Viloläge Hedgehog

Ett exempel på ett djur är i viloläge, vår vän taggiga igelkotten. Dess normal kroppstemperatur är 39 ° C, men som kan sjunka till endast 7 eller 8 ° C under dess viloläge!

Igelkotten

Igelkotten lever i fält, parker och trädgårdar. Det är en loner, det vill säga att han bara bor och helt skild från och inte i grupp, såsom t ex. rådjur. Igelkottar har manliga gulbruna ryggar, är ca 20 cm och väger 1 kg. Honorna är något mindre och har ljusgrå ryggar som växer precis ovanför pannan, vilket gör det ser ut som om hon har en längre nos. På kvällen igelkottar leta efter mat. För detta de i huvudsak använda sina känsliga näsor och deras stora hörsel, deras ögon de använder mindre av det. De äter gräshoppor, alla typer av skalbaggar och larver, daggmaskar och sniglar. Mogna skog och sorkar aptit de gör, men ofta de är för långsam för att fånga dem. Igelkotten är inte en gnagare, men en insektsätare. De trivs bäst i en miljö med många lågväxande växter och buskar.
Vid fara, särskilt rovfåglar, rävar och hundar, de tapp pull huvud och ben och rullar sig till en boll, en mycket taggig sfär.

Redo för en viloläge

För en igelkott till viloläge börjar göra en igelkott egen armé av löv, hö och halm. De söker eller gräva en grund depression bland täta buskar, en vedtrave eller Haaf, bara ca 30 cm djup. Detta ganska stora boet har två utgångar: en söderläge och en vetter mot norr. Armén av honan är oftast nära den manliga. Det är ovanligt att du hittar dem både i samma armé.
Igelkotten förklarar, till skillnad från andra övervintrande djur, inga livsmedel på. Har de äter på hösten och fett, så de spara en avsevärd reserv i kroppen. Från första frosten fram till slutet av mars de upprätthåller en oavbruten viloläge. De är böjda mellan och bland bladerbed sina bon. Deras normal kroppstemperatur kan innefatta en betydande minskning av upp till 7-8 ° C. Den farligaste för Hedgehog är inte den sträng kyla, men en mycket lång vinter. När allt kommer omkring, de har ingen livsmedelsförsörjning i sin omgivning.
Eftersom den rikliga användningen av insekticider, det finns färre regler i vårt område och trädgårdar. Igelkotten, som insektsätare, steg Elst dessa gifter i kroppen till en dödlig dos.
(0)
(0)

Kommentarer - 9

I veckor, missa det mer än en månad hade jag två igelkottar i min trädgård. Ett stort och ett mindre. Jag var så stolt och har dem tas om hand. Hade expanderat på Internet tittat på vad de kunde äta och dricka ?? vatten. Jag är säker på att de har ett rede / hade i min trädgård. Varje kväll de kom sant. De senaste dagarna har jag inte sett dem. Finns det ganska tråkigt om det. Ibland kom även in i mitt kök. Var är de nu? Jag tror att med viloläge, men hur vet jag säkert? Tror du att de använder häckar i trädgården som sin plats att sova? Hur kan jag ta reda på om de Idd kvar? Jag saknar dem väldigt mycket! Kan du svara på min fråga? Tack så mycket!

Det går nu en liten igelkott i trädgården. Det går bara och nu äter ett ägg. Hur lång är vintersömn?

Vi har en hedgehog i trädgården. Ska vi lämna bladen i trädgården är så att han kan göra ett bo? Om vi ​​kan sopa bort dem?

Hej, Det finns en igelkott, uppkrupen i ett hål i ett hörn av trädgården vid huset. Det är 10 november. Gör en igelkott på denna gången "viloläge" det i ett hål eller under löven? Du kan ge honom / henne att du är så.

Hur fungerar en igelkott från winterslaap.Is han plötsligt vaknar upp och går på jakt efter mat eller ord han har gradvis wakker.Wij en om det är bra i en katt korg jag har täckt med kokos.In sommar gick han dit för att sova men nu har jag inte vågar för att se om han fortfarande är kvar. Jag ger kattmat på natten och there'm få lite middag, men naturligtvis detta också kan ske genom ett annat djur.

Vi har redan ett par dagar en egelte oss att han ligger i trädgården är fortfarande lever, eftersom han fortfarande andades satte vi förmodligen honom i det höga gräset med några hö när han går in i viloläge / är. Vi vet inte exakt vad de ska göra och om vi kan flytta honom.

Vi har i trädgården igelkotten ide. Snart kommer vi att ersätta stängslet men igelkotten sover bredvid. Nu är vår fråga är om vi ska flytta igelkotten innan vi byter staketet?

Älskar dessa nötkreatur, har länge letat efter en bok, men inte att få. Genom detta sätt hoppas jag att lära sig mer om igelkottar.

Förra veckan hittade jag på vägen en igelkott. Han är mycket väl hopkrupen och absolut inte är skadad. Min fråga är; igelkotten gör övervintra? Han är kall och inte flytta. Är det sant att han inte heller andas under sin dvala. Hos oss uppstår frågan; han är död eller inte? Mycket glad att svara på en u b.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också