Vindkraftverk som kraftproduktion

Vanligtvis finns med vindkraftverk, dock inneburit större väderkvarn, som numera ser är överallt i landet. Men för många är det inte bara förstör landskapet, men de undrar om poängen är mycket stor. Små vindkraftverk ses som ett bra alternativ till konventionell energiproduktion.

Vindkraftverk

Vindkraftverk är det moderna namnet för väderkvarnar. Väderkvarnar skulle vara lösningen på energiproblemet, eftersom de kan leverera renare och billigare energi. Nederländerna har ett antal stora vindkraftverk och det finns planer på fler. Detta beror främst på att det finns en risk för att energipriserna kommer att stiga. Och miljöfrågor kommer att spela en viktig roll.

Små vindkraftverk

Inte bara företag utan även personer som använder vindenergi. Till exempel är tak av byggnader och lägenheter allt utrustade med små vindkraftverk. Varhelst ett vindkraftverk är placerad, finns det faktorer som begränsar utbyte. Grovhet är en av dessa faktorer, förblir vinden som det stack till objekt som skapats på detta sätt svängningar och turbulens till en oroliga kör på fabriken.
Detta resulterar i en lägre avkastning, som ibland uppgår till mer än hälften av avkastningen i en optimal situation. Trots små vindkraftverk, enligt experterna, ett bra alternativ för energiproduktion. Ett exempel på en liten väderkvarn, Sirocco: Ø 5,6 m Opp. 24,7 m2 P = 6,6 kW direktdrivning, high tech. Designad för att IEC 61400. Detta är en långsam Turner.

Stora vindkraftverk

Synen på nyttan av stora vindkraftverk, dock djupt splittrade. Förespråkare citerar samma fördelar som de mindre alternativ. Stora vindkraftverk leverera ström mellan vindhastighet och vindstyrka 4 9 á 10. Denna förmåga är mycket lite i wk 4 och kör bara på 5-6 veckor kraftigt. Det betyder massor av toppar i nätet och perioder som knappast någon makt levereras. Väderkvarnar gör därför inte mer än en fjärdedel av den installerade kapaciteten. Det finns därför konventionella kraftverk som krävs för att klara av leverans.
Ett exempel: Anta att du vill ha en 20 MW konventionell strömförsörjning qua ersätts under året av vindkraftverk. För detta 80 MW vindkraftskapacitet behövs. Om det finns lite vind, den konventionella makt måste helt enkelt fortsätta att ge strömmen finns det ingen ersättning för denna anläggning med vinden. Om hårt blåser vindkraftverken levererar sina 80 MW installerad kapacitet på flera toppar vid, i vårt klimat, vanligt snabbt föränderliga vindstyrkor. På den tiden har fyra konventionella kraftverk på 20 MW afschakelen.Valt vinden bort, sedan snabbt lämna tillgängliga kapaciteten. Om vinden är för hård och bruken bör stängas plötsligt sätta är toppen av 80MW vind bort. Direkt 80 MW kan endast sändas av snabba start gasturbiner som strömmen förrän konventionella kraftverk startas om. En konventionell måste drivna kraftverket har en verkningsgrad på 50% och en snabb start-up gasturbin men 30% så det finns effektivitetsförlust.
Det är inte bara väderkvarnarna utan också den extra kostnaden för en tyngre strömförsörjning och extra kostnader för större rörledningar och engasturbines som kan uppväga fördelarna. Och det finns en större sändning som krävs för att identifiera topparna fram och tillbaka.
Detta innebär att genom att vindtoppar skapar en betydande nedgång i effektivitet gaskraftverk. Om det finns lite eller ingen woind, det finns bara tillfälliga ökningar på cirka 20% av balansomslutningen. Med väderkvarnar bör den konventionella delen av nätverket för att fungera som en bil i en hektisk stad. många snabb start och stopp snabbt återgå hålighet än bakåt.
Efter slutet av sin tekniska livslängd, de också leverera en stor hög med skrot och dåligt bearbetbar på plast. För konstruktionen av grunderna är mycket cement och stål behövs och rivningen måste också fortfarande en hel del skräp som skall avlägsnas och bearbetas. Ytterligare forskning om bättre teknik för energi och transport kommer att högsta grad behövs tidigt för att undvika vinden fiasko.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

En mycket ensidig stycke. Små vindkraftverk har nästan alltid en man bortser tiv energieffektivitet. Därför meningslös. Men spela bara räcket mot stora vindkraftverk med uttalanden som "Det är inte bara väderkvarnarna utan även de extra kostnader som uppväger fördelarna" En starkt uttalande utan bevis. Efterfrågan på el varierar kraftigt, så utbudet måste också förändras. "Efteråt de också leverera en stor hög med skrot" och "Ytterligare forskning för att senare undvika vinden debaclet" gör det klart att en motståndare under täckmantel av vetenskap visar sin avsky.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha