Vilka färger kan kombinera väl med varandra?

En trevlig skjorta köpt i en slående färg? Jättekul, men kom hem vet hur ofta händer det att du är desperat framför din garderob: Vad passar nu fint med den här färgen? Här är några tips som hjälper dig på vägen.

Color Wheel

När kombinera färger ser bäst att vända sig till färgen i färgcirkeln framför basen
De primära färgerna röd gult och blått primärfärgerna, en blandning av dessa färger skapar de sekundära färger. Sedan finns det tertiära färger, det är de färger som skapats genom att blanda primära och sekundära färger. Den motsatta justera färger i färgcirkeln i allmänhet, alltid tillsammans. Även närliggande färger i den yttre ringen är lätt att kombinera.

Kombinationer

 • Blå kan fint med orange, grönt och lila, om än i dämpade färger.
 • Rött är ofta vackra i grönt, lila och orange
 • Gul kan kombineras med grönt och orange. Lila ser bra ut i gult i små mängder, såsom tillbehör. Gult passar också fint med guld toner.
 • Grön: fallet med en nyans som förekommer i naturen, är nästan alla färger kombinera bra. Blått och gult böter, rött eller ros alltför trevligt, om en naturlig nyans.
 • Purple: Detta passar i gult, återigen i små mängder, till exempel som ett tillbehör eller en kant av en blus under en jacka.
 • Inte alltför ljust orange med gult eller rött är bra. Brun med orange passar bra. Blå i små mängder passar också i orange.

Helst inte:
Rött, blått och gult inte passar så bra ihop.
Lila, grönt och orange är inte en vinnande kombination.

Brunt, svart, vitt och grått

Färgerna brunt, svart och vitt och grått är neutrala färger.
Med brun kostym alla färger som också förekommer i naturen i den här färgen. Kom ihåg att ljuset är bäst med ljusare nyanser kan kombineras och mörka bättre med ljusare färger. Svart och vitt kan alltid brun.
Svart, vit och grå kan kombineras med varje färg. Detta gäller även för denim.

Tips

 • Trevlig sticker ut? Gå till bang! Välj till exempel ljust rosa eller ljust gul med svart.
 • Vackra monter sker också i grått med ljust gröna eller röda.
 • En härlig kombination med mörkbruna accenter. För män: en mörkblå kostym med bruna skor och en matchande bälte.
 • Det är också viktigt att komma ihåg att grundfärger kan kombineras med en varm underton bäst med varma färger och kalla färger bas bör också kombineras med coola färger för bästa effekt.
 • En bok av färgkombinationer vackert skildrar: 2000 färgkombinationer Garth Lewis. Denna bok visar dig hur färger stå tillsammans och hjälper dig att göra ett val.

Personlig smak

Naturligtvis kombinera färger en fråga om personlig smak. Det kan vara så att du bara medvetet välja en kombination som ovanstående riktlinjer skulle kollidera med varandra, för att du vill stå extra, eller för att det råkar vara på modet. Till exempel är 2011 det år då färgblockerings trenden. Det är konsten att kombinera exakt kolliderar färger tillsammans.
Det kan vara så att en dag du känner att du måste klä mycket sprudlande och färgstarka, och häromdagen lite mindre iögonfallande att vilja gå. Lita på när du väljer färger för dina känslor, då är du oftast bra.
(0)
(0)
Nästa artikel Kungsfiskaren

Kommentarer - 21

Kan du kombinerar en grå / ljusgrå jeans med beige boots?

Kan du kombinerar mörkröd gymnastikskor med en militärgrön skjorta?

BesteHet har lång dilemma, men kan vara mörk som marinblått kombinera med zwart.Ene säger att det gör andra niet.Of är absolut inte done.Neem nu ett par jeans som bär svarta pullOf svarta byxor med mörkblå tröja hälsningar julie

Jag köper en hatt för en flicka och de gillar att det är en färg som i hennes ögon och hår, mörkbrun, och hennes jacka, mörkblå kostymer. Jag egentligen bara har ingen aning om vilken färg matcher. Vet du vilka färger passar det?

Hej, jag kommer inte ut. Jag har en solid kort lila klänning. Och silvernitar på axlarna. Jag TAUPE tossor. Men vilken färg strumpbyxor är vacker? Lättare lila strumpbyxor eller taupe? Eller heller, men en annan färg tights och stövlar? Och vilken färg är ganska ok att låta retur tillbehör, nagellack. Håll tyst eller för pop? redan mycket vänligt tack, Judith

Hej, jag har en brun byxor men vet inte vad jag kan med det combineren.Groetjes Chloe

Hej, jag köpte en blåsig höst blommig gul kjol, men jag vet inte vad jag kan bära den på! Och jag gillar inte vit shirts.wat kan passa in här?

Jag har röda byxor och en grå-grön väst, gör som passar?

Jag jobbar på en samling av armband och vill ha en rolig sommarlinje maker. för vilka färger ska jag gå?

Heyy super trevlig sida som du har skapat och super bra information :-) bara en fråga: har gått ett tag sedan jag köpte ett par rosa skor vars färg är någorlunda ljus. dessa har aldrig burit den eftersom jag verkligen inte vet vad jag har att kombinera dem. det är bra att jag härmed aandoe svarta byxor och en svart t-shirt? Eller är det bättre för mig den här svarta byxor aandoe eller annan färg tshirt eller vice versa? Hälsningar Eliza

Jag köpte en gul jacka, vad eller vilken färg byxor kan du kombinera bäst att ta itu med det? Jag har också nyligen köpt en röd byxor. kan sedan matchas med något apelsin?

Jag för en bröllop en lila klänning till strax ovanför knät. Vilken färg pumpar och accessoarer jag ta det här? Jag tänkte, även om jag tvivlar på rött för blått. Jag skulle vilja ta mina tillbehör i samma färg som mina skor. Vad tror du? Tack för din kommentar! Hälsningar Ellen

Hej Jag kanske har en dum fråga, men jag köpte en röd byxor under försäljning och jag vet inte riktigt vad man ska ha med den. Jag hade redan tänkt på en lila skjorta med kanske en brun tröja? Någon som har några tips?

Hej, trevlig plats. Bara jag har en fråga: Vilken färg passar i mörkblått är en jongen.Groetjes Demi?

Jag hade en fråga jag har fått en ljus rosa kavaj, men jag är inte säker på vad jag kan göra för att sänka. Jag vet bara att det finns svarta kostymer under, men annars vet jag inte. Jag har problem med att kombinera, eftersom jag brukar gå i svart och jag vill göra något annat, som jag menar med färger. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig.

Jag är faktiskt mer av en vraagje.we arbetar i ett hem där det finns beige stenar och ekmöbler. Vi letar efter en färg som passar fint in här för muur.iemand någon idé?

Kan jag få mina röda stövlar under min ljust rosa skjorta?

Hej Demi, Mörk kombinera för en kille Det finns många möjligheter, till exempel: Jean WitGrijsLichtblauwOranjeRoodGroen Black Cognac färg turkos khaki lila och rosa, men det är mer för själv ;-) Lycka Hälsningar, Ellen.

Hej Miranda, vrida roligt, ljust rosa Tja riskabelt ... Inte svårt att combineren.Als du har tarmar, du går för färg blockering: ljust rosa vackra exempel på en mintgröna byxor med en vit skjorta under. Också på en ljusare grön färg byxor betyder goed.Wat försiktig? Ett gräddfärgat eller beige byxor eller rok.Donkerblauw eller ljus är inte verkeerd.Ga annanstans för en kjol, byxor eller blus i en utskrift där samma färg rosa inzit.Als du helt inte ihåg, du kan alltid falla tillbaka på de välkända jeans, trevliga casual.Succes, bra pop.

Hej Danny, så hårt på jobbet. Stor, då kan du hem till dina smak inrichten.Kleuren inblandade i beige kostym ... Det beror lite på vilken typ av ekmöbler du har. Är ljus ek eller mörk ek? För beige vad man ska ge en svalare motsvarighet, jag tror turkos fina kostymer. Google återigen "turkos". I färg visas bilden när brunnen är direkt. Du kan också välja en vägg i en något ljusare färg för att måla och resten neutrala houdenIn princip är en ganska neutral beige färg, som många kostymer. Men skulle jag ge färgen en cool motpart, en trevlig skarpa solbränna, annars blev snart ett lite tråkigt Ta ut vilken färg kort på en järnaffär, kan du titta hemma vad som är bäst staat.Succes!

Tirza Hej, Wow, vågar du pop zeg.Gewoon! Rött och rosa är nära varandra, så det verkar inte probleem.Nog kul när du kombinerar det med andra röda accenter, såsom en vacker röd armband, halsband, rött bälte. Då färgerna är ännu vackrare på elkaar.Succes!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också