Vinter-OS i Sochi: Ingen bojkott

Eftersom situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland, har flera länder beslutat att inte staten eller regeringen att delegera till vinter-OS i Sotji. Nederländerna meddelade den 10 januari, 2014 meddelade att både kung Willem-Alexander, drottning Maxima, premiärminister Rutte och minister Schippers bara kommer att resa till spelen.

Dialog bättre än bojkott

De nederländska ledare tror att det är bättre att inleda en dialog med de ryska ledarna än att bojkotta spelen. '' Vi ser ingenting i en bojkott. Vi tycker att det är bättre att inleda en dialog. Vi har vid upprepade tillfällen uttryckt oro över situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland, och vi kommer att fortsätta att göra det, '' sade Rutte den 10 januari 2014. Inte alla politiska partier överens om detta beslut en gång. SP skulle vara exempelvis Nederländerna, ingen av de högsta befälhavare skulle sända till spelen.
Kung Willem-Alexander visar att han oftast går till OS för att uppmuntra de holländska idrottare. Men han inte gå ut till väg, bör diskuteras i en politisk dialog. Kungen är hedersmedlem i Internationella olympiska kommittén och har tidigare på flera OS uppmuntrade holländska idrottare.

Intressegrupper

Gay organisationen COC och Human Rights Watch organisation är "bestört och djupt, djupt besviken" i beslutet att skicka Nederländernas premiärminister och kungen fortfarande på OS. De hoppades med en bojkott för att dela en finkänslighet till Vladimir Putin och den ryska regeringen och därmed kan ännu tydligare att Nederländerna inte håller med den nuvarande situationen för de mänskliga rättigheterna och den nya gay principen i Ryssland.

Länder som bojkotta de olympiska spelen faktiskt

Däribland Tyskland, Belgien, England, Spanien, Frankrike och USA kommer att skicka på grund av situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland, ingen stat och regeringscheferna till Ryssland för att delta i spelen.

Amnesty International

Enligt Amnesty International, är den nederländska regeringen väl medveten om att klubben företrädare för den regeringen, och säkert en statschef, som en politisk signal kan tolkas av länder som bojkotta spelen faktiskt. Det är viktigt att det förblir klar att Nederländerna inte håller med den nuvarande situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland. Inte bara för Nederländerna, men också att människorättsaktivister i Ryssland som kämpar mot regimen av Putin.

Tidigare bojkott OS

Vinter-OS 2014 är inte de första spelen där bojkotter ägde rum. Det finns ett antal OS där länder är inte bara politiska ledare, men inte ens ett lag skickas ut till ett annat land av politiska skäl.
OS 1936 Sommar, Tyskland
Spanien bojkottade sommarspelen 1936 i Tyskland Adolf Hitler och organiserade en olympiad av folket. Dessa alternativ olympiaden skulle delta 6000 idrottare från 22 länder. På grund av utbrott av det spanska inbördeskriget, ett par dagar innan denna olympiaden, alternativa sporter festivalen så småningom avbröts.
Olympiska sommarspelen 1956, Melbourne, Australien
Nederländerna, Spanien och Schweiz bojkottade OS 1956 sommar i Melbourne på grund av förtrycket av Ungern under det ungerska upproret av Sovjetunionen. Kambodja, Egypten, Irak och Libanon vägrade att delta på grund av Suezkrisen.
OS 1972 sommaren och sommarspelen 1976
Ett stort antal afrikanska länder hotade att inte delta i 1972 och 1976 Spel detta de ville begå IOK att utesluta Sydafrika och Rhodesia grund av rassegregation i dessa länder. IOK bande Sydafrika och Rhodesia därför dessa spel.
Sommar-OS 1980, Moskva sommarspelen 1984, Los Angeles
Under det kalla kriget bojkottade USA sommarspelen 1980 i Moskva och Ryssland, i sin tur, de olympiska sommarspelen i 1984 i Los Angeles. På grund av den sovjetiska invasionen av Afghanistan i sammanlagt 65 länder bojkottade 1980 spelen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha