Vikten av en välsittande sadel

Det finns många människor som är förtjust i ridning. Tyvärr, långt ifrån alla dessa människor vet hur viktigt det är att köra en välsittande sadeln. Om dessa beaktas, sparar både häst och ryttare mycket lidande. Med en bra ridhäst att rida bättre och ha ännu roligare i körning. När ryttaren är en välsittande sadel nytta hållning och sittande. I Nederländerna, ridande på en mycket populär sport. Vissa av dessa ryttare har sin egen häst. Andra rida på ridskola eller en vård - eller bijrijdpaard. Naturligtvis finns det att göra med hästar och ponnyer, inte bara från själva enheten. Även hästens vård är mycket viktigt. Innan du går på hästryggen, är hästen sadlas. Det är mycket viktigt att detta sker på ett bra sätt. Om detta inte är fallet, kommer hästen får problem med hans / hennes rygg. Vad som är särskilt viktigt är att sadeln passar perfekt. Sadlar har gjorts för att säkerställa bättre att föraren kan sitta på en häst för att skydda hästens rygg, och under körning. Tyvärr, veterinärer och sjukgymnaster regelbundet hästar mot problem på baksidan på grund av en illasittande sadeln.

Delar av sadeln

En sadel består av följande komponenter:
 • Rum
 • Spoon
 • Träd
 • Stigläder
 • Singel Bälten
 • Sweat Ark
 • Kuddar
 • Knän och knäskydd
Under sätet läggs som en sadel eller sadel trasa. Detta hjälper till att absorbera svett och nötningsräknare. Ibland finns det en gel pad eller pälsfoder under sadeln.

Typer sadlar

Det finns flera typer av sadlar. Det finns sadlar som är gjorda av läder, men också sadlar som är gjorda av plast. Vissa arter har mångsidighet sadel sadel, hoppa sadel, dressyr sadel, västra sadel och sadeln.

Ett passande sadel

De flesta hästar rids från hela sin 3: e födelsedag. Men hästar fortfarande inte utvecklats. Till måttlig deras 5th födelsedag hästar fortsätter att växa. Då ändras också. Även efter 5 år kan fortfarande ändra tillbaka. En sadel som när du skriver passar väl, så kanske kan inte vara bra efter ett tag. Det kan också vara så att sadeln från början allt inte passar ordentligt. Med en sadel som inte passar ordentligt, kan en häst få en hel del problem med sin rygg. Sadeln tryck och kan orsaka smärta och så småningom kommer att försvinna värre. Vanliga problem med dåligt passande sadel inkluderar en häst springer iväg i sadeln, hästen ner ryggen när du kör, ryggmusklerna i axeln dra bort, kör hästen under körning stel men på ängen smidigt, häst protesterar mycket. Föraren kan få problem om en plats är inte bra eller inte bra för ryttaren. Föraren kan ha problem med sin balans och smärta i höfter och rygg.

Förebyggandet av problem

För att säkerställa att en sadel passar ordentligt och förebygga problem kräver garanterar följande:
 • Häst Byggnad
 • Rörelserna hästens
 • Ryttaren och hans / hennes horsemanship
Med någon som har en mycket vettigt, som en bra sadelmakare, kan ses efter den perfekta sadel för häst och ryttare. Det finns sedan ta hänsyn till kvaliteten på sadeln, trädet bredden, hur sadeln ligger under rörelsen, frihet ryggraden och manken etc.
Vikten av en välsittande sadeln är mycket stor. När en sadel är bra, kan du vara i harmoni och förtroende ridning. Även för hästen detta är naturligtvis mycket trevligare. Föraren kan sitta balanserad och hästen kan röra sig smidigt och fritt. När sadeln är inte bra, kan detta till och med att ta hand om förändringar i beteendet hos hästen. Det rekommenderas starkt att alltid be om råd om montering sadlar av en eller flera experter. Detta gör att du kan spara en hel del problem med både dig själv och hästen. Köpa eller använda en sadel utan att vara säker på att det passar perfekt aldrig. Ett välsittande sadeln är början på en ryttar karriär.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha