Vilka är de mest hälsosamma grönsaker? Broccoli och kronärtskocka

Om du vill titta på din linje och samtidigt vill äta hälsosamt, det finns många möjligheter. Vissa människor sätter sina förhoppningar om kosttillskott att hålla sig frisk eller droger för att sänka kolesterol. Men detta är inte ett krav, eftersom de flesta grönsaker innehåller allt som krävs för att hålla sig frisk. Moder Natur har sett till att grönsaker innehåller vitaminer och andra ämnen som skyddar mot sjukdomar. Broccoli, kronärtskocka, morötter och många andra grönsaker innehåller många positiva näringsämnen de borde vara en del av allas kost, och detta på ett mycket regelbundet. Här är de mest hälsosamma grönsaker från vårt kök.

Broccoli

Vitamin A, B, C, E och K
Broccoli anses vara den mest hälsosamma av alla grönsaker. Broccoli innehåller bland annat vitamin A, B, C, E och K. Dessutom innehåller kalcium, magnesium, zink, järn och koppar. Men den främsta fördelen med denna grönsak är förmodligen förekomsten av sulfarofaan, en kemikalie som förhindrar magsår och hjärtproblem.
Osteoporos
Sulfarofaan fördröjer också cellskador i kroppen och orsaka åldersrelaterade sjukdomar förebyggas som benskörhet och tilltäppta artärer. Vidare hjälper denna grönsak också för att förhindra astma och andra luftvägssjukdomar. Slutligen, broccoli också den mest fiber rik livsmedel, så det har en positiv effekt på matsmältningen och tarmrörelser.

Spenat

Ström
Sedan urminnes tider har spenat en positiv klang när det gäller styrka och hälsa. Tänk bara på seriefiguren Karl-Alfred som var starkare för varje gång han drog öppna en burk spenat. Spenat innehåller mycket vitaminer, såsom vitamin A, B, C och D. Den innehåller också folsyra, betakaroten, järn, magnesium och kalcium.
Immun
Detta säkerställer att spenat bidrar till att stärka skelettet, immunsystemet är starkare, och blodtrycket håller stabil. Dessutom skyddar spenat mot cancer och kommer in i hornhinnan mot degeneration. Eftersom spenat låg i kalorier, det har också sina fördelar för din linje.

Tomater

Talrika vitaminer
Tomaten togs av spanska upptäcktsresande från Sydamerika till Europa, där det blev en av de mest populära grönsaker. De egenskaper hos tomat återfinns i närvaro av ett stort antal vitaminer: vitamin A, kan B och C. Även ämnen såsom kalium, fosfor och magnesium finns i tomat.
Lykopen
Den största tillgången av tomat är förmodligen ämnet lykopen, en växt pigment som ger den röda färgen av tomat och skyddar kroppen från de skadliga effekterna av kväveoxider, som producerats under mer av avgaser. Kväveoxider kan orsaka lungcancer.

Morötter

Den största tillgången av morötter är att de innehåller betakaroten, det ämne som ger den orange färgen. Ju mörkare roten, desto mer betakaroten den innehåller. Detta ämne omvandlas i kroppen till vitamin A, vilket är bra för huden och ögonen.
Vitamin A garanterar bland annat att dina ögon anpassa sig till mörkret. Till exempel om du lider av nattblindhet, då detta har att göra med en brist på vitamin A. Morötter mat är nyckeln.

Rödkål

I århundraden kol äts på grund av dess medicinska befogenheter dessa grönsaker, inte så mycket på grund av sina kulinariska egenskaper. Det kan dock rödkål - förutsatt en lämplig beredning - har en kryddig, söt smak. Rödkål är full av goda egenskaper för hälsan: vitamin A, B och C. Dessutom har rödkål magnesium, kalcium, kalium och svavel. Rödkål har positiva effekter på cirkulationssystemet, tarmfunktionen och har en stärkande effekt på benen. Dessutom denna grönsak hjälper också mot eksem och få en frisk hy därifrån.

Lök

Antibiotikumet effekten av denna grönsak har varit känd i århundraden. Redan vid tiden för det gamla Egypten använde lök i köket. En lök innehåller mycket quercetin, en av de mest kraftfulla naturliga vegetabiliska antioxidanter. Lök innehåller mycket vitamin B och C och kalcium, fosfor och kalium. Denna grönsak skyddar mot infektion och mot hjärtsjukdomar. Den kraftiga smak och lukt kommer från eterisk olja, allicin, som du också få tårögd. För att undvika detta, är det bäst att använda en vass kniv när du klipper din regelbundet med vatten överfyllda sent.

Kronärtskocka

En av styrkorna med kronärtskocka är att det innehåller fibrer som ger bra transit. Dessutom ger kronärtskocka god absorption av mineraler i kroppen. Extrakten av bladen kan användas för att motverka gulsot, anemi och arterioskleros. Enligt vissa skulle kronärtskocka också stimulera sexuell aptit, men innan att det inte finns några vetenskapliga bevis. Du behöver bara se upp för är att endast den köttiga undersidan av knappen och nedre bladen är ätliga.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha