Vikten av 19th century teknik till arkitektur

Siegmund Hammarberg Februari 27, 2016 Miscellanea 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Framväxten av modern arkitektur, som ofta domineras av en mängd glas och stål, har sina rötter i den moderna rörelsen stil. Denna stil är återigen på grund av olika rörelser av 19th century, skulle 19th ingenjörer talet vara en viktig del. Dessa tekniker, som fastställs konstruktioner var mestadels praktiskt avsedda oavsiktligt skulle påverka konst och arkitektur för att uppnå den ultimata skyskrapor i dag.

Betydelsen av 19th century teknik

Den moderna rörelsen kommer från olika rötter. En av dessa viktiga rötter William Morris och hans Arts & Crafts. En annan viktig rot är Art Nouveau. De saker som gjorde ingenjörer i 19th century, den tredje roten till senare Modern Movement. Ingenjörerna av 19th century, är själva inte är en del av den moderna rörelsen, vilket skulle dyka upp senare.
Arkitektur i den 19: e-talet till stor del på utvecklingen av järn. De försökte, när de fick reda på hur du kan järn industriell tillverkning, snart trä eller sten ersättas med järn. Under de första fall där detta hände, valde de järn i stället för trä av praktiska skäl; ett järn som inte används för estetiska skäl.

Ursprunget till användningen av järn i byggnader

Herrarna Benyon, byggde Bage & Marshall en fabrik i Ditherington 1796. Trä är i denna byggnad undvikas helt, vilket naturligtvis är en stor fördel i en fabrik. Denna nya idé fick snabbt efterföljare och människor som imiterar. När P.C.W. von Beuth, den preussiska handelsministern rest med England år 1823, såg han många fabriker i åtta eller nio våningar hade super tunna väggar, hade järn pelare och järnbalkar. Men innan järndelar användes huvudsakligen på insidan av byggnaden, denna lilla skillnad fasaden så vidare ?? ?? orienterade arkitekter i första hälften av 19-talet. Senare järn bara på framsidan av byggnaden, i USA, till exempel, till Farmers ?? Gruvarbetare och ?? Bank 1829-1830. De har byggt en front med imitation marmor, gjord av gjutjärn.
James Bogardus tog år 1856 en broschyr för att främja järn byggnader ?? gjutjärn byggnader, 1856 ??.
I mitten av femtiotalet av 19th talet fanns i England och New York också fullt medvetna om potentialen i gjutjärn arkitektur kommersiella byggnader.
1864 var det redan så långt att det är sällan stora byggnader konstruerades utan järnbalkar och pelare. Emellertid återstod utsidan fortfarande mycket lik den kursiv och gotiska mode av den tiden. På baksidan av byggnaderna, men såg ofta en total avsaknad av alla mönster och dekorationer. Det var på grund av att baksidan av byggnader tvungen att vara snäll, eftersom det inte sett ännu.
Av byggnaderna från den tiden är den mest tekniskt innovativ användning av järn. Vad som också slående är att många använder sig av glas, som ofta ?? jämnt ?? handlar om en byggnad. De visste innan att glas var användbart för höga byggnader som används den 16: e och 17th century designers träbyggnader liksom.

Järnbroar som inspiration för byggnader

Trots användningen av järn, så det var fortfarande så att inte alla järn verkligen används för skönheten i själva materialet. Detta förmodligen bara började när de gick för att titta på hur järn användes för att bygga broar. Detta beror troligen på att järnbroar vid tidpunkten som om sett är vackra på grund av sin styrka och elegans, de var oemotståndlig för publiken. Thomas Telford föreslog även till London Bridge kan ersättas med en bro, järnbroar eftersom han tyckte så mycket.
Från dessa broar, som gjorts av 19th century ingenjörer som den berömda Gustave Eiffel som också gjort Eiffeltornet, användningen av järn för skönheten i järn själv trängt in i arkitekturen. Slutresultatet, kan vi se tillbaka på moderna byggnader, bland annat skyskrapor med stålramar och en blick av glas och stål.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha