Vita stenar i halsen, sötade mandel stenar

I halsen är tonsiller, som oönskade inkräktare oskadliggöras. Detta avfall med mat och blod rester bildas i kryptor små stenar, som förblir stickande i svalget. Det kan leda till svåra att svälja, ont i öronen och illamående. Vad gör mandel stenar, vilka konsekvenser och vad kan göras?

Almond Stones

  • Bitar i halsen
  • Vad är funktionen?
  • Om det bildas?
  • Utbredningsområde
  • Vad kan göras?

Bitar i halsen

Med konstiga klumpar på baksidan av tungan där det verkar som om du har en klump i halsen, kan vara sten. Det är i det här fallet är vitt till ljusgula stenar, som verkar komma med en tunga rörelse. Denna omständighet kan ge en hel del besvär, som de kan ha kräkningar och illamående. Dessutom kan bitarna orsaka en luktande andetag, och en metallisk smak. Dessutom kan det leda till problem med att svälja, kan det ge smärta till öronen och kan ge upphov till inflammation.

Vad är funktionen?

Stenarna skapas av tonsiller. Mandl i kroppen ?? såsom i näsan, halsen och runt tungan ?? syftar till att hålla från oönskade inkräktare. Det är därför en viktig del av vårt immunförsvar, så att vi hålla sig frisk. Mun och näsa är relativt stora öppningar där passerar många ämnen. Tänk på syre och mat, men även gaser, bakterier och virus kan följa denna väg. För att undvika att resten av kroppen påverkas, vilka element är neutraliserade. En restprodukt som är bildandet av stenar.

Om det bildas?

Precis bakom tonsillerna är små hål eller brister i tyget, som skapar stenar. Mandel gör oönskade inkräktare ofarliga och de utvisas genom kryptor. Dessutom kommer det att finnas mat, sekret, blodkroppsrester kommer klumpas samman, efter härdning inträffar. Blandningen torkar ut, vilket orsakar en bit. Eftersom stenarna inte tas bort snabbt, kan det resultera i ihållande penetration av smittämnen i relativt stora fångade delar. Tänk på ihållande halsont och inflammation i händerna på mononukleos. Dessutom kan en också lider av det vid ett reducerat motstånd. Eftersom det är slöseri, kommer det att gå så att personen luktar stinker ur hans mun. Det ger därför en mycket obehaglig känsla i halsen. Stenarna kan också vara en källa till infektion, eftersom det lockar bakterier.

Utbredningsområde

Bitarna i halsen kan ske strikt av alla. Eftersom motståndet hos barn avsevärt stimuleras av tymus under tillväxt, och kroppen är stark, kommer de att ha mindre påverkade. Dvs efter puberteten kan inträffa oftare, särskilt om du blir äldre får mindre motstånd. Dessutom kan sjukdomar och störningar utlösa. Personer med många allergiframkallande ämnen eller andra oönskade inkräktare i kontakt, ofta lider av det. Också funderar på att ha höga syranivåer i kroppen och orsaka inflammation utlöst. Avfallet är sedan bygga upp och måste tas om hand genom stenarna.

Vad kan göras?

Stenarna är nästan alltid själv en gång lös och fick svälja det omedvetet. Ibland är det spottas ut. För att undvika det, är det viktigt att man håller hygien i hålen. Undvik ansamling av matrester och skölj munnen ordentligt efter måltid. Dessutom är viktigt den dagliga skrapning av tungan och munsköljmedel. Detta kan ske genom standard munvatten Var det saltvatten. Det är också viktigt att äta hälsosamt bredvid som de inte längre röker.
Gå till ENT läkarbesök om du har en lång period av stenar i halsen problem. Det kan orsaka allvarliga halsen eller halsfluss. Vara väl informerade om hur din mun, gom och svalg för att rengöra ordentligt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha