Vuelta 2014 - 18 ride: A Estrada-Castrove

Den 11 Torsdag september, den artonde etappen av Vuelta a España 2014 hölls. Detta är en resa vars final äger rum i mitten bergen. Vad loppet av detta skede ser ut? Vilka är de viktigaste utmanarna för etappseger?

Utgångspunkt: A Estrada

Kommunen A Estrada ligger i nordvästra delen av den iberiska halvön. Det hör till provinsen Pontevedra och den autonoma regionen Galicien. Kommunen A Estrada har över 20.000 invånare. Ortnamnet A Estrada härrör troligen från det latinska ordet "Strata", som kan översättas till staden som "Där du går." Det är mycket passande namn för denna stad: A Estrada oftast drivs av många pilgrimer som tar en promenad till Santiago de Compostela.

Finish Plats: Mont Castrove

Detta steg avslutas på Mont Castrove, i staden Meis. Liksom nätet är också Meis i provinsen Pontevedra. Meis Kommunen har cirka 5000 invånare. Bland de monument som kan beundras i denna kyrka, Monasterio inkluderar Armenteira och Capilla de Mosteiro.

Rutt, schema, klättring detaljer och förhandsgranska

Även detta skede vid presentationen av färdplanen för Vuelta 2014 officiellt betecknas som ett berg skede är denna resa fortfarande betydligt mindre allvarlig än många andra stadier berg i denna Vuelta. De kvalifikationer "heuvelrit" eller "tur genom höglandet" för detta skede skulle vara lämpligare än "berg skede.
Starten av denna fas är att 13:45. Scenen är totalt 173.5 kilometer. Finishen är igen vid ett 5:45 förväntat. De första cirka 140 kilometer från artonde Vuelta rida gå över en relativt kuperad bana. Då verkliga klättring börjar, som den här gången består av två gånger klättra samma berg, Alto Castrove. Andra gången cyklisterna når toppen av det klättra, tog de ytterligare 700 meter från mål. De sista 700 meter av denna tur går in i nedgång.
Altomonte Castrove
Alto Castrove är ett berg av den andra kategorin. Denna stigning har en längd av 7,2 km. Den genomsnittliga andelen detta berg är 6,6 procent. Det finns också brant i denna stigning, som har en lutning på cirka 12 procent. Med denna klättra en höjdskillnad på 475 meter måste övervinnas. Ryttare måste rida under 18 två gånger för att klättra detta berg.
Spurter och kolumner i den artonde etappen av Vuelta 2014

Favoriter

Finalen av detta steg är svårt, men inte mycket tung. Möjligen det här skedet kan vara ett offer för en explosiv klättrare som Valverde och Rodriguez.

Resultat Steg 18

Froome tog lite tid i ställningar, men Contador fortfarande ledande inom den allmänna klassificeringen. Robert Gesink inte ta fart i detta skede. Eftersom han har lämnat Vuelta privata omständigheter.
Resultat rida 18
 • Fabio Aru Astana 03:47:17
 • Christopher Froome Sky den ett sek.
 • Alejandro Valverde av Movistar 00:00:13
 • Joaquim Rodríguez Oliver Katusha
 • Alberto Contador Saxo Bank-Tinkoff Bank
 • Samuel Sánchez BMC 00:00:17
 • Daniel Navarro Cofidis 00:00:33
 • Daniel Moreno Katusha 00:00:48
 • Damiano Caruso Cannon
 • Warren Barguil Giant-Shimano

 • Live på TV

  Denna artonde etappen av Tour of Spain kommer att direktsändas av Eurosport och den flamländska offentliga sändningar. Mer information om cykel raser att direktsändas på tv 2014, finns i artikeln om cykling live på TV i 2014.

  Nästa steg

  Nästa steg i Vuelta Ciclista a España 2014 är scenen Salvaterra do Miño - Cangas. Mer information om sträckningen av Vuelta 2014, se artikeln på schemat turer i Vuelta 2014.
  (0)
  (0)
  Tidigare artikel Afrodisiac i mat och dryck
  Nästa artikel Strijker

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha