Ávila, den högsta staden i Spanien

Avila ligger på platån av Meseta ?? ??. Med en höjd på 1130 meter är den högsta staden i Spanien. Men det är heller ingen topp, har en intressant historia som går tillbaka till Prehistoirie. Men bara dess massiva stadsmuren, som fortfarande i stort sett intakt, är värda ett besök.

Historia

Förhistoria
Namnet på staden Ávila har sitt ursprung i stamkultur av folk som har bott i området runt den i förhistoria. En av dem, Vettonen, kallade det ?? Óbila ??, som betyder "högt berg". Det måste ha börjat som en "castro". I det sjunde århundradet före Kristus var det redan en fästning, som var av stor betydelse.
Romartiden
När romarna tog makten -som för övrigt utan större motstånd gebeurde- ändrade detta namn ?? Abila ?? ?? Eller ?? Abela. En del av den muromgärdade delen av staden, vägarna, vissa mosaiker och Grand Place är reliker från den eran. Strukturen för centrum av Avila påminner denna period. Som har den typiska formen av städerna, som praktiseras av romarna i Hispania ?? verkligen ?? byggdes: en rektangulär kontur, med två huvudgator, som skär varandra i rät vinkel mitt i staden. Om de ursprungliga defensiva block tillsammans med den medeltida ringmuren, vi erkänner de romerska ingångarna till hamnarna i San Vicente och Gonzalo Dávila.
Visigoterna
I tiden av visigoterna, som aflosten romarna, Ávila var en av de viktigaste strategiska fästen. Förutom att staden hade förmodligen en religiös bidrag av stor betydelse, vilket framgår av de få återstående dokument på rådet av Toledo, som nämner biskopar i Abela. Under dessa år, för att vara exakt, i 687, var klostret Santa María de la Antigua "grundades. Denna blandade kloster har varit öppen fram till invasionen av morerna. Santa Leocadia, dotter till kung Wamba, är begravd där. Det finns också graven av Severiano, en VÄSTGOT Duke. "San Pedro kyrka hittade fler gravar.
Närvaron av morerna
Under de första åren av den moriska invasionen såg både de nya härskarna som de kristna som ville återta sitt land, staden som en strategisk punkt. Alfonso I och hans son Fruela har varit i staden under olika räder utan vistas där, dock. Deras avsikt var snarare att förstöra moriska befästningar och plundra, och att föra invånare i staden till Asturien. Detta var rent praktiska skäl: det fanns arbetskraft som behövs i landet. Genom alla dessa razzior och strider området snabbt avfolkades. Morerna var egentligen inte intresserad av den relativt karga området, annat än som en buffertzon.
Reconquista
Efter 1085, då Toledo återerövrades var Raimundo de Borgoña, son till Alfonso VI, order om att återbefolka den återvunnen mark och sörja för försvaret. Så det fanns väggar byggda kring ett antal städer, bland annat till Ávila. Eftersom Reconquista ?? ?? snabbt närmar sig mer och mer mark för själva återfick staden försvann från mitten av den kristna delen av Spanien och förlorat sin framträdande roll.
Efter medeltiden
Runt femtonde och sextonde århundradet ökade prestige Ávila enorma, som hade att göra med Isabella av Kastilien det föddes 1451 och att tidpunkten för hennes kungadöme hon ofta rest tillbaka med henne domstol. Det var således besöks av många framstående litterära och religiösa personligheter av tiden.
Santa Teresa de Avila
Teresa Sanchez de Cepeda y Ahunada, känd som Samta Teresa de Avila, eller Santa Teresa de Jesús, en berömd helgon, mystikern och poet, föddes 28 mars, 1515 i Ávila, dotter till konverterade judar. En legend säger att en ung flicka redan konstaterat att det inte fanns mycket att vinna ära för martyrer och därför tillsammans med sin bror Rodrigo planen hade fångats gå till moriska sektionen och där för att dö martyrdöden. När de två barnen fördes av sin farbrors hem, en gråtande Rodrigo Teresa skyllde detta fällt. Tjugo år senare, den 2 november, 1535, var Teresa utan samtycke av haa rvader nunna i klostret La Encarnación. Från 1538 var hon tvungen att lämna klostret på grund av en sjukdom igen varefter de skulle så småningom falla i koma i tre år. Efter hennes mirakulösa helande, skulle Jesus visas i 1556 för henne, som gav henne namnet "Santa Teresa de Jesús. År 1562 blev hon övertygad om att hon behövde för att reformera Karmelitern Order och därför lämnade klostret.
"Det incorrupte hjärta och arm Santa Teresa
Efter döden av Santa Teresa, år 1582, var hon begravdes i klostret La Anunciacion 'Alba de Tormes, en stad i provinsen Salamanca, som ursprungligen kom från hertigarna av Alva. Men de ville föra henne tillbaka snart Avila, hennes födelseort, och upptäckte vid utgrävningar att kroppen av mystikern var fortfarande intakt. En arm var avskurna från kroppen, som hölls som en relik i klostret. Därefter drogs kroppen överföras. Efter tillkännagivandet av detta mirakel, det var en kamp för kroppen, efter påven beslutade att det var tvungen att återvända till Alba.
Nu är hjärtat och armen i klostret museet och kroppen under huvudaltaret i klosterkyrkan, men inte utan vissa andra kroppsdelar togs från, bland andra, som i Rom, Lissabon och Ronda hamnade. Hennes högra hand togs av General Francisco Franco som en talisman under sina kampanjer i det spanska inbördeskriget. Franco hålls också rätt ringfingret som privat egendom. Dessa hade fortfarande ringen av helgonet.
Moderna tider
I sjuttonde och artonde århundradena föll Ávila i förfall och hade knappt 4.000 invånare. Men i det tjugonde århundradet var det återigen tillväxt i staden, tack vare konstruktionen av en järnväg till Irun som centrala och norra Spanien få kontakt med mer vardagliga Frankrike. Avila var en av de stationer där den linjen stoppas. Dessa nya kontakter med utländska namn betyder inte att Avila förblev en landsortsstad, med en mycket konservativ bourgeoisien. Det kan därför hända att under det spanska inbördeskriget, säte för anhängare av den kronprinsen Alfonso i Ávilña. Således också, den första regering som bildades av rebellerna i Kastilien. Redan 1936, i början av inbördeskriget, regering andra republiken där förlorat allt sitt inflytande och staden kom i händerna på rebellerna i Franco.
Idag Ávila är en växande stad med ett historiskt centrum och modernare stadsdelar runt muren. År 1985 staden fanns med på Unescos lista över världsarv.

Sevärt

Stadsmuren
Avila har alla städer i Europa, kanske bäst bevarade stadsmuren. De är två och en halv kilometer lång, tolv meter hög och tre meter tjock. De har också nio portar, varav de viktigaste är "Puerto de San Vincente" och "Puerto del Alcázar'zijn och nio bastioner och torn. Höljets vägg är formad som en trapets. För byggmaterial avlägsnades från de gamla romerska begravningsplatsen inne i staden, och resterna av romerska och VÄSTGOT stadsmuren. Stenen är grå och svart granit, men det fanns också tegel, murbruk och kalk används.
"Las Cuatro Columnas '
Från "Las Cuatro Columnas" eller "Los Cuatro Postes" är att skåda en vacker utsikt över staden Ávila och stadsmuren. Det ligger på vägen till Salamanca. År 1566 byggdes för att ersätta en tidigare byggnad ritning för att hedra San Sebastián. Enligt legenden, här barnen Teresa och Rodrigo har hittats av sin farbror vandring till den moriska landet.
Klostren i La Santa ?? ?? och ?? La Encarnación ??
Hemma hos familjen Santa Teresa var klostret La Santa 1636 ?? ?? grundat. Det är rummet där hon föddes, öppna för besökare, men det är nu ett kapell. En del av den tidigare köksträdgård, som var en del av det ursprungliga huset fortfarande existerar. En barockkyrkan byggdes i form av ett latinskt kors med en enda skepp.
Dessutom Mulu är klostret La Encarnación ?? ??, som grundades 1478. Santa Teresa tillbringade en stor del av sitt liv som en nunna på. Cellen där helgonet har sovit i år, finns det fortfarande före liksom olika artefakter från hennes tid. Klostret är också konfessionella av Juan de la Cruz. Denna andliga och heliga kom också från Ávila -alhoewel från en by i samma provins, som kallas Fontiveros- och var stöttepelaren i Santa Teresa i hennes religiösa företag. Ryktas att de hade ännu mer än bara en nära vänskap. Deras dikter är ibland så tvetydiga att de båda kan ses som härrör från deras hängiven kärlek till Gud och en passionerad kärlek till varandra. Den mest kända verk av Johannes av Korset är Cantico Espiritual ?? ??, anses vara en av höjdpunkterna i spanskspråkiga poesi från den perioden.
Domkyrkan
Domkyrkans datum från slutet av tolfte århundradet och byggdes troligen med en konstruktion av arkitekten Fruchel. Lang är tänkt att byggnaden i 1091 av Alvar García inleddes på resterna av den förstörda av morerna "San Salvador kyrka, med ekonomiskt stöd från Alfonso VI León. Men i dag är teorin att Fruchel byggt grunden fick mer eftersom det bara sammanfaller med repoblatie av Raimondo Brogoña efter "reconquista" av morerna. I varje fall, det -alla delar av Fruchel är fortfarande i en övergång av den romanska stil- den första gotiska kyrka i Spanien. Märkligt nog har den formen av en militär befästning, kanske för att de trodde att det också måste skydda mot morerna. Den enorma absid är en av de mest berömda tornen i stadsmuren, ?? El Cimorro ?? kallas. De viktigaste fasaden uppvisar en blandning av gotiska och barock element och inredningen består av tre fartyg av vitt och rödaktig rock. Delar av huvudaltaret gjordes av Pedro Berruguete.
Basilikan San Vicente
På den norra sidan av stadsmuren, basilikan San Vincente. Det sägs att omedelbart efter döden av San Vicente på hans grav byggdes av en ånger bödel. San Vicente och hans systrar Sabina och Cristeta nämligen dog 306 på plats martyr eftersom de vägrade att erkänna de romerska gudarna. Men byggdes kyrkan i romansk stil och går därmed tillbaka till 12-talet. Den består i sin helhet av en färgad art sandsten. Den södra portalen har en taklist med lättnad att kampen mellan synd och dygd. I den västra portalen är statyer av apostlarna.
Basilikan själv är grav San Vicente och hans systrar Sabina och Cristeta. Det finns också en lättnad som visar deras martyrskap.
Kungliga klostret Santo Tomás
Detta kloster var 1482, tack vare kassör Isabella av Kastilien och hennes make Ferdinand av Aragonien grundade för att hedra Thomas av Aquino. Här är ett mausoleum från 1510 med den enda sonen av den katolska kungar, Don Juan, som produceras av Domenico Fancelli. Fasaden har formen av ett "H", som är den så kallade. "Hispanidad" ska visas. Det finns åtta kapell med statyer av St Francis och inklusive Domenico. Huvudaltartavlan, som nitton paneler abeeldt liv Thomas av Aquino, Pedro Berruguete.
The Museum of Ávila
The Museum of Ávila ligger i Casa de los Deanes, en romansk byggnad som sammanfaller med den gamla kyrkan "Santo Tomé el Viejo. Den har en arkeologi avdelning, som omfattar perioden från stenåldern till medeltiden. Man kan beundra keramik, vapen och paneler av flamländska konstnärer. Etnologi avdelning ger en bild av tull, kläder och hushållsföremål från landsbygden i provinsen Ávila.
Timmar: 10-14 timmar. och 16,30 till 19,30 h. Lördag: 10,30-14 h. och 16-20 timmar. Söndag: 10,30-14 h. Stängt på måndagar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha