsamt för barn och kommer därför vanligtvis endast när det verkligen behövs. När en har haft waterwratjes, skapa livslång immunitet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha