Vilka typer av täljsten finns det?

Täljsten är ett mycket populärt sten bland skulptörer och för användning i och runt huset. Stenen är skyldig sin popularitet till det mödosamma naturen. I synnerhet är den milda kinesiska täljsten mycket välkänd och används flitigt. Men ... det finns många andra arter som alla är lika speciell!

Steatit

Täljsten är också känd under namnet täljsten eller täljsten. Denna sten är mycket populärt på grund av sin mjukhet och olika färger. Stenen finns över hela världen och finns även i Nederländerna stenar från olika länder. Stenarna kan vara mycket olika, inte bara i färg utan också i viss hårdhet. Färgen på stenen kan ses genom att gå med en våt svamp över berget. Observera att det finns en naturlig produkt som täljsten! Det finns hårda kristaller kan sitta i stenen och sten från alla stenbrott kan vara olika. I den här artikeln diskuterar olika täljsten diskuteras från hela världen kommer till Nederländerna. I allmänhet är följande riktlinjer med avseende på hårdhet taken:
 • Ju mörkare färg, desto svårare
 • Hur mer dammig utsidan av sten, det mjukare

Kinesiska täljsten

En av de mest kända sorter av täljsten är den kinesiska täljsten. Det är en mjuk sten och lämpar sig för nybörjare och barn. även avancerade till foten väl med större stenar. Stenen är lätt att bearbeta med enkla galler och inte kräver elverktyg nödvändigtvis vara inblandade. Det är inte nödvändigt att hugga i täljsten, med en god kvalitet rasp kommer att arbeta snabbt. Med chop du löper stor risk att delar av stenen hoppa, eftersom stenen är ganska porös. De färgvariationer som förekommer är: från ljust till mörkt grön, vit, rosa, svart, olika kombinationsfärger

Brasilianska täljsten

Efter att det kinesiska täljsten brasilianska täljsten är den mest populära. Dessutom är brasilianska täljsten ganska mjuk och lätt att arbeta med enkla galler. Stenen är vanligtvis mindre och kompakt i motsats till kinesiska täljsten, är det möjligt att skära stenen. Förutom kinesiska täljsten brasilianska täljsten är en perfekt sten för nybörjare skulptör. För avancerade skulptörer stenar av större storlek finns. Stenen finns mest i jordfärger, såsom olika typer av brunt och grönt.

Irans täljsten

Täljsten från Iran under flera år på marknaden. Stenen har en ökande popularitet och en mycket stor mångfald. I synnerhet kan hårdheten variera med sten och det är därför lämpligt att köpa med en rasp att testa stenen. För de hårdare stenar rekommenderas kvalitet fragmentering, såsom Hazel. Stenarna är genom att hugga bra kompakthet och lätt att bearbeta det sättet. Varje gång när nya utgrävningar finns nya färger visas. Färger som bildar på marknaden i Nederländerna är röda toner, orange toner, lila, svart och grönt.

Indiskt täljsten

Den täljsten i Indien är i allmänhet en hård slag. Denna sten är inte rekommenderas för nybörjare, men avancerade skulptörer stenen är en trevlig övergång till hårdare bergarter. Även indiska täljsten är ganska kompakt och kan variera i hårdhet. Det är lämpligt att använda bra kvalitet galler och hugga stenen. Stenen blir allt vanligare i Nederländerna och importeras av olika skulpturer och keramik affärer. Färgerna på stenen kan vara kolsvart, djupt grönt. Genom dessa mörka färger, är stenen i allmänhet svårt. Färgerna är olika för varje last med nya utgrävningar kan också skapa nya färger.

Tips om att köpa

 • Ta stenen våt att se den slutliga färgen
 • Tänk på vad hårdhet du vill
 • Kontrollera med säljaren för att hårdhet
 • Ta en liten raspje dem att bestämma hårdheten själv
 • Ta dig tid när du köper för att bestämma vad du kan med en sten

Tips om behandling

 • Använd med hårdare stenar kvalitets raspar
 • Försök att arbeta i naturen
 • Bär skyddande munskydd
 • Chop endast i kompakt sten
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha