Vilken typ av lins för en kraftfull synkorrigering?

Zarah Jakobsson Februari 29, 2016 Hälsa 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Har du starka korrigerande linser nödvändigt? Och du hatar det att en glasbit från ram-minnen? Eller att tryckande känslan av en tung glasögon på näsan? Och inte medvetet väljer för kontaktlinser? Det finns flera praktiska lösningar för människor som gillar att ha bekväma skyddsglasögon som de ser bra ut. Vad söker du efter när du väljer den bästa typen av lins?

Är du stark närsynt eller långsynt?

Om du är mycket närsynt, kan du bara se klart på nära håll. För något större avstånd än du behöver glasögon eller kontaktlinser.
Om du är stark framsynta, kan du i princip i fjärran synskärpa utan glasögon, men du har en nära seende glasögon.
Om du är veertigplusser, dina ögon kan inte så lätt ryms som när du var yngre och du kan behöva speciella glasögon som korrigerar både när och fjärran.

Vad om tjocklek och vikt av linser?

Starkare korrigerande linser, oavsett om du är närsynt eller långsynt, i princip, en mycket tjockare och därmed tyngre än vanligt glas, oavsett om du väljer plast glas eller mineralglas.
  • Glas av plast eller mineralglas?
  • Missförstånd av förhållandet mellan tjockleken och vikten av materialet

Glas av plast eller mineralglas?

Plastglas är på samma intensitet i princip lättare än mineralglas, men i gengäld än plast glas är tjockare. Plast är mjukare än glas och därför repa snabbare. Men å andra sidan kan du välja plastglas som bär en effektiv repningsbeständigt skikt, ett så kallat hård beläggning. Kom ihåg att dessa beläggningsskikten levereras i olika kvaliteter. En beläggningshårdhet är därför inte det andra.
Det faktum att en olycka med glasögon med glas mineralglas, det finns en risk för glassplitter i ögat eller ditt ansikte, är en viktig orsak till varför du trots att mineralglas är tunnare slipning än plast, du brukar för plast Att välja lins.
Om ett barn behöver glasögon, alltid välja i princip glas med plastlinser: risken för glasbrott på grund av sport och spel eller en missriktad handling hos barn är för stor.
Endast vid extrema justeringar av ögat, är du ibland tvingas förlita sig på mineralglas, plastglas, eftersom det är mindre lämpligt. Men i de flesta fall en plastglas är också för personer som behöver allvarliga minus eller plus linser eller progressiva glas, ett bra resultat.
Förresten, om du vill ha en gränslös eller delvis garnityr ram, är du alltid beroende av plastlinser.

Missförstånd av förhållandet mellan tjockleken och vikten av materialet

Det verkar vara uppenbart att tunnare glas alltid väger mycket mindre än tjockare glas. Men det är inte fallet. Som noterades ovan mineralglas med samma korrigerings styrka som plast, även om glas är tunnare än plastglas, men fortfarande väger tungt.
Inom plast linser är det skillnader i vikt. Sålunda är det ett missförstånd att som en extra tunna plast kristall har ungefär hälften av tjockleken hos en standardglas av plast som har samma styrka, väger det också bara halv av vikten av sådana standard plast, glas. Så ?? s extra tunt glas plast väger visserligen mindre än en standardglas av plast, men skillnaden är inte chockerande stor. Men eftersom varje liten bit hjälper, det är definitivt fortfarande värt att gräva i de olika typerna av extra tunna glas.
Lyckligtvis finns det ännu fler möjligheter att vikten av ett par glasögon för att hålla så låga som möjligt. Tänk på att välja en viss modell glasögon.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha