Väntelistan för subventionerade bostäder

Selmar Löfgren Februari 28, 2016 Hus & Trädgård 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Eftersom fler och fler sociala hyrda bostadsrättsföreningar göra i försäljningen förblir det finns mindre och mindre subventionerade bostäder över. Resultatet är att väntetiden för hus jägare fortsätter. I den här artikeln kan du läsa mer om väntelistor för subventionerade bostäder.

Fri sektor

För bostäder inom den privata sektorn finns det egentligen ingen väntar. Det finns gott om bostäder inom den privata sektorn, dessa hem är oftast bara mycket dyra. Hus i den privata sektorn är oftast hyrs från cirka 650 euro i månaden. Ibland priset ingår gas, vatten och ljus. För hus i den privata sektorn är ibland en inkomst krav. Vissa hyresvärdar vill att du ska bevisa att du förtjänar till exempel fyra gånger bruttohyran per månad.
Priserna på privatägda bostäder är också ofta oroar sig för att människor fortfarande kan välja att vänta tills de är berättigade till subventionerade bostäder.

Social bostäder för ungdomar

Det vore bäst att alla registrerar sig som med bostadsrättsföreningen så snart han / hon är 18 år. I stället för 18 är inte tillåtet. Det finns vissa regioner ungdomsbostäder tillgängliga. De åldersskillnader här. Till exempel, ungdomsbostäder för ungdomar upp till 23 år och / eller 27 år. Chansen att en ung person men vad blir på den tiden, särskilt i stora städer fortfarande ganska liten. Vid tiden du är berättigad till ett hus han / hon är förmodligen nästan 23. Så i det ögonblicket som ett hus frisläppande skulle se.

Där du bor eller var du vill bo?

Vem som helst kan anmäla i princip i varje kommun för subventionerade bostäder. De väntetiderna varierar också ganska mycket efter region. Väntetider i större städer som Amsterdam och Utrecht kan vara en någorlunda snart hysa cirka 10 år. I mindre regioner som Groningen, Limburg och väntetiden på vissa ställen endast cirka 2 till 4 år.

Vilket system?

På de flesta ställen det går dagen. Dessutom, när den person som registrerade längsta, huset erbjuds när han / hon har reagerat. Ett annat system som används, till exempel, i Groningen, poängsystemet. Per månad får man en poäng. Om man får ett hus hyra via bostäder och återigen registrerar sig som en gång i månaden och en halv punkt eller om du får det antal poäng för den tid som du redan bor i subventionerade bostäder.
Ibland finns det lotterier. En hel del vem som helst kan registrera sig och alla presentera så många chanser. Det kan också vara så att du kommer att sluta med lägre långa anmälningstiden än någon med en kortare anmälningstiden.
Vid den här tiden de också experimentera med begreppet "förmån" system. Det handlar inte om din registrering tiden går och mer till:
  • oavsett om du kommer från samma område
  • oavsett om du kommer från samma stad
  • eller om du studerar i samma stad
  • oavsett om du arbetar i samma stad
Sedan finns det bara tittat på hur länge du är inskriven. Detta experiment kommer att fortsätta åtminstone fram till slutet av 2012.

Fortfarande tar tid

Om det efter år av väntan äntligen kan komma och titta på ett hus, tveka inte fortfarande tid. Vanligtvis, ett hus är plötsligt snabbt om du skulle titta på en gång. Fler erbjudanden kommer snart. Se till att du har papper där du vill att hyrt hus möter exempel:
  • Hur många sovrum
  • vilken stadsdel du vill
  • hur mycket du vill spendera
  • hur det ligger i termer av kollektivtrafiken
  • hur mycket utrymme du tror att du behöver
Var uppmärksam på tillståndet i huset och tveka inte att ange fel i bostadsrättsföreningen, som känner dem kan fortfarande göra något åt ​​det.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha