Vinter-OS i Sotji / Sochi 2014 logotyp och maskot

Reimar Åkerman Mars 9, 2016 Sport 26 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Logotypen för de olympiska vinterspelen i Sotji, Ryssland, för första gången i historien om olympiaden använda ett domännamn. Varumärket har utformats och utvecklats av Interbrand, en internationell reklambyrå. Eftersom spelen 1968 i Mexico City, är det inte längre kommer för det räcker bara en "ordmärket, i detta fall namnet på den ryska semesterorten Sotji kompletteras med ett år och de olympiska ringarna. De som logotypen för vinter Paralympics ersatts av tre asymmetriska halvmånar. En stiliserad figurdel, med hänvisning till den saknade värdstad. De olympiska vinterspelen har tre maskotar, "White Bear", "The Leopard" och "Hare". För de paralympiska spelen valdes "Ray of Light" och "Snowflake". Vinter-OS i Sochi senaste från 7 till 23 Februari 2014, de paralympiska vinterspelen från 7 till 16 Mars 2014.
  • Om logotypen
  • Inter
  • Disclosure
  • Sochi maskot
  • Logo och maskot Paralympics

Om logotypen


Det var sedan spelen i Mexiko 1968 inte skett att namnet på organisatören är centralt, snarare än, som vanligt, en stiliserad logotyp som symboliserar staden. För första gången sammanlänkade i den digitala eran i olympiska logotypen till en webbplats. Denna direkt hänvisning till webbplatsen, hoppas organisationen att särskilt involvera den yngre generationen i vinterspelen.
Logotypen består av ordet "Sotji", och under i samma typsnitt och ljusblå livré "2014". Året är till stor del en återspegling av namnet på den ryska semesterorten. Det är inte sagt så många ord, men förmodligen söka designers gör reflektionen i Svarta havet, som Sotji ligger.

Inter

Reklambyrå Inter, som har kontor över hela världen fått från organisationskommittén för spelen i det ryska för logotypen utveckling. Ett team av tolv yrkesverksamma från de olika platserna gjordes tillgängliga för jobbet. Uppgiften var att hitta en balans mellan kreativitet, vilket understryker Rysslands underskrift och Sotji 2014.

Disclosure


Varumärket för de ryska vinterspelen avtäcktes under en speciell show den 30 november 2009.
Hölls i en tillfällig isbana på Röda torget i Moskva, i förekommande fall var de tidigare direktörer Medvedev, vice premiärminister Vladimir Putin och IOK-presidenten Jacques Rogge. Internationellt var det offentligt presenterades vid avslutningsceremonin och överföring till den nya värden Ryssland under vinterspelen i Vancouver, Kanada, februari 2010.

Sochi maskot

de tre maskotar
 de tre maskotar Den 1 september var 2010 den ryska nationella konkurrens öppnas och under tremånadersteckningstiden kom 24 048 maskot förslag. Detta gav en kortlista har sammanställts, som består av tio förslag till Sotji olympiska spelen och tre för de paralympiska spelen. Mellan december 2010 och februari 2011, var de förslag teckningar av tecknare och animatörer till professionella porträtt.
Under ett nationellt televised livefinalen på 26 feb 2011 möjlig tittarna via SMS eller telefon deras favorit passera. Till slut fanns det tre officiella maskotar av bussen, "White Bear" från designer Oleg Serdechniy, "The Leopard", Vadim Pak och "Hare" av Silviya Petrova.

Logo och maskot Paralympics

maskotar Paralymics
 maskotar Paralymics De första paralympiska spelen hölls 1960 i Rom, den första upplagan av Winter Games i Örnsköldsvik, Sverige 1976.  Sochi Paralympics logo
 Sochi Paralympics logotyp I Sochi tävlingen kommer att göras i olika vintersporter: skidåkning, skidskytte, längdskidåkning, snowboard, pulka hockey och rullstols curling.
Vid ovan nämnda TV-kvällen var också pekas ut maskotar för de paralympiska vinterspelen, "Ray of Light" Natalia Balashova och "Snowflake" Anna Zhilinsky.
Logotypen för de paralympiska spelen i Sotji, de fem olympiska ringarna ersättas med tre så kallade agitos "halvmåne symboler i rött, blått och grönt. Dessa är de färger som är vanligast i alla landet sjunker av världen. Den nu allmänt används Paralympiska symbol infördes 2003 och användes för första gången i logotypen för Paralympics i Aten 2004.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Ekolali: parroting
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha