Vitaminer och mineralämnen SKÖNHET


Sandra Ianculescu - Vitaminer är viktiga för att bibehålla hälsan hos hela kroppen. En brist på vitaminer och mineraler kan återspeglas på hud, hår eller naglar. För att hjälpa dig, här är de vitaminer och mineraler av skönhet:

1. Vitamin A

Nödvändigt för underhåll och reparation av vävnader, är vitamin A nyckeln näringsämne för hudvård. Om du har för lite vitamin A i kroppen, huden blir torr, vilket gynnar uppkomsten av rynkor.

Vad ska äta: sötpotatis, morötter och gröna bladgrönsaker.

Används externt, vitamin A hindrar uppkomsten av akne och minskar fina rynkor runt ögonen och munnen.

2. Vitamin B-komplex

B-komplex vitaminer är viktiga för att bibehålla frisk hud, naglar och hår. Bristen på B-vitaminer i kroppen orsaka dermatit och håravfall.

Vad ska äta: havregryn, ris, ägg, bananer

Dessutom krämer som innehåller vitamin B-komplex hydratisera omedelbart hudcellerna, lämnar den glödande och smidig. Dessutom har vissa vitaminer har antiinflammatoriska, bidrar till att minska akne.

3. Vitamin C

Kollagen har till uppgift att hålla huden smidig och mjuk. Den ökade produktionen av kollagen uppstår när kroppen har tillräckligt med vitamin C. Med förbättringen av strukturen i huden, minskar det också uppkomsten av rynkor.

Vad ska äta: citrus, gröna bladgrönsaker, brysselkål, kiwi, broccoli.

4. Vitamin E

E-vitamin bidrar till att minska ärr och hjälper vid behandling av huden torr och sträv. Även håren gynnas konsumtionen av vitamin E, eftersom den återställer strukturen, lämnar den mjuk och glänsande.

Vad ska äta: valnötter, hasselnötter, spenat

Mineraler

Fotboll är fosfor

Fosfor och kalcium arbeta tillsammans för hälsan hos tänder, hår, naglar och ben. Kalcium hjälper fläckiga huden och förnyar trött och tråkig. En kost med lågt kalcium leder till uppkomsten av karies och tandköttsproblem.
De viktigaste källorna till kalcium är mejeriprodukter, fullkornsprodukter, gröna bladgrönsaker, sojabönor, solrosfrön, valnötter, apelsiner, citroner.
Bland de viktigaste källorna till fosfor är mjölk, äggula, spannmål, torkad frukt, fruktjuicer.

Krom

Krom förbättrar blodcirkulationen och de viktigaste källorna är: Öljäst, ost, majsolja, spannmål.

Koppar

Koppar är viktig vid framställning av pigment och i förhindrandet av fläckar som visas under huden på grund av bristning av kapillärerna. Det fungerar tillsammans med andra näringsämnen för att bibehålla hudens elasticitet.
Naturliga källor av koppar är: gröna grönsaker, svamp, nötter, spannmål.

Jod

Jod bidrar till att upprätthålla sunda hår, naglar, tänder och hud. Naturliga källor inkluderar: iodized salt, lök, oljeväxter.

Järn

Järn är nödvändigt för hälsan hos naglarna, för färgen på huden och hårväxt. Det finns i äggula, spenat, nässlor och spannmål.

Magnesium

Magnesium är viktigt för att förebygga hudsjukdomar. Den kan erhållas med hjälp av naturgas konsumtion: mandel, äpplen, aprikoser, bananer, majs, mjölk, fikon, citrusfrukter, soja.

Kalium

Det bidrar till att upprätthålla frisk hud och förhindrar svullnad. Naturliga källor av kalium är: bananer, citrusfrukter, grönsaker, kiwi, jordnötter, potatis, te.

Selen

Det upprätthåller elasticitet och förhindrar mjäll. Det finns i sparris, kli, broccoli, äggula, mjölk, lök, tomater, spannmål.

Zink

Zink hjälper till i bildandet av kollagen. Det är ett adjuvans i processen för att förebygga rynkor, förhindrar torr hud och hjälper till att läka sina fläckar. Zink förhindrar håravfall och flagnande naglar. Utan en tillräcklig mängd av zink, kan synas brister av vitamin A.
Zink finns i: öljäst, ägg, svamp, grönsaker, skumma mjölk, solrosfrön och pumpa, spenat och vete.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha