Wales, och byn med det längsta namnet i Europa

Wales är i Europa och är en del av Kungliga United, tillsammans med England, Skottland och Nordirland. Wales är egentligen inte ett land, men en del som passar England.

Innehållsförteckning

 • Innehållsförteckning
 • Allmän information
 • Städer i Wales
 • Naturen i Wales
 • Bästa tiden Wales
 • Klimat
 • Resedokument för Wales
 • Hälsa i Wales
 • Brittiska pund
 • Engelska och walesiska
 • Traditioner i Wales

Allmän information

 • Kontinent: Europa
 • Original namn: Cymru
 • Språk: Engelska, Walesiskt
 • Valuta: Brittiska pund

Städer i Wales

Cardiffis
Cardiffis huvudstad Wales och ligger i södra Wales. Det är en traditionell stad med många attraktioner. Staden har en lång historia. Romarna användes nämligen redan byggt en fästning. Och tusen år senare använde Nomandiërs detta fort fortfarande. Senare fortet ersattes av en sten fort och kom över ett slott. Numera Cardiff är en historisk stad med många sevärdheter och ett omfattande transportnät. Utöver de trådbussar och taxi ?? s finns också en internationell flygplats, nämligen Cardiff Wales. Cardiff Castle är det berömda slottet som fortfarande många rester av hans. Många turister kommer att se slottet. Cardiff Bay är definitivt värt det, eftersom Cardiff var tidigare största kol-porten. Det finns också många museer i Cardiff som berättar om historien om staden. Du kan också på många håll god mat och det finns gott om barer där du kan gå för en drink.
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyllllantysiliogogogoch
En annan märklig plats i Wales är byn ?? inget skämt ?? Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyllllantysiliogogogoch. En något ovanligt namn, och det är just därför det finns så många turister som kommer till den här byn. I själva verket är det platsen med det längsta namnet i Europa och trea i världen. Många människor kommer hit för att ta ett foto av järnvägsstationen. Platsen namn förkortas ofta till Llanfair PG eller Llanfairpwll. Namnet är skrivet i det walesiska språket. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyllllantysiliogogogoch har inte mycket många sevärdheter. Speciellt intressant är järnvägsstationen med plats namnskylt. Också trevligt är besökaren centrum, där du kan låta det sätta en stämpel i passet från staden. I området har också Fjärilshuset-Pili Palas. Du kan bo på olika ställen och det finns också flera restauranger i byn.
Swansea
Den näst största staden i Wales är Swansea. Staden har många slott och pubar, vilket gör det till en unik plats att besöka.

Naturen i Wales

Wales har tre nationalparker, nämligen Brecon Beacons National Park, med många spektakulära klippformationer; Pembrokeshire Coast National Park, med berg och stränder och Snowdonia National Park, som är lite som Alperna. Det finns särskilt många i Wales berg, sjöar och stränder. Du kan göra vackra vandring och utforska naturen. Det växer olika växter och olika djur lever också i Wales.

Bästa tiden Wales

Den bästa tiden på Wales är oftast på våren och sommaren. Under våren finns det vanligtvis färre turister än på sommaren. Temperaturen är som mest behagliga. Klimatet i Wales är liknande den i Nederländerna. Den mest regn faller vanligtvis på hösten och vintern. Regn kan också falla under våren och sommaren.

Klimat

Klimatet i Wales är mild och liknar klimatet i Nederländerna. På vintern är det kallt och temperaturerna brukar komma rätt runt frysning. På sommaren, juli och augusti, är temperaturen nästan aldrig över 30 grader Celsius. Det kan vara molnigt hela dagen och lite regn.

Resedokument för Wales

Att resa till Wales behöver inte visum. Tja, behöver du ett giltigt holländsk pass eller europeisk identitet. Företrädesvis pass eller ID-kort giltigt i sex månader efter hemkomsten. Har du inte en holländsk identitet? Då kan du bäst kontakt med ambassaden. Du kan resa till Wales med flyg, båt, tåg eller bil.

Hälsa i Wales

Hälsa i Wales är utmärkt och jämförbara med dem i Nederländerna. Det finns gott om läkare och sjukhus där man kan gå utan problem. Du har inga vaccinationer som krävs för en resa till England. Dessutom är hygien bra. Vattnet kan du bara dricka och frukt och grönsaker är överkomliga. För din resa, men rekommenderar en första hjälpen-kit.

Brittiska pund

I Wales, betalas med det engelska pundet. I vissa turistattraktioner kan du betala med euron. Du kan gå någonstans goda stift i Wales sedan funnit nästan överallt fungerande uttagsautomater. Kreditkortet är allmänt accepterat. Resecheckar kan lösas in väl.

Engelska och walesiska

I Wales, är engelska talas. Du kan spela bra upp överallt. Dessutom, genom att så ?? s 25% det språk som talas walesiska. En forntida Celtic språk som fortfarande överlever. Människor som talar walesiska brukar också lite engelska och du kan gå som turist så bra i Wales. Welsh, är du skyldig att South Wales i en pub.

Traditioner i Wales

Den 1 mars är alltid i Wales. David ?? s dag firande, dog dagen skyddshelgon av Wales. Tvärs Wales kan du stött på många traditionella danser och sånger. Vad du ser ofta är den nationella symbolen: en purjolök. En annan nationell symbol är påsklilja, beror detta på att purjolök och påsklilja i Welsh har samma betydelse.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha