Vilka typer av madrasser finns - Att välja en madrass

Annele Åhlund September 1, 2016 Hus & Trädgård 109 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sängkläder består av en bra säng bas och en välsittande madrass. Det finns olika typer av madrasser till salu. Vilket du ska välja att vara bekväm? Rätt madrass är en personlig fråga. Så du har hårda och mjuka madrasser, tjocka och tunna, och speciellt för människor som svettas en hel del på natten.

Vad är en bra madrass?

Kort sagt, en bra madrass, madrassen där du kan mycket bekvämt beläget. Du känner på morgonen när du vaknar optimalt utrustad. En bra madrass stöder hela kroppen. Om ni insisterar på är sedan deformera madrassen något i form av din kropp. Dessutom är madrassen av ventilationsförmåga viktigt att fukten släppas ut.

Livslängden på en madrass

En bra madrass är tio år med. Regelbundet genom madrassen att vända dig kan förlänga dess livslängd. Eftersom du är ofta belägna vid antagits under tiden på fjäderkraft. Detta gör att din kropp är mindre bra stöd och du ligger mindre bekväm. Man kan också se det när madrassen behöver bytas ut. Det finns långsamt ett hål i madrassen. Om du vända madrassen regelbundet kan du låta bära jämnare på båda sidor.

Typer av madrasser

Det finns många typer och storlekar av madrasser. Följande fyra är de vanligaste formerna:
  • Polyuretanskummadrasser
  • Fick Suspension madrasser
  • Latex madrasser
  • Minne skum madrasser

Polyuretanskum madrass

En polyeter madrass tillverkad av ett syntetiskt skummaterial. Avgörande för liggande komfort denna madrass är densiteten. Ju högre densitet desto mer bekväm madrassen ligger. Denna typ av madrass är ganska billigt och har blygsamma stöd för din kropp när du ligger på det.
En polyeter madrass kan bäst användas i kombination med en ribbotten eller en sängbotten. Du kan också använda den här typen av madrass på en plan yta. En elektrisk jord tillhör också möjligheterna.

Resårmadrass

En ficka resårmadrass består av många fjädrar som sitter inne i madrassen. Fjädrarna rör sig oberoende av varandra, så att liggkomforten är hög. De faktorer som har inverkan på komforten i madrassen är:
  • Antal fjädrar
  • Tjocklek av tråden av fjäderstål
  • Antal varv hos fjädern
  • Typ av täckskikt och tryckfördelaren

Antal fjädrar
Mängden av fjädrar i madrassen ger komfort. Ju fler fjädrar är inne i mer bekväm är madrassen. Fjädrarna säkerställa god flexibilitet av madrassen och den riktiga tryckfördelning.
Tjocklek av tråden av fjäderstål
De välkända komfortzoner en madrass som skall göras med hjälp av olika våren tjocklek. Genom tunnare och tjockare fjädrar som skall behandlas på ett visst sätt i madrassen zonerna uppstår bekvämt för höfter, axlar och rygg.
Antal varv hos fjädern
En fjäder är sammansatt av ett antal slag. Ju fler lager finns det en fjäder, desto större är fjäderkraften hos fjädern. Ett högt antal slag innebär bättre stödja kroppen.
Typ av täckskikt och tryckfördelaren
Det finns olika typer av täckskikt. Dessa är: PU-skum, HR-skum, latex eller minne skum. Detta skikt gör att vikten av din kropp är väl fördelad över madrass. Tryck delaren är placerad under täckskiktet. Detta skikt bibehåller fjädrarna mot och ger en god fördelning av vikten över fjädrarna. Det finns två typer av tryck distributörer. Dessa är: viltmat och nylon rutnät.
En ficka resårmadrasser har god ventilation på grund av fjädrarna, så mycket utrymme i madrassen där. Denna typ av madrass kan kombineras med någon typ av sängbotten. Den bästa kombinationen som ger mest komfort med en ribbotten, bottenplatta eller en sängbotten.

Latex madrass

En latex madrass består av naturgummi och syntetiskt gummi. Denna typ av madrass är mycket flexibel och ger därför bra stöd för din kropp när du sover. Dessutom kan denna typ av madrass har komfortzoner. Dessa skapas genom vertikala kanaler i madrassen byggas in, gör din kropp på rätt ställen kommer att få ytterligare stöd.
En latex madrass andas väl så att fukten borta. Det ger dig optimal komfort från kombinationen av madrassen med ett spaltgolv eller en maträtt. Du kan också använda den här typen av madrass med en plan eller elektrisk jord. Ett nät bas är inte lämplig i kombination med en latexmadrass.

Memory foam-madrass

Ett minne madrass kallas NASA madrass. Detta beror på att denna typ av madrass består av skum som ursprungligen utvecklades av NASA. Denna madrass har en hög komfort. Eftersom skumlagret bildar madrassen överensstämmer med din kropp när du ligger på det. Madrassen tar sin ursprungliga form om du inte är där längre. Minnet madrass har komfortzoner. På grund av de vertikala kanalerna inne i madrassen stiga till komfortzoner.
Ventilationen av ett minne madrass är bra på grund av den öppna cellstrukturen hos skummet. Du kan använda denna madrass men till en sida, eftersom botten av madrassen består av ett skikt av HR-skum. På toppen är ett lager av minne skum. I grund och botten denna typ av madrass som lämpar sig för alla typer av sängbottnar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha