Välj ditt eget träd; en start

Nordal Hagelin Februari 27, 2016 Miscellanea 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många människor är medvetna om namn, födelse och födelsedatum för sina morföräldrar. Morföräldrar är också kända av de flesta, eller att ta reda på lätt ändå. Men hur ska du gå tillbaka längre? Hur ta reda på var din familj används för att leva, hur många barn var i deras familjer och om du kan vara släktingar till en viss kollega med samma namn? Använda Internet har blivit nästan allt för att ta reda på!

Börja med släktforskning

Få uppgifter om mor-och farföräldrar och föräldrar. Försök att ta reda på följande uppgifter: officiella fulla namn, datum och plats för födseln. Med denna information kan du komma igång.
Den webbplats som är mest användbar för att starta din släktforskning är Genlias. På denna webbplats förfäder efter 1780 till cirka 1950. Främst är dessa uppgifter från registren över födda. Runt 1800 började spåra dessa uppgifter kommunerna. Det finns också tillgängliga data DTB böcker. Dessa är de dop, bröllop och begravning rekord på kyrkorna.
Observera, mycket nya data kan ännu inte släppts i samband med den personliga integriteten. Efter 50 år, dödscertifikat civilstånd offentliggöras, efter 75 år av vigselbevis och födelsebevis efter 100 år. Detta sker i block om 10 år. Vill du känna igen en handling som är yngre, kan du fråga om kommunen. Det kan ge en tom begärts. De uppgifter du börjar med bör åtminstone gå tillbaka till tiden före andra världskriget, då ditt uppdrag har störst chans att lyckas.
I grund och botten, fungerar platsen ganska intuitivt. Du går till sökrutan och det anger kända data. Ett exempel. Du vill veta vem föräldrar var på din farfars far och mor ??. Därför skriver du namnen på dessa människor, i namnet ?? ?? fönster. Gå sedan till fönstret ?? källan ?? Födslar och välj ?? ?? Äktenskap ??. Klicka på sökresultaten. Väldigt många resultat? Kanske vet du den region där de levde och kanske de också gifta där. Välj önskad region i regionen eller landet ?? ?? fönster. Sökningen kommer att matcha mindre och sannolikt önskade vigselbevis är snabba att hitta. Nu, titta på föräldrarna till bruden och brudgummen, et voila, har du din stora morföräldrar namnen!

Tips:

Många namn var skrivna på olika sätt under delstaten födelse eller död i folkbokförings. Många tjänstemän tog stavningen av namn inte så kritisk. Ibland namn var skrivna när de uttalas, eller namnen annars var deformerade.
Exempel på detta är:
  • Oudman ?? Outman
  • Palten ?? Palte
  • Perdijk ?? Pardijk ?? Pardieck
  • Van Mullem ?? Grinder
  • Klasens ?? Klaasens ?? Clasens ?? Claesens

När de berörda namnen:
  • Swan ?? Cygnet
  • Lammechien ?? Lummegie
  • Agatha ?? Aagje
  • Kate Lijntje ?? Caatje
  • Elsbeth ?? Elsje

Lägg alla uppgifter, inklusive källan, i ett program som är speciellt framtagen för. Legacy är en bra och gratis program till att börja med. Om allt du bestämmer dig för att använda ett annat program, spara sedan ditt släktträd i en förment universell GEDCOM-fil som kan läsas av flera ?? s stamtavla program.
Akta eventuella släktforskning webbplatser som innehåller information som är tillämplig på ditt släktträd. Prova denna typ av data är alltid att spåra i register över civilstånd eller böcker i DTB. Du kan ange den här typen av information i ditt släktträd programmet, men inte sätta i en not att denna information inte har verifierats. Ofta denna typ av information du får en bra språngbräda för vidare forskning!
Andra webbplatser som du är på god väg att hjälpa sina webbplatser som Släktforskning Online webbplatser och kommunala arkiv. Under denna artikel innehåller ett antal användbara länkar till dessa typer av arkiv. FamilySearch.org är en stor, engelskspråkiga webbplats som kan ge dig en språngbräda för vidare forskning. Försiktighet, inte blint tro att den information som du hittar här är korrekt! Skrevs ytterligare lustily. Ser ingen enda namn, men kombinera namn, platser och eventuellt data. Återigen, kom ihåg att kontrollera informationen!
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Diwali ?? Indien av ljus
Nästa artikel Ursprung i staden
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha