Vy över katedralen i Köln

I den tyska staden Köln, står en katedral, känd som Kölnerdomen eller Dom St Peter und Maria. Denna magnifika byggnad är en syn att skåda, både inom och utanför. Det är också den viktigaste kyrkan av ärkestiftet i Köln. Denna katedral är den största i Tyskland och en av de största i Europa.

Domkyrkan är beläget i centrum av Köln

Byggnad

Att Dom är inte bara en gotisk struktur, bevisas av det faktum att byggnaden slutligen har varat 632 år. År 1248 inleddes med byggandet och så småningom de nått en höjd av 157 meter med torn innehållande 509 steg vardera. Katedralen är 144 meter lång och 86 meter bred och byggdes i den traditionella korsform. Sedan 1996 domkyrkan med på världsarvslistan.

Reliker


De Relics 1164 väcktes på uppdrag av ärkebiskopen av Köln Tainald von Dassel Shrine of Three Kings i Köln. Domkyrkan blev en av de viktigaste pilgrimsfärd kyrkor och lockade många besökare från olika delar av Europa trogna. Denna helgedom skulle innehålla resterna av de tre vise männen.

Andra världskriget

Tyvärr, Kölnerdomen var också skadad under andra världskriget. Trots ges basilikan är fortfarande till stor del återställas till sitt ursprungliga skick.

Olika fakta


Köln fångades av franska revolutionärer 1794. Ärkebiskopen vid den tiden flydde hans stad och katedralen var inte ens används för några år. Det verkar ganska ofattbart, men det är Cathedral har under en längre tid använts som ett lager, fram till det ögonblick då Dom kyrkan togs i drift, runt 1801. Användningen av Duomo för annat än kyrkan, sköt ner på fel sätt på stolta invånarna i Köln och i 1842 byggandet av katedralen greps igen. De hade, trots allt, de ursprungliga ritningarna återupptäcktes 1814 och efter flera insamlingar konstruktion skulle kunna återupptas. Tvärskeppet stod färdig 1864 och tornen med stora klockor avslutades 1880. Tornen kan skrivas in genom stegen som inträffar varje steg 509.

Andra platser av intresse i Köln

  • Altstadt historiska delen av staden, är också den äldsta delen av staden. Naturligtvis finns det många butiker, caféer och restauranger för en mysig atmosfär.
  • Gross St. Martin: Som någon stor stad, har Köln fler kyrkor än bara katedralen. Den romanska kyrkan St Martin är definitivt värt ett besök. Det är främst på grund av dess hörntorn.
  • Rathaus: Antingen stadshuset i Köln. Denna historiska byggnad byggdes mellan 1407-1414.
  • Hohenzollernbrücke: Detta är järnvägsbron över floden Rhen.
  • Farina-Haus: Vem känner inte den berömda Eau de Cologne. Denna byggnad inrymmer ett museum och parfymer, där du lär dig om denna berömda doft.

Student stad

Köln är också känt för sin höga skolor och universitet, hem för mer än 70.000 studenter. I centrum eleverna bor ofta i studior och rum, men också för familjer. Det senare alternativet kommer att bidra till inlärning av tyska språket av studenterna. Eleverna använder ofta välorganiserade kollektivtrafik i denna stad.
(0)
(0)
Tidigare artikel Museer i Argentina
Nästa artikel Salmon Paket från ugnen

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha