Vitaminer: mätenheter

Enheter som flyger på dina vitaminer till öronen finns i många varianter: IE, RE, MG, MCG - lite kan gå en hel del! Men egentligen är det inte så illa. Denna artikel försöker att omvandla enheterna för att bestämma mängden av vitaminer i rad.

Mätning Vitaminer

Terminologin som aktiviteten av vitaminer mäts, det är verkligen inte så förvirrande. Fettlösliga vitaminer brukar mätas i internationella enheter. Kommittén för livsmedels- och jordbruksorganisation / Världshälsoorganisationen har redan beslutat för en tid sedan för att ändra mätningsmetoden för vitamin A. I stället för användning av internationella enheter av vitamin A har föreslagits att uttrycka i retinolekvivalenter, det vill säga, ekvivalentvikten av retinol som faktiskt absorberas och omvandlas.
Retinolekvivalenter verkar vara ungefär fem gånger lägre än de internationella enheter. En rekommenderad mängd av 5000 IE för en man mellan tjugotre och femtio motsvarar endast 1000 RE; 4000 lU pre-vikning i samma åldersgrupp motsvarar endast 800 RE
De flesta av de andra vitaminer och mineraler kan mätas i milligram, och mikrogram. Om du vet att ett gram bestående av 1.000 milligram eller mikrogram 1 miljon, har du en bättre förståelse för hur mycket, eller snarare hur lite, vitaminer och mineraler du behöver för att de kan göra sitt jobb bra.

Sammanfattning

Följande sammanfattning syftar till att undanröja de sista resterna av tvetydighet:
  • 1 kilo är lika med 1000 g
  • 1 gram är lika med 1000 milligram
  • 1 milligram motsvarar 1/1000-dels gram
  • 1 mikrogram är lika med 1 / 1000:e del av en milligram
  • 1 gamma är lika med 1 mikrogram
  • 1 tsk är lika med 4 cm
  • 1 matsked är lika med 15 cc
(0)
(0)

Kommentarer - 5

Min fråga är, jag måste 2000 mg C-vitamin pulver åtgärd för att skapa ett vitamin drink. Hur mycket ska jag använda pulver i en doseringssked 5 cc? vänligen informera mig vid returmeddelanden. med vrgr lvandongen Vught

Kära människor, trevlig artikel, men hur många milligram av vitamin A motsvarar ett milligram retinol motsvarande? Hur kan jag konvertera den? måste jag se vad löslighet retinol är hälsning Maurits?

Aha, tänkte jag, rätt webbplats som kommer att berätta om "vitaminer Measure". Tyvärr, endast ca IE, RE och vissa derivat av kilogram. Vad jag vill veta är hur många mg. Det är i ett IE och om alla vitaminer i denna enhet voldoen.Graag ditt svar, som jag tackar Kees de Ruiter

Jag skulle vilja veta hur många mikrogram är en enhet. Exempel: 4 tabletter av vitamin D är 10 mikrogram, men någonstans läste jag att jag var tvungen att ta en viss mängd enheter av D-vitamin per dag när jag är över 50 år gammal, hur gör jag reda på Tack så mycket!

Jag köpte vitamin E 400 för år, dosering en kapsel per dag av Solgar varumärke. Jag köpte en så kallad private label och detta tillstånd "400 mg, två kapslar per dag," Är detta verkligen samma belopp mawhoe avser IE milligram? Av ovanstående, jag var inte wijs.verkoopster visste ingenting. Jag vet vit.E inte så oskyldig som det verkar och kommer därför omedvetet inte ta 2 kapslar koncentration. För övrigt, jag använder det som 45, 84 och nu är jag helt friska, även läsglasögon, så jag är mycket nöjd!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också