Våra primala känslor

Primal känslor är i varje människa, de är mycket starka känslor som tvingar oss att agera. Vi kan inte bortse från hela vårt liv som vi måste ta itu med känslor som är så starka att de bryter igenom vår fanér av civilisation. Överleva och upprätthålla med råa känslor och drifter. I våra liv och i våra relationer, måste vi ta itu med olika känslor. Primal känslor är de känslor som man inte välja, men om det skulle bakas.

Vilka är de primala känslor

 • rädsla
 • ilska
 • hälsa
 • liv
 • sexualitet
 • säkerhet
 • sorg
 • vård
 • vänskap

Farhågor

Ibland kan det vara bra att göra dig känna sig orolig, det kan skydda dig från fara. Vid åsynen av fara du vill fly eller att försvara dig själv instinktivt. En riktig primal rädsla. Att vara rädd är en helt normal reaktion av våra hjärnor i en hotfull situation.
Men det finns också ego-rädsla för att våra känslor ex trycks som vår självkänsla äventyras. Och det finns också neurotiska rädslor, känslor som du inte kan förklara men som hindrar dig och uppmanar dig att agera eller inte agera på rätt sätt. Vi kallar fobier och tvångstankar. Människor som besväras av dessa känslor kan ibland vara mycket arg på sig själva för att de gör vissa saker eller försummelser, medan någon annan i samma situation inte upplever rädsla.
Vilka typer av rädsla finns det?
 • ångest till följd av en tanke eller känsla
 • rädsla genom att projicera någon annan
 • ångest som orsakas av stress och spänningar
 • Prestationsångest - detta är ett ego ångest. Nästan allt vi behöver vi andra. Vi befinner oss i en större eller mindre utsträckning, beroende på utvärderingen av andra människor. Speciellt om du är osäker domen mycket viktigt, men alla gillar att uppskattas
 • förlust ångest - människor som har blivit alltför knutna till familj och vänner eller ägodelar kommer att kämpa för att behöva ge detta
 • separationsångest - rädslan för att bli lämnad av andra i sticket och endast återstår
 • Förlorad kontroll - alla vill ha kontroll över sitt eget liv och även tanken att du kan förlora kontrollen kan orsaka ångest
 • religiösa rädsla - rädsla för att bli fördömd

Ändå rädsla kan också ha en positiv effekt genom fruktar kan du se hänsyn till din omgivning. Inte för att någon någonsin förstår, men det finns ofta en viss förståelse och den andra skonas. Vi kallar denna vinst sjukdom.

Malice

Ilska är en känsla, en primitiv lust. Alla blir arg på någon, men det är viktigt att vi kan kontrollera vår ilska. Den andra av reaktionen är avgörande, han kastar / hon är olja på elden så tenderar vi att bli ännu argare. Sparar den andra en försonlig ton, härda vi vårt svar. Förhållandet är på den tiden viktigare än vår ilska. Ilska kan också ta sig uttryck i aggressivitet och kan omvandlas till verbalt / fysiskt våld.
Varför är någon aggressiv?
Maktlöshet, oförmåga att hantera situationen och det enda sättet som verkar hjälpa är aggression. Ett barn hemifrån har sett att våld används för att lösa problem, kommer det senare att ta över.
Ilska kan riktas inåt
Om människor har satt ribban för högt, kan de vara arga på sig själva snarare än på andra. Också kan någon vara arg eftersom han vill bli omtyckt och som inte fungerar: "Om jag har gjort det annorlunda"
En skillnad på yttrande innebär inte nödvändigtvis att du är arg direkt. Med en egen uppfattning är viktig och det innebär också att du är säker nog att låta den andra fria att också ha en egen åsikt. Vi har ingen anledning därför inte attackerat att känna, tvärtom, kan vi ofta lära sig mycket om andras uppfattning.
Ilska uttryck luft
Tills vi pratar med att uttrycka vår ilska till exempel genom att namnge vår ilska, är det möjligt att styra vår ilska. Vi kan inte flaska desto bättre.
Ilska är inte en svaghet
Det är en del av att vara människa och det säger något om oss och vår ilska.

Hälsa

Fysisk och psykisk balans vara lycklig. Vår lycka är vår hälsa förändras ständigt, i stor utsträckning vi är skyldiga vår hälsa och lycka till oss själva och vad som händer runt omkring oss.
Vår hälsa påverkas av
 • sjukdomar / störningar
 • en olycka eller överdriven fysisk ansträngning; men det är inte så att någon kommer att känna sig missnöjda. Ibland människor lär sig positiv förvaltning att gå.
 • Brist på motion och dålig kost
 • tror fel, kanske folk tror att de har fysiska symptom, men har i själva verket inte.
 • psykisk ohälsa, allt du gör, tänker och säger eller inte göra eller säga ger en känsla. Detta har att göra med vår miljö där vi hör hemma

Livet

Om du bor i överflöd, har du mer kontroll över ditt liv, om du finns, är du levde. Livet är en önskan i oss själva, de flesta människor vill leva. Livskvalitet är mycket personligt, vad man finner väl hitta den andra fel, och så vidare. Det handlar om i balans med sig själv och med din omgivning. För ett problem, det finns ofta flera lösningar, men ibland människor är helt fast i sitt tänkande mönster och kan inte tänka bortom sitt eget sammanhang. De tror att de har kontroll över sina liv, men kan inte släppa taget.

Sexualitet

Ett primärt behov, även om vi inte dör utan sex som icke-livsmedel och icke-drickande är fallet.

Säkerhet

Allt vi gör är en viss risk, kan vi falla, våra eldar, omkull, etc. Det kan hända oss alla, men det behöver inte hända. Vi kan också vara rädd för det kan hända.
Vi har behov av att känna sig trygga, så vi försäkrar oss, men det finns också människor som utmanar ödet. Det finns människor som har en fobi eller rädsla för spindlar. Denna rädsla är inte att resonera och rädsla är en ersättning för att kompensera för sin egen osäkerhet och känner sig osäkra. I livshotande situationer kan rädslan vara mycket användbart, men ibland finns det inte fråga om en livshotande situation, och vi fortfarande göra allt för att bygga in en säkerhetsgrad.
Är säkra och känner sig trygga att göra en skillnad.

Sorg

Sorg, eftersom du inte kan ignorera. En person hanterar sorg än andra. Det finns också positiva effekter på smärta. För om någon har upplevt några allvarliga, såsom ett dödsfall eller en obotlig sjukdom av ett barn eller partner, kommer du att få uppmärksamhet.
Varje människa ropar sina egna tårar, det verkar sorg djupare skikt röra och alla lagrade sorg kommer ut på en gång. Mot kyla du kan klä sig, men du kan inte skydda dig från sorg. En sorgeprocess kan vara ganska långa, är tiden inte krävt, det varierar från person till person. Och fram till dess att det är för att överleva.
I en process omfattar följande faser:
 • förnekande - det tror inte att händelsen inträffade
 • hämnd - de vill hämnas
 • acceptans - händelsen har godkänts och kommer att hitta ett hem
 • omstrukturering - det börjar göra upp planer
 • tolkning - tråden tas upp igen

Sorg är också rena, är det bra att uttrycka dina känslor

Skötsel

Varje person har en vårdbehov, vi vill skydda och ta hand om andra. Vi lär inte ut det. Förutom andra, vi tar också hand om oss själva, eftersom vi tycker att det är trevligt att se bra ut och må bra.
Med uppmärksamhet känner vi själva kallas den person som vi är.

Vänskap

Vänskap är svårt att förklara, men det är trevligt att andra människor att vara runt. Alla som vi känner oss ansluten kan vara vår vän / flickvän. En god vänskap också kommunikation, ibland människor är mycket olika men det borde inte vara några problem om vi ger varandra frihet och respekt.
Primal känslor är inte alltid lätt att hantera, men de ger dig en känsla av att du lever.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha