Välja en mäklare

Att välja en mäklare för att sälja ditt hem är ett viktigt beslut. En bra mäklare burk att säkerställa ett bra pris och en smidig och snabb försäljningsprocessen. Men att välja en mäklare är inte lätt. Du ska inte bara titta på priset på mäklare, men också på det arbete som ger agenten innan. Av andras erfarenheter kan hjälpa mycket, men du kan också göra flera saker att välja från en bra mäklare.

Bilden av mäklare

En mäklare välja när du vill sälja din bostad är ett viktigt beslut. Ett hem försäljning är faktiskt inte vad som helst, och mäklaren har stort inflytande på den hastighet med vilken du säljer ditt hem och det pris du får för den. Men att välja en mäklare är inte så enkelt. Nederländerna har cirka 6.000 mäklare och som inte har ett gott rykte. Många människor förknippar courtage till privatpersoner och företag som tjänar pengar enkelt utan att behöva titta efter intressen säljaren väl.
Det dålig bild uppenbarligen inte faller från himlen. Det finns flera exempel på kund mäklare som kränkt själva och det en hel del och särskilt snabba pengar intjänade. Många människor vet en familjemedlem, vän eller bekant som har haft en dålig upplevelse med en mäklare.
Att problem uppstår med mäklare är inte särskilt konstigt. Vikten av mäklare är i allmänhet snabbt sälja, så hans inkomster kan skörda. Medan säljaren är mer beroende på det bästa möjliga priset. I allmänhet, agenter på grundval av en procentandel av det slutliga försäljningspriset betalats. Det priset är cirka 1,5%. Vid ett högre försäljningspris, mäklaren får också mer. Men skillnaderna är små. Säljaren kommer att vara mycket nöjda med ett försäljningspris ?? 10.000 högre, medan det ger mäklaren men ?? 150. En säljare ofta finner det inga problem att behöva vänta några extra månader med försäljning när ?? 10 000 extra på kan leverera; Mäklaren kommer att föredra att sälja nu.
Det är också viktigt att inse att mäklaren beror också på dess bild. När han har ett dåligt rykte, innebär färre kunder och mindre intäkter. På detta sätt finns det en mäklare faktiskt intresse att han uppfyller sina kunder. Att han måste komma tillbaka till nya kunder. I allmänhet kan det därför sägas att mäklare agera till förmån för sina kunder. Men skillnaderna är stora, och välj en bra mäklare kan tjäna massor av pengar och även tid.

Gå i samtal med flera mäklare

Många människor som vill sälja sina hem bör kontakta en myndighet eller en byrå, och om de får en bra känsla att ha dem gå alltså ut i havet. Detta kan fungera bra, men ofta detta är något kortsiktigt. När du säljer ett hus ?? 200 000 du betalar i försäljning på grund snart ?? 3000 till mäklaren. Det är en stor fråga; Där kan du därför helt viss konkurrens för gör.
Intag intervjuer är alltid gratis och du kommer att bli bra på olika mäklarhus går in. Inte bara lyssna på vad de säger, men titta hur de inträffar. Är de övertygande? Friendly? De ger ett fast handslag? Saker som du kan titta på, eftersom det är den person som kommer människor måste leda i ditt hem, och dessa förhandlingar måste föra med potentiella köpare.
En personlig koppling är viktig. Även om du vill på ditt hem, ta dig farväl till en plats där du har bott i flera år. Det är ibland ganska känslosam. Det kan vara mycket värdefullt att ha en mäklare som har ett öga för dessa saker.

Tour of hem olika mäklare

Om du måste inte bara som en säljare våga leta efter en mäklare, men tycker du att du är en potentiell köpare. Du kan klicka på ett öppet hus dag till exempel mycket gratis att besöka hem flera myndigheter, för att se hur de fungerar. Hur gör de presentera ett hus? Hur mycket ansträngning gör de för att göra ett bra hus från folket? Hur man ska reagera om de tillfrågas kritiska frågor?
Du kan också testa en mäklare genom att efterlysa en inspektion av ett hus. Ange att du har lite tid, men vill se dig glad på kort sikt huset. Detta gör att du kan testa om mäklaren är villig att göra en tid hos olyckliga tider. Det säger en hel del om de problem som byrån snart kommer att vara villiga att göra för att sälja din bostad.

Leta efter andras erfarenheter

Internet är fullt betyg: även mäklare. Om du letar efter en mäklare är det värt att se denna goda recensioner. Men recensioner på internet är inte alltid allt. De är inte alltid tillförlitliga, och endast en del av de människor lämnar recensioner runt webben.
Andras erfarenheter med fastighetsmäklare kan ofta återfinns bland vänner, släktingar, bekanta och grannar. Fråga runt med personer som mäklare senast sålde ett hem och hur dem som har fött barn. Genom erfarenheter av olika människor att göra en lista, samla er mycket värdefull information.

Kostnaden för en mäklare

Även om kvaliteten ska vara ledande och du kan följa den bästa första ovanstående tips för ett första urval av mäklare, är det naturligtvis också viktigt att titta på priset. En avgift på 1,5% av försäljningspriset är vanligt, men det finns flera myndigheter som är mer eller mindre frågor. Det är viktigt att veta exakt vad du betalar för. Vad gör mäklaren allt för dig? Och vad ska du göra? Ibland finns det möjligheter att ta över vissa uppgifter från mäklare, så att du kan spara på kostnaderna. Om du tycker det är intressant, kan du också fördjupa häri.
Det är också viktigt att veta vad som händer när huset säljs. Ta reda på hur väl du måste betala om du förtid samarbete med mäklaren. Vissa mäklare gör du betalar ingenting eller en relativt liten mängd kommer att debiteras. Andra vill ha, till exempel halva provisionen beloppet.
Det finns nu alternativ för att betala per timme eller per månad för en fastighetsmäklare. I allmänhet är detta inte särskilt lönsamt för säljaren. Det är mäklaren egentligen inte har ett incitament att sälja huset snabbt. Samtidigt har du som säljare mycket liten uppfattning om den slutliga kostnaden. Om ditt hus är fortfarande långt till salu, kan kostnaden för denna konstruktion vara betydande.

Gör tydliga avtal och sätta upp det på papper

När du har beslutat att gå med en mäklare i havet, se till att du först göra bra avtal med varandra. Inte bara om kostnader, men även om det arbete som byrån direkt för leveranser. Med lämpliga arrangemang vet du var du står. Du kan också fånga de avtal det igen när du är missnöjd med det arbete som ger mäklaren. En annan fördel är att du stöter på som en kritisk och bestämd kund. Och kör mäklare i allmänhet bara lite svårare för det.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha