Världsdagen mot hepatit: är du spåra!

Världsdagen mot hepatit: är du spåra!

Föreningar kräver legalisering av snabbtester, med anledning av den internationella dagen mot hepatit, 28 juli.

500.000 människor påverkas av viral hepatit B eller C, Frankrike. Det är tre gånger så många hiv till aids. Men utan att screenas, gör hälften av dem inte vet att de är smittade.

Med tanke på omfattningen av problemet, organisationer och Världsaids Läkarna kallar för legalisering av vägledning diagnostiska snabbtest för viral hepatit.

Ett resultat i trettio minuter

Dessa trampade finns sedan 2010 för screening av AIDS-viruset. Utförs i en associativ ram, de ger ett resultat på 30 minuter från en enda droppe blod tas från fingertoppen. Om testet är positivt, är personen inriktad på sjukvård.

Sedan juni 2012, använder Läkare i världen trampade för detektion av hepatit C i Bayonne, med människor som lever i knäböj eller på gatorna. Föreningen används olagligt. Men med tanke på framgången för detta experiment, planerar man att utöka sin användning, under loppet av året.

Aids är på samma våglängd. Föreningen hävdade också, är denna typ av test tillgång till snabbtest för hepatit C. "i regi av en peer lugnande. Démédicalisé blir vardagsmat. Avslutar sin hastighet för att övertyga den mest tystlåtna ", sade organisationen i ett uttalande den 25 juli. Medhjälpare beklagar dock att "utvärderingen av snabbtest för HCV utlovade senast i slutet av 2011 inte avancera. "

Kom ihåg att viral hepatit särskilt påverka sprutnarkomaner, personer i otrygga förhållanden, invandrare från endemiska länder och människor trans före 1992.

(1)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha