Virginia Woolf, en ikon för engelsk litteratur

Timan Hagerstrom Februari 28, 2016 Miscellanea 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Virginia Woolf är en berömd engelsk författare som formade modernismen i litteraturen. Hennes arbete präglas av experiment i språk, form och tidsanvändning. Woolf betraktas allmänt som en av de mest innovativa författarna i det tjugonde århundradet.

Typing

Woolf är mest känd för sina fragmentariska berättelser och hennes tankar flödesteknik som tecken exemplifieras av en inre monolog. Hennes böcker kallas ibland psykologiska romaner. I sitt arbete handlar hon med fördomar mot kvinnliga författare.

Bloomsbury Group

Woolf föddes i London 1882 som dotter till Leslie Stephen, en litteraturkritiker, och Julia Jackson Duckworth, utgivare av familjen med samma namn. Hon uppfostrades av sin far i deras hem i Hyde Park Gate. Hennes mor dog år 1895 då Virginia var tonåring när hennes pappa dog och 1904 föll de också in i en depression. Omedelbart efter sin fars död Woolf flyttade med sin syster Vanessa och hennes två bröder till Bloomsbury. Det var en lämplig hem för sin spirande författarkarriär och hon använde det som en mötesplats för en grupp konstnärer och författare att de skulle komma in. Bland Bloomsbury-gruppen tog också hennes syster Vanessa Bell, Clive Bell, Maynard Keynes, Vita Sackville-West och Leonard Woolf del.

Hennes litterära karriär

Woolf började skriva för Times Literary Supplement översyn 1905. Hennes bror Thoby dog ​​1906 och 1912 gifte hon sig med Leonard Woolf, litteraturkritiker och författare på finansiella och ekonomiska frågor ?? s. 1915 gav hon ut sin första roman, The Voyage Out. Till detta hade hon arbetat sedan 1908, men det hade dragit ut på så länge på grund av en ny nervsammanbrott i hennes första åren av äktenskap. Ytterligare två romaner: Night and Day 1919 och mer experimentella Jakobs rum 1922, en fiktiv version av livet av hennes avlidne bror Thoby.
Endast med publiceringen av Mrs. Dalloway 1925 hon utvecklade sin typiska modernistiska stil. I berättelsen om Mrs Dalloway, ursprungligen kallades Timmarna gick dagliga liv och tankar av tecken tillsammans. Genom sin nya litterära teknik Woolf hoppades att ge sina erfarenheter som kvinna och som en kvinnlig författare i en stil igen som skilde sig helt från den tidigare manliga författare. I hennes senare verk Till fyren och The Waves 1927-1931 Woolf sätta henne teknik ännu mer på punkten. Berättelserna visade karaktärerna ogenerat genom sin tankegång. Deras tankar uttrycktes i ögonblicket själv, utan att låta något ur vägen.

Lesbiska relationer

År 1922 började Woolf en lång relation med den engelske poeten Vita Sackville-West. Hennes bok Orlando 1928 illustrerades av sin partner. Anledningen till nedbrytningen av deras förhållande är okänd, men kvinnorna förblev vänner för resten av sitt liv. Även om detta förhållande anses vara dess första och närmast lesbianism band, tros ha andra kärleksrelationer hade tijdgenotes som musikern Ethel Smyth, också närvarande vid middagsbjudning.
Hennes kanske mest kända facklitteratur bok, Ett eget rum år 1929 uppstod från två föreläsningar som hon gav till kvinnliga skolor i Cambridge. Här fokuserar hon på historien om kvinnolitteraturen i både sociala och ekonomiska villkor och de förhållanden under vilka kvinnan var tvungen att skriva. Hon skrev bland annat: ?? En kvinna måste ha pengar och ett privat rum om hon vill skriva fiktion. Och som du ser, kvarstår problemet med den sanna naturen av kvinnan och den sanna natur fiktion olöst. ??

Hennes senaste verk

Medan Woolf även i trettio år fortsatte att leva i Bloomsbury fanns inga fler möten med Bloomsbury-gruppen. Hon tillbringade större delen av sin tid nu skriva två romaner: Åren 1937 och Tre Guineas i 1938. Hon var orolig för mottagning som skulle falla vända dessa romaner till allmänheten, men Åren överträffade hennes vildaste förväntningar. I slutet av trettiotalet hon skrev sin självbiografi, en skiss av det förflutna 1939 ?? 40 och började sin sista roman, Mellan lagarna 1941, som publicerades postumt av hennes make. Den 28 mars 1941 begick hon självmord genom att dränka sig i Ouse, en flod som flöt nära hennes hem i Sussex. Två självmords anteckningar konstaterades: en till sin syster Vanessa fokuserad och den andra till sin man Leonard.
Idag Woolf är en av de mest berömda ikoner av 20-talet feminism. Man tror både hennes fiktion och facklitteratur arbete och för dess plats i populärkulturen. Hennes innovativa litterära tekniker och hennes inspirerande exempel för andra kvinnliga författare har lett till en uppsjö av litterärt verk som fortfarande är en inspirationskälla för generationer av läsare, författare och forskare.

Virginia Woolf i The Dinner Party


Den driedeminsionaliteit av Virginia Woolf: s styrelse som Judy Chicago är modellerad på en blomma som slår ut, symboliserar Woolf åtagande att fritt uttrycka känsla. Bilden som dyker upp i hennes tallrik med frön i mitten hänvisar till fertilitets symboler för tecken på gudinnorna i Dinner Party, och i det här fallet, den kreativa fertiliteten av författaren. Chicago ser blomman form som en metafor för blomstrande kreativa geniet Woolf. Den mellersta delen verkar att brista ut av bladen, som hänvisar till Woolf som en kvinna som hetsade andra kvinnor att bryta sig loss från de begränsningar av litteraturen domineras av män och i en kontemplativ sätt att skriva själv.
En sydd och målad stråle ljus underifrån styrelsen, en bild från sin bok Till fyren. Det symboliserar briljans av Woolf litterära arv ?? De upplysta vägen till en ny, kvinnor knådade litterärt språk ??.
Den tunna tyget siden löpare görs kan tolkas som en hänvisning till den legendariska psykisk sårbarhet Woolf. På framsidan av arkivering hennes död föreslås av ett vågmönster genom ?? V ?? hennes namn broderat, ett motiv som också hänvisar till sin roman The Waves.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha