Vilken behandling för att lugna allergier?

Vilken behandling för att lugna allergier?

Rinnande näsa, rinnande ögon, kliande hud ... Från hösnuva med hudreaktioner, de primptemps i höst behandlingar finns för att effektivt lindra allergier.

Allergisk rinit och hudrelaterade reaktioner på svider har något gemensamt: frisättningen av histamin och inflammatoriska ämnen. Det verkar efter en sensibiliseringsfas med allergen: damm, djurhår, kvalster eller pollen är ansvariga för den berömda hösnuva.

Symptomen varierar att störa sömnen: nysningar, rinnande näsa, nästäppa och ibland klåda i ögon och rinnande ögon. Det första steget att ta är att ofta tvätta sina näsgångarna och ögonen med koksaltlösning för att ta bort så mycket allergen. Parallellt en nasal lösning och / eller ögondroppar lugna hållbart.

Vilka behandlingar mot hösnuva?

Nasala lösningar innehållande natriumkromoglykat förbättra måttliga symtom: nysningar och rinnande näsa. Vid svåra besvär, är en kortikosteroid nasal allmänhet effektiva, men orsakar mer biverkningar. På lång sikt, icke-läkemedelslösningar värt att försöka.

För att snabbt lindra allergisk konjunktivit krisen, välja ett antihistamin ögondroppar. Andra ögondroppar överens relä eller omedelbart om obehag är måttlig.

Hur för att lindra allergiska hudirritationer?

Efter avlägsnande Stinger och eventuell desinficering, antihistamin eller topisk kortikosteroid kräm lindrar klåda, rodnad och / eller svullnad eller nässelutslag små lokala liten omfattning.

Dessa behandlingar är lämpliga vid irritation på grund av kontakt med livsmedel eller av en livsmedelsprodukt, ett plagg ... Alla de allvarligaste yttringar - ödem utvidga, sjukdomskänsla, andningssvårigheter - är brådskande och kräva läkarvård.

När du använder ett oralt antihistamin?

När lokala behandlingar inte lindra nog indikerade en oralt antihistamin. Loratadin eller cetirizin molekylerna är föredragna eftersom få lugnande medel.

Vid hösnuva, tillsammans med pseudoefedrin, ett avsvällande medel, är intressant, särskilt om nästäppa är pinsamt.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha