Vilka kryddnejlika och hur hälsosamt är det?

Kryddnejlika i holländska köket att tänka nästan borta, medan det har verkligen inte alltid varit. Vi arbetar mycket med och försegla de rätta angelägenheter. Frågan omedelbart om detta stämmer. Men vad är egentligen kryddnejlika, hur man tillämpa den, för vad och vad hur hälsosamt är det?

Basen

Kryddnejlika är en krydda som har sin grund i torkad form. Det är fortfarande stängda blomhuvuden av kryddnejlika träd, kallas officiellt Syzygium aromaticum. Det är en cirka 1 cm lång stjälk med en blomknopp.
Kryddnejlika har en mycket distinkt smak dominerande och du bör hålla det. Den har fått sitt namn från sin form som liknar en spik eller spik och det faktum att det är en ört. Det var i Indonesien och Kina i århundraden kända.
Var kommer det ifrån?
I Nederländerna har det blivit känt vid tidpunkten nederländska i dåvarande Nederländska Ostindien rådde. Samtida Indonesien är också den största producenten av kryddnejlika, men används också själv generöst för tillverkning av kryddnejlika cigaretter i den egna produktionen. Då Madagaskar är också en stor leverantör och sedan Tanzania, Sri Lanka och Komorerna.
Vackert träd
Vill du kryddnejlika inte uttryckligen gäller, kan du fortfarande njuta av trädet. Den kruidnagelbom är ett vackert träd med tät förde fram blad och blommor som hänger i vackra klasar i slutet av grenarna. Skulle du går att tillämpa den, då måste du ha tålamod. Kryddnejlika träd är en långsam odlare, du är nämligen snart ?? s sex år senare innan den kan skördas. Fördelen är att trädet kan vara mycket gamla och mannen kan överleva.

Ansökan i köket

Möjligen kryddnejlika mest känd som en framstående ingrediens i kakor. I köket kan vi också känner till den berömda gryta med nötkött, kött vad ska garn i fred och där du ska ta din tid. Smaken av nötkött är mycket mer intensiv om du låter det dra klöv ett tag. Först när betjänar kryddnejlika kan kasseras.
Kryddnejlika är för övrigt även för grönsaker som rödkål och några kryddnejlikor i viltkött också göra mer än bra. Mindre känt är kryddnejlika i vin, men också eftersom det används som en ingrediens. Tänk på vår glögg eller tyska Glühwein.

Hur friska är det?

Bedövningsmedel och antiinflammatorisk
Kryddnejlika olja används ibland som bedövningsmedel, detta hände i det förflutna när en kryddnejlika i en smärtsam plockning knivhöggs. Idag används det något annat, men till exempel vid wortelkanaakbehandeling fortfarande administreras genom som narkotika.
Kryddnejlika är inflammation i världen och kan minska vissa symtom. Symtom som reumatism, intestinala störningar, men också den gamla muskelsmärta.
Ämnet är också eugenol i kryddnejlika och är ett ämne förorenande toxiner, garanterar det också att kroppen befrias från gifter.
Tillämpning
För tandvärk är en bra tre till fyra gånger om dagen bara tugga på en kryddnejlika. Dessutom hjälper det också att fräscha andedräkt.
I form av kryddnejlika olja, kan du göra på en sockerbit, och att ett par gånger om dagen för att läggas på tungan och tas upp till dig. Men du kan också införliva den i massage.
Naturligtvis kan också vara i form av kryddnejlika matlagning och dra te, som skall bearbetas. I det fallet, ett par koppar dryck per dag.
Vitaminer och mineraler
Du behöver inte mycket för att få vissa vitaminer och mineraler. Kryddnejlika innehåller:
  • Vitamin C
  • Vitaminer K
  • Kalcium
  • Magnesium
  • Mangan

Slutligen

Kryddnejlika är bra att passa in i köket för att göra mat godare, är verkligen en hälsosam ört för kroppen. Dessutom är det också en vacker träd. Så du kan njuta av på flera ytor.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha