Välgörenhet Vänner Yad Ezra ?? diskret hjälp

Reimar Åkerman Februari 27, 2016 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vissa välgörenhetsorganisationer arbetar i tystnad. De inte annonsera och inte höra deras röster i media. De vill hjälpa dem som behöver hjälp så diskret som möjligt. En av dessa välgörenhetsorganisationer är Friends of Yad Ezra "grundades av rabbi Asher Freund. Han har hela sitt liv med oöverträffad kärlek och hängivenhet som ges till att ta hand om fattiga och psykiskt sjuka. Hans unika metod gjorde honom internationellt känd och han har många anhängare.

Vad gör Yad Ezra?

Yad Ezra ger hjälp till dem som behöver finansiellt och eller mental hjälp. Även om det är en judisk organisation ger stöd alla oavsett religiös bakgrund. Eftersom fattiga och psykiskt sjuka människor är ofta skäms erbjuder Yad Ezra så diskret som möjligt stöd. Detta är också en typisk judisk bud för att stödja människor utan att kalla dem till skam.
Yad Ezra har följande avdelningar: hyra av bostad, catering och mat, besök på anläggningar påsk anläggningar, hemgift, soppkök, bröllop hallar, rehabilitering av psykiskt sjuka, tryckning, sjukhem, snickaren, sömnad verkstad, hälsa, skyddande miljö, Miron.

Catering & mat

Som nämnts råkar hjälpa fattiga och psykiskt sjuka helt anonymt. 2500 som vecko matpaket håller anonymt levereras till fattiga familjer i Israel. Syftet är att föra dessa familjer är inte generad över att de är beroende av hjälp utifrån. Dessutom finns det 1500 måltider levereras dagligen till de fattiga, sjuka och äldre som inte kan laga mat.

Lägenheter i Ramot

I ortsdelen Ramot Yad Ezra har 60 lägenheter som de hyr ut för 50% av marknaden. Dessa bostäder är särskilt för fattiga unga familjer.

Påsken ?? matpaket

Under påsken vara 11 300 matpaket till fattiga familjer som hela Israel. Också vara från 10 distributionscentraler för ett minimipris livsmedel som delas ut till fattiga familjer.

Soppkök / cafeteria

Eftersom ökade med neddragningarna i Israel efterfrågan på livsmedel tjänar Yad Ezra två måltider per dag i matsalen för dem som har möjlighet att lämna sina hem, men kan inte laga mat själv.

Ohr Jerusalem

Ohr Jerusalem är en musikgrupp bestående av frivilliga varje månad i anläggningar psykiskt sjuka och deprimerade människor jubel. Ohr Jerusalem förmedlar även kontakter mellan patienten och en värdfamilj i synnerhet för sabbaten och helgdagar. Även Ohr Jerusalem gör att rehabilitera psykiskt sjuka att göra dem så integreras i samhället. Detta visar sig vara mycket framgångsrik.

Ma'on Zivyah vilohem för mor och barn

Den Ma'on Zivyah Resten är speciellt för kvinnor från fattiga stora familjer. De kan vila ett par dagar medan professionella sjuksköterskor ta hand om barn.

Sömnad verkstad för psykiskt sjuka kvinnor

En annan form av terapi är en syateljé för psykiskt sjuka kvinnor som kan rehabilitera här.

Hjälp för hemlösa och psykiskt sjuka patienter

I centrum av Jerusalem är sju lägenheter tillgängliga för psykiskt sjuka patienter. De lär sig självdisciplin och maximalt oberoende. Dessutom ingår så många hemlösa.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha