Vintersport: utmaning eller rutin?

Varför skulle en man åka på semester? För att bryta den dagliga rutinen, att fly rut, att bo i en helt annan miljö. Du bokar en destination, och längre du ser det. Du vill vara fri, du fånga så lite som möjligt, som är hem så ofta är fallet. Du kommer att serveras på din minsta vink, även om du hade det så avsett. Luften blir överbelastad, den isiga vinden blåser, det snöar oavbrutet och det är lavinfara. Varje dag du måste titta på alternativen igen. Om du har åkt skidor när du har förlorat ditt liv, går ordspråket. Jag trodde inte att det gick upp för mig. Men när omständigheterna plötsligt är osannolikt att gå igenom vintersport och du får något panik när vintern går, det verkar sanning att gömma sig i. Kandersteg i Berner Oberland, var en chansning. Eftersom det är i bergen, tror att du, som Rustik: det kan du åka skidor! Det är också intressant i närheten: inte för tidigt och inte alltför länge borta. Hotel Ermitage, med helt ny hytt lyfter dörren, skulle ha en av de bästa kök; Inte heller får missa! Dessutom kan du vandra, längdskidåkning och även göra turer. Så när familjen skidområdet skulle visa tillräckligt intressant, vi kommit fram till våra egenskaper.

Unescos världsarvslista

Överraskningen vid ingången till Kandersteg är stor. En by i ett triangulärt område mellan bergen och floden Kander flyter genom den. Stora trähus, några vackert dekorerade med ristningar och målningar. Inga lägenheter, eller flerbostadshus i stil med byn. En och en halv shopping med två sportaffärer, två kyrkor och en station. Byn, grannskapet, visas UNESCO: s världsarvslista. Atmosfären är otroligt naturligt. En stor skillnad mellan de populära skidorter som vi är vana vid.

Familj skidområde

Vårt val av Kandersteg var så ad hoc. Vår önskan: inte långt att köra, företrädesvis inte turistiska, bekväma hotell och god mat. Som semester närmade sig, men vi var fortfarande lite trånga, skidåkare som vi är. Vilka är alternativen? Från dalen ett berg hiss går till Oeschinen. Efter en kort blå kör du kommer till en andra hiss som du kan skapa två blå och tre röda pister. En röd nedstigning tar dig till en tredje hiss som du når via en blå Oeschinensee härkomst. Det finns två restauranger med solterrass och fantastisk utsikt över sjön och klipporna bakom. Förutom att du kan också pulkaåkning, snowboard och vandring. Du kan promenera längs och tvärs över sjön och pimpelfiske. Med många snö behöver du snöskor eftersom du sjunka för djupt ner i snön. Lederna är asfalterade och märkta med lila-rosa skyltar. Det är möjligt att åka skidor tillbaka till dalen eller pulka.

Heavenly skidåkning

En annan möjlighet är att ta hissen i slutet av dalen, till Sunnbüel. Därifrån har du tre hissar, och du kan himmelska skidåkning på blå körs. Du kan också längdskidåkning eller vandring, det finns en väg genom fjällskogen i botten av fjällstationen. Oavsett om du går på de höga slätterna till Schwarenback och i bra väder hela vägen till Gemmi. Det finns fler alternativ, men du är, speciellt på denna höjd, mycket beroende på vädret. När lavin fara vägar är stängda. Fråga om den nuvarande situationen på turistbyrån i byn.

Snö & roll

 Det tredje alternativet är att resa med tåg och buss till Wiler. Köpa på stationen Snow & rulla ett kort som är giltigt i tre dagar; praktiskt om vädret plötsligt vänder. Om du vill åka bil än du kan, eftersom tunneln med tåg. Tåg och buss beräknas på transport av skidor och skor ?? s, som därför inte behöver vara ett problem. Bussresan var mycket trevligt. Denna dal på andra sidan av berget är smal och trä bondgårdar och lador klamrar sig fast på bergssidan. Naturligtvis kan du också hyra skidor i Wiler ?? s. Tåget går en gång i timmen. Du har direkt samband med bussen. Vid sportaffär mittemot stationen i Kandersteg, liksom vid dalstationen i Wiler få information om turer på skidor eller Telemark. Vid bra väder, kan du även att kunna göra detta utan en guide!

Fler funktioner

I Wiler du har från fjällstationen på Laucheralp en stolliftar och en dra hiss till Stafel där du kan välja mellan en blå och två röda pister. Eller ta liften till Gandegg lång och två korta röda och två svarta backar. Gandegg av en hiss går upp, men endast för resor som har vräkta. Du kan också resa med kollektivtrafiken även över Wiler; från Jezinen gå lifta till röda backar och långa blå körningar, dels genom skogen. Slutligen får du från Kandersteg andra sidan optreinen riktning Kiental, med två hissar, två långa röda, två blå körningar och en markant sightseeingtur.

Promenader eller längdskidåkning?

Kandersteg är idealiskt för längdskidåkare med stigar genom den vackra dalen, Oeschiwald den hohwald och som jag sade vid Sunnbüel. Detta är kanske en möjlighet att delta i en orienteringskurs. Walking kan, med eller utan snöskor, genom sådana skogar, till Blausee och längs Kander, från Oeschinen till Oeschinensee.

Guld- formel

Skidsemestrar är faktiskt otroligt tråkigt och förutsägbart. Det är förmodligen den rutin som gör tricket: varje dag är en exakt kopia av den andra. Du har inget att oroa sig för. Du är hela dagen i den friska luften. Balansen mellan väntar på hissen, sitter i hissen och rusar ner är optimal. Och däremellan och därefter ta ett par öl på en solig terrass eller i sin helhet en fantastisk trångt hydda. Om vädret är det åtminstone ?? Eftersom vi valde detta år till Kandersteg, men tack vare den "dåligt" väder, tog uppfriskande annorlunda våra vintersport. Vi har inga beklagar.
Läs mer om en utmanande vinter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha